Kapající převodovka - 1,6 55kW

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
Angusss
Kontaktovat uživatele:

Kapající převodovka - 1,6 55kW

Příspěvek od Angusss » 03 úno 2010, 18:04

Ahoj všem, vlastním Opel Astra G r.v. 1998 s motorem 1.6 55kW. Již delší dobu pozoruji únik oleje z převodovky. Po cca 4 měsících mi bylo v servisu dolito 0,7l oleje.
Chtěl bych se zeptat, zda nemá někdo zkušenost s prohlédnutím převodovky, výměnou těsnění či odvzušnení. Rád bych se zkusil podívat sám kde je problém, v servisu si vždy řekli dost velkou sumu když slyšeli, že věc se týká převodovky. Přeci jen je to starší auto a nechce se mi dávat tolik tisíc.

Pokud by měl někdo nějaký tip na co se mrknout, co zkontrolovat či vyměnit, budu jedině rád...

Moc všem děkuji,

Reklama

HerryCZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Kapající převodovka - 1,6 55kW

Příspěvek od HerryCZ » 03 úno 2010, 22:35

Pokud to chcije skrz vanu, je to v klidu, staci jen vymontovat, dat nove tesneni a zpet namontit. Pokud to chcije pres gufera bude to samozrejme horsi
Obrázek

Obrázek

Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100

vavatko

Re: Kapající převodovka - 1,6 55kW

Příspěvek od vavatko » 18 úno 2010, 19:14

Angusss píše:Ahoj všem, vlastním Opel Astra G r.v. 1998 s motorem 1.6 55kW. Již delší dobu pozoruji únik oleje z převodovky. Po cca 4 měsících mi bylo v servisu dolito 0,7l oleje.
Chtěl bych se zeptat, zda nemá někdo zkušenost s prohlédnutím převodovky, výměnou těsnění či odvzušnení. Rád bych se zkusil podívat sám kde je problém, v servisu si vždy řekli dost velkou sumu když slyšeli, že věc se týká převodovky. Přeci jen je to starší auto a nechce se mi dávat tolik tisíc.

Pokud by měl někdo nějaký tip na co se mrknout, co zkontrolovat či vyměnit, budu jedině rád...

Moc všem děkuji,
Mám ten sam motor co ty a umně to bylo gufero mechanik to opravil za 2 hodky i se silenblokem co jsem měl prdlej tak na 80 procent to je gufero

Odpovědět