Kotrolka Elektroniky Motoru X17DTL
Kotrolka Elektroniky Motoru X17DTL
ahoj, dneska se mi rozsvítila kontrolka elektroniky motoru...
Asi bych měl dojet někam na diagnostiku.....
Ale je divné, že to auto dělá jen při cca 2000 otáčkách...
Jak přidám, kontrolka zhasne...
nemáte někdo nějaký nápad, čím to může být?
Kolik bych si měl tak připravit na opravu...
Dneska byl vyměněm olej, olejový a palivový filtr...
Někde jsem tu četl, že to někomu po rozvodech přestalo dělat.... Myslíte že to může být způsobeno tím, že nebyly dlouho měněny rozvody? Již jsem na ně objednán...
Asi bych měl dojet někam na diagnostiku.....
Ale je divné, že to auto dělá jen při cca 2000 otáčkách...
Jak přidám, kontrolka zhasne...
nemáte někdo nějaký nápad, čím to může být?
Kolik bych si měl tak připravit na opravu...
Dneska byl vyměněm olej, olejový a palivový filtr...
Někde jsem tu četl, že to někomu po rozvodech přestalo dělat.... Myslíte že to může být způsobeno tím, že nebyly dlouho měněny rozvody? Již jsem na ně objednán...
Astra G 1.7 DTI, 2003
- Reklama
Re: Kotrolka Elektroniky Motoru X17DTL
diagnostika, diagnostika, nikdo ti nic jiného říct přesného nemůže, jedině vyčtení chyb ti řekne ,,přesnou" odpověď
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
No já jenom tak informativně... jestli třeba někdo neměl ten samý problém jako já...
Astra G 1.7 DTI, 2003
-
- Kontaktovat uživatele:
ja ho mam a furt to robi to iste ked auto sa drzi tak na 2000 tak po 15 sekundach alebo tak sa to rozsvieti a spadne to do nudzaku a po par sekundach zhasne a jede to zase uz sa to skusalo to novou hlavou vzduchu ale nic stale to robilo to iste ale malo to lepsi tah troska to skusal denny
no to odpovídá mému problému..
a zkoušel jsi s tím na dojet na diagnostiku?
a zkoušel jsi s tím na dojet na diagnostiku?
Astra G 1.7 DTI, 2003
Radku a odkud si? Třeba někdo místní bude mít diagnostiku a pomůže Ti zjistit alespoň kód chyby, podle které se můžeme bavit dále Těch závad může být více, sám bych o tom mohl vyprávět
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
-
- Kontaktovat uživatele:
mne to ukazallo vahu vdzuchu prave tak sa skusila dat nova a robilo to uplne to iste len to ze to malo akokeby lepsi tah troska a inak nic viac to neukazuje ale iba cidlo teploty motora ale prej aj to moze hadzat do nudzaku co mi bolo povedane
jsem z Mostu...
Kdyby byl někdo z okolí s diagnostikou ať napíše, určitě se nějak domluvíme
Kdyby byl někdo z okolí s diagnostikou ať napíše, určitě se nějak domluvíme
Astra G 1.7 DTI, 2003
Mimochodom uz su tu dve podobne vlakna https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 06&start=0 a este https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 03&start=0
Někdo ochotný s diagnostikou z okolí Mostu?
Astra G 1.7 DTI, 2003
Takže z diagnostiky jsem se dozvěděl následující
Recirkulace výfukových plynů ....
Prý by to chtělo vyčistit agr....
Hodně lidí na fóru píše, že to je způsobené váhou vzduchu...
Tak jsem si půjčil váhu vzduchu z 1.7dti a u té mi to taky udělalo .... ale je pravda že jenom jednou za nějakých 20km... což bylo oproti předchozímu stavu, kdy se objevovala prakticky pořád, velký rozdíl...
Tak jsem si vyčistil tu svojí váhu vzduchu.... a zatím nic, ale je pravda že jsem s tím jezdil povětšinou ve městě... Ale doufám že už se teda neobjeví xD
Recirkulace výfukových plynů ....
Prý by to chtělo vyčistit agr....
Hodně lidí na fóru píše, že to je způsobené váhou vzduchu...
Tak jsem si půjčil váhu vzduchu z 1.7dti a u té mi to taky udělalo .... ale je pravda že jenom jednou za nějakých 20km... což bylo oproti předchozímu stavu, kdy se objevovala prakticky pořád, velký rozdíl...
Tak jsem si vyčistil tu svojí váhu vzduchu.... a zatím nic, ale je pravda že jsem s tím jezdil povětšinou ve městě... Ale doufám že už se teda neobjeví xD
Astra G 1.7 DTI, 2003
Tak už mi kontrolka zase svítí...
Čím a jak čistíte egr ventil?
A ještě jsem se chtěl zeptat, jde nějak poznat, že je ten egr ventil rozbitý???
Když zamáčknu tu "jehlu" ventilu, a ucpu přívod do egr měla by jehla zůstat zamáčknutá? Nebo ne?
Díky za pomoc...
Čím a jak čistíte egr ventil?
A ještě jsem se chtěl zeptat, jde nějak poznat, že je ten egr ventil rozbitý???
Když zamáčknu tu "jehlu" ventilu, a ucpu přívod do egr měla by jehla zůstat zamáčknutá? Nebo ne?
Díky za pomoc...
Astra G 1.7 DTI, 2003
Podle toho, že píšeš " ucpu přívod do EGR", soudím, že máš EGR ovládané podtlakem. Takže vymontuj, vystříkej např. čističem na karburátory a otestuj následovně:
Vytáhni ovládací podtlakovou hadičku a nasaj. Podle síly Tvých plic musí pístek reagovat, a musí podtlak i udržet.
Detailních popisů jak EGR vyčistit je tu dost.
Vytáhni ovládací podtlakovou hadičku a nasaj. Podle síly Tvých plic musí pístek reagovat, a musí podtlak i udržet.
Detailních popisů jak EGR vyčistit je tu dost.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
No já si ještě do nedávna myslel že jo .. ovšem už mi pár lidí tvrdilo, že tenhle motor má elektromagnetickej.. tak nevím ...
Každopádně vypadá takhle (akorát mnohem víc zasraný )
O čištění