Problém s motorem, prosím o pomoc!
Problém s motorem, prosím o pomoc!
Motor X16XEL. Před časem se mi rozsvítila kontrolka motoru - chyby 0354 - zapalovací cívka "D", prim./sekund. obvod a AGR ventil (ted uz kód nevim) - motor běžel na tři válce - vyměnil jsem AGR a zapalovací lištu, potom jsem jezdil dva dny, asi dvakrát se mi při dojezdu na křižovatku rozvítila kontrolka, motor opět na tři válce, při přidání plynu se vše rozběhlo do normálu a kontrolka zhasla. Teď jsem jel delší trasu, po cestě se mi rozsvítila kontrolka a zůstala svítit, motor jel bez omezení. Po návratu domů jsem vyblikal kódy - 0354 - cívka "D", 0352 - cívka "B", 0170 - lambda sonda a 1612 - nezjistil jsem nikde, co je to za chybu. K tomu jsem zjistil, že špatně cirkuluje voda, vypadá to na vodní pumpu, při otáčkách do 2000/min se od motoru z pravé strany ve směru jízdy občas ozívá "cvakání" - to bych přisuzoval té načaté vodní pumpě. Mám najeto přesně 60000km od minulé výměny rozvodů (včetně pumpy). Umíte mi někdo poradit?
Opel Astra G, r.v ´99, X16XEL, 5dv., el. zrcátka, el. okna + dorazy, DO centrál s vystř. klíči, man. klima, nastavitelný cyklovač stěračů, automat denního svícení, folie zadních oken, snížení 40/30mm, dvojitá koncovka výfuku
- Reklama
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Re: Problém s motorem, prosím o pomoc!
To cvakání může být toto https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 82#p265982
Není na závadu.
Není na závadu.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
zdravím, tak sleduju, že na toto téma nejsou žádné reakce. já jsem vyblikal kody 0351, 0352, 0353 a 0354. po zoufalých pokusech s výměnou lišty jsem auto zavezl do servisu, kde mi řekli, že dochází ke ztrátě napětí při startování čím je to ale způsobeno, zatím není jasné. pro úplnost uvádím, že auto začalo problémově startovat při -20°C.
caravan r.v.2001 1,6 16V Z16XE
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Ke ztrátě napětí kde?Na liště nebo na vstřikovacích tryskách?
jsem typicky auto lajk, mechanici se bavili, že nejde ani palivo ani jiskra a že to ještě neviděli, postupně procházeli kabeláž podle schématu s měřákem a žárovkou a pořád kroutili hlavama.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
A co měření přímých hodnot na diagnostice?
Otáčky motoru-dává čidlo impuls?Jestli ne,tak nic nepojede.
Otáčky motoru-dává čidlo impuls?Jestli ne,tak nic nepojede.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Jestli mizí napětí při otočení klíčkem na start,tak zkusit přivést napětí na pin F lišty třeba od baterky a pak zkusit znovu.Jestli chytne,tak už snad to dají dohromady.
aby to nebylo tak jednoduché, tak se třeba stane, že to 6x chytne na první šup a po 7 nic ani ťuk. čidla byly vyměněny i na klice i na vačce. jenom se děsím, ať není v prdeli jednotka
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak to si myslím, že to jednotka bude.. nějaký studeňák.. nebyl by si první..
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
diky za nápady. prostudoval jsem u brachy diagnostiku primo na opla a tam jsem zjistil, že kód 0170 je chyba imobilizeru a 1612 chyba "kontrolky", tak jsem zkusil vyměnit čip imobilizeru v kliči, ujel jsem s autem cca 10 km a kontrolka se rozsvitila a motor sel do nouze, po pridani plynu se zase vse rozbehlo a kontrolka zhasla, ujel jsem dalších cca 10 km a kontrolku uz jsem nevidel. Pres noc jsem odpojil baterku, abych vymazal chyby a druhej den jsem to zkusil znovu. Ujel jsem cca 32 km a kontrolku jsem nevidel a auto jelo jak melo. Nechci ho trapit delsi trasou, protoze je nacata ta vodní pumpa. Az mi prijdou dily, tak udelam rozvody a pak to vyzkousim porade a uvidim.
Opel Astra G, r.v ´99, X16XEL, 5dv., el. zrcátka, el. okna + dorazy, DO centrál s vystř. klíči, man. klima, nastavitelný cyklovač stěračů, automat denního svícení, folie zadních oken, snížení 40/30mm, dvojitá koncovka výfuku
to je hezky , ale kde ho hledat, mylsíš v těch obvodech, kde to hází chybu?
tak a naše ŘJ putovala na otestování, nezbývá nám než čekat na ortel