Pomoc s hifi i elektro atd...

Vše o zapojení repro, radia atd..
Odpovědět
Štráda
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s hifi i elektro atd...

Příspěvek od Štráda » 15 úno 2010, 21:46

nemáš zač..... :wink:
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

Reklama

gula16

co za radio...?

Příspěvek od gula16 » 19 úno 2010, 19:28

Nazdarek!

potreboval by sm poradit, ake rádio do mojej astry g, rok vyroby 1999....
podmienka je, aby fungovalo OEM ovladanie na volante ...po pripade aj displej, USB určite, mozno aj citacka SD kariet, aby ladilo s osvetlenim (oranžová) a aby to nebolo sencor, daewoo a podobne
trocha som surfoval po internete a natrafil som na paru kúsky...tak napr. TR7327B http://www.vdodayton.cz/pages/produkt.p ... od=tr7327b, len uz je vraj nedosiahnutelny...nevyrába sa, a nie som si isty ci podporuje ovladanie na volante
alebo este alpine CDE-111R - CD http://www.alpine.sk/products/details/c ... -111r.html, ale redukcia stoji vraj tazke prachy a este som ju na nete ani nenasiel.... planujem investovat 150 az 200 €...tak cakam odpoved co a jak a vdaka

mexxo

Příspěvek od mexxo » 20 úno 2010, 17:44

Ahoj. VDO je asi zbytočné riešiť, keďže model ktorý si si vyhliadol je nedostupný.
A ja by som ti určite odporučil Alpine. Kvalitou je vyššie ako VDO. A ohladom ovládania na volant by som kontaktoval člena ok2ucx. V tomto príspevku popisuje adaptér, ktorý sám vyrába a niektorí členovia ho úspešne používajú (v ďalších príspevkoch píše, že podporuje už aj Alpine). A tu je jeho stránka: http://pavel.lajsner.sweb.cz/swc/

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 21 úno 2010, 12:40

mexxo díkes,byl jsi rychlejší a dobrá odpověd s radou! 8)
PS,taky bych doporučil Alpine...
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

Tommaister

Příspěvek od Tommaister » 26 úno 2010, 02:21

Ahoj,
V mojem mazlikovi mam radio Sony CDX-GT434U s mosfetem 4x52W a xplod efektem na něj mam napojený 4 x repro Magnat 4 Ohm 80W rms a chtěl bych si k tomu přikoupit tento set http://www.autohifi-jean.cz/subwoofer-z ... ath=13_177 co ty na to ? :) zajímalo by mě jestly budu pro ten set potřebovat kapacitor a zda je ten set sladěnej dobře a zda to vubec cely takhle jak to mam je v pořádku.Radio má nastavení horních a dolních propustí a rozdělení frekvencí mezi zadními a předními repraky a taky nastavení db pro subáč jaké nastavení bys mi doporučil ?? Jde mi o to abych z repráků mohl ždímat co největší maximum s pomocí zesiku v radiu a o basy aby se staral jen subáč (repráky aby basovaly jenom tak lehce protože když to vopálim třeba na volume 35 a mam zaplí xplod a basy na 8 z deseti tak repráky už nestíhaj basy ale vejšky jo!)
Děkuji předem za odpověď

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 26 úno 2010, 12:27

Zdar,rádio máš dobré.Co se týče toho woofru a zesíku,tak kapík nepotřebuješ.Aš to budeš mít zapojené a vyladěnej zesík,tak na rádiu si vypni xplode mod a na korekcích si stáhni bassy na 0,středy tak do půlky a výšky skoro na max,to už si pak poladíš podle sluchu,jak ti to bude vyhovovat a aby ty výšky to zvládaly a neskreslovaly.Ten zesík víš jak naštelovat?V rádiu si nastav na 50db pro subwoofer.Ten setík neni špatnej,sladěnej od výrobce a pokud nechceš nějaké extra výkony,ale jen zvýraznit a posílit bassy,tak dobrá kombinace.... :wink:
Ono se to takhle dál zhruba poradit,ale nejlíp se to vyšteluje přímo na místě v autě.Ono taky pokud budeš poslouchat MP3jky,tak ti každá bude hrát trochu jinak,myslím tím jak hlasitost,tak kvalita,jinak bassovat atd.MP3 jsou dobré,že jsou malé a na cd se jich vejde mraky,ale kvalita nic moc a při vyšším volume to jde kolikrát slyšet a ček si myslí,že mu chrčí repra,ale ono je to tou písničkou...Pokud si budeš pálit cd s MP3,nebo hrát přes flasku atd,tak si stahuj,nebo komprimuj písničky,aby byly v té největší kvalitě,co u MP3 jde!
Hellracer Štráda

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 26 úno 2010, 14:16

gula 16
koukni tady taky jsem to řešil
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 13#p269713
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Tommaister

Příspěvek od Tommaister » 01 bře 2010, 20:44

Díky za rady :) nakonec sem si teda ten set obědnal akorát sem zjistil že ten subáč je moc velkej a že by to moc rezonovalo v mojem malém kufru tak jsem si k tomu zesiku obědnal subáč tento >> http://www.autohifi-jean.cz/subwoofer-g ... =13_109_86 je stejně výkonej akorát je menší :p poradil mi to přímo borec na shopu...
Jinak jak píšeš že mam vypnout xplod efekt to je kvuli čemu ? aby se nepoškodil subáč ?A ty db se nastavuje podle čeho ?? Ja myslel že je to něco jako volume pro subáč :D. A s tima mp3 máš pravdu to jsem už taky zjistil že každá mp3 hraje jinak a je někdy prostě třeba jit a ubrat basy a místo toho připepřit volume s mín basama atd.. Jaký hudební formát písniček by si mi tedy doporučil aby byl výsledek co nejlepší ? Tedy kromě nejkvalitnějšího formátu mp3... :)
Jo a ten zesik sem nikdy nešteloval uvidím jak to bude vypadat až mi to zejtra přijde... Nebo jestly ten zesík znáš tak by se klidně i nějaká ta rada jak ho nastavit hodila :D
Zatím moc dík :)

gula16

Příspěvek od gula16 » 01 bře 2010, 21:12

Mojmec11 píše:gula 16
koukni tady taky jsem to řešil
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 13#p269713
Dikes, dnes som objednal PIONEER DEH-P4100SD, zajtra by mal dojst...uz len s Pavlem doriešim ovladanie na volante...vraj to ma výstup aj na displej tak uvidíme...a potom pomaličky snad aj reprečiky a tak......

ešte raz všetkym VDAKA za pomoc!

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 02 bře 2010, 22:21

gula16-budeš velice spokojen,kdyby jsi pak potřeboval poradits nastavením toho rádia,tak ti pomohu,rádio má mnoho funkcí a mraky nastavení co se týče eqvalizeru.... 8)

Tommaister-v těch hifi shopech dělaj občas zkušení lidi,takže uměj taky dobře poradit.Pokud chceš kvalitnější formát než mp3,tak vypaluj v klasickém formátu wma,ale na jedno cd se ti vejde třebas jen 15-20 písní....
až budeš mít ten zes,tak písni a já ti pomůžu ho nastavit optimálně 8) db je akustický tlak,ne volume pro subáč,linkový výstup se ti zesiluje zároveň s hlasitostí rádia,pač je to vytaženej signál z předzesilovače rádia.Xplode mode je pouze výrobcem přednastavenej mod eqvalizeru a v menu eqvalizeru jich máš víc,je tam i jeden,tuším custom,ve kterém si můžeš nastavit křivky sám,aspoň u mého pioneera to mám,u sony se to jmenuje možná jinak.Jde o to,že xplode mod je nastaven dosti na bassy a pokud by jsi nastavil ještě bassy na zesíku,pač ten má i své aktivní výhybky,korekce a nastavní db,tak při větší hlasitoti můžeš poškodit subwoofer a i mu spálit vynutí na cívce,utrhat vodiče či poškodit membránu.Jde jen o to,zda poznáš,kdy woofer je přebuzenej,nebo nestíhá,pač když ho odpálíš,tak na záruce ti vyfáknou.... :wink:
Hellracer Štráda

Tommaister

Příspěvek od Tommaister » 02 bře 2010, 22:42

Ok tak teď už asi vim jak kde co :D tak zítra uvidím jak mi to pujde všechno nastavit...Jinak jj rádio má možnost nastavení vlastní křivky tak to taky nastavim podle svého...Jinak na wma prdim :D to bych potřeboval hodně moc flashek tak sem se rozhod že pomalu postupně všechny písničky překompiluju na nejvyšší kvalitu do formátu mp3 :D
A ještě bych měl dotaz ohledně nastavení LPF (dolní propust) je to nastavení v rádiu pro ''výběr dělící frekvence pro subwoofer'' což vubec nwm k čemu je :D možnosti nastavení jsou v Hz to slouží k čemu ?...
Jinak zatím dík moc za tvoji trpělivost semnou :D

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 03 bře 2010, 00:25

ok,v poho a hodně úspěchu a spokojenosti.Jinak o pár přízpěvků víš jsem ti psal,at si nastavíš v rádiu db na 50,tak jsem se spletl a mělo to právě být na 50Hz-což je pásmo frekvence pro subwoofer,pač woofry umí a jsou stavěné,aby hrály ve frekvenčním pásmu cca od 5-500Hz (hertz),toto pásmo si určuje výrobce a uvádí ho v parametrech u technického popisu reproduktoru.V rádiu máš stejnak většinou přednastavené určité pásma,já mám 50,80 a 150Hz pro woofer a na 50Hz jsem zkoušením zjistil,že hraje nejlíp a pěkně čisté bassy.Já si mohu v rádiu ještě nastavit polaritu pro woofer(to znamená,že na linkovém výstupu z rádia si mohu přehazovat + a -,ale to ti nedoporučuju,protože některé woofry jsou stavěny,že buď membrána pulzuje směrem ven z koše a u některých naopak,takže u woofrů je důležité zapojit ho správně + z výstupu zesilovače na + svorku u woofru a stejně tak i -!U středových a výškových repro je to v celku jedno,ale je dobré to dodržovat ty polarity... :wink:
Hellracer Štráda

gula16

Příspěvek od gula16 » 03 bře 2010, 19:05

Štráda píše:gula16-budeš velice spokojen,kdyby jsi pak potřeboval poradits nastavením toho rádia,tak ti pomohu,rádio má mnoho funkcí a mraky nastavení co se týče eqvalizeru.... 8)

Tommaister-v těch hifi shopech dělaj občas zkušení lidi,takže uměj taky dobře poradit.Pokud chceš kvalitnější formát než mp3,tak vypaluj v klasickém formátu wma,ale na jedno cd se ti vejde třebas jen 15-20 písní....
až budeš mít ten zes,tak písni a já ti pomůžu ho nastavit optimálně 8) db je akustický tlak,ne volume pro subáč,linkový výstup se ti zesiluje zároveň s hlasitostí rádia,pač je to vytaženej signál z předzesilovače rádia.Xplode mode je pouze výrobcem přednastavenej mod eqvalizeru a v menu eqvalizeru jich máš víc,je tam i jeden,tuším custom,ve kterém si můžeš nastavit křivky sám,aspoň u mého pioneera to mám,u sony se to jmenuje možná jinak.Jde o to,že xplode mod je nastaven dosti na bassy a pokud by jsi nastavil ještě bassy na zesíku,pač ten má i své aktivní výhybky,korekce a nastavní db,tak při větší hlasitoti můžeš poškodit subwoofer a i mu spálit vynutí na cívce,utrhat vodiče či poškodit membránu.Jde jen o to,zda poznáš,kdy woofer je přebuzenej,nebo nestíhá,pač když ho odpálíš,tak na záruce ti vyfáknou.... :wink:
Štráda dakujem pekne za ochotu.

radi doslo, pekne hraje....sice su tam len origo repreky ale casom pridu nove....nastaveni je tam az az...len este ma trapi jedna vec....vymazavanie nastavenie....po vytiahnuti klucika zmaze vsetko
postupoval som podla tvojfo navodu....červeny som rozpojil a tu koncovku čo je blizsie k radiu som zapojil do toho zlteho co bol volny.... radio si nastavenie zapamatá ale len max na 3 sekundy, ked je kluc dlhšie vytiahnuty, zasa za resetuje....kde som spravil chybu?

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 03 bře 2010, 20:05

umíš s multimetrem(měřákem),aby jsi si proměřil,na kterém kabelu máš stálé nepětí?jedná se o to,že na žlutém potřebuješ mít stále 12V i bez klíčku aby ti rádio drželo nastavení.Já to mám zapojené,aby mi rádio jak drželo pamět,tak hrálo bez klíčku a to tím,že jsem dal žlutej s červeným dohromady a připojil na stálé +12V,pokud chceš,aby ti hrálo jen s klíčkem a drželo pamět,žlutej napojíš na stálej +12V a červenej na kabel,kde máš 12V jen když máš klíček v zapalování a bez klíčku ne kabelu nic neni...pokud nemáš multimetr,nebo sním neumíš,tak ti stačí obyčerná žárovka třeba s parkovačky 12V 5W a dva kousky drátů,jeden jedním ukostříš žárovku a druhým zkoušíš svorky zda tam je,či ne +12V...
Hellracer Štráda

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 03 bře 2010, 20:10

ted jsem ještě koukal do návodu od mého rádia pioneer a pokud to chceš na klíček,tak to rozpoj ten žlutej a červenej a jak máš na nich ty zastrkávací kontakty,tak žlutej připoj na červenej a červenej na žlutej a mělo by to fakčit.Rozpojovatelné je to z důvodu,že každá utomobilka má bud na jednom,nebo druhým kabelu +12V,tak aby jsi to mohl v různém autě zapojit správně a nemusel nic stříhat,přepojovat a spojovat,ale jen vycvakneš a zacvakneš do druhé svorky...
Hellracer Štráda

Odpovědět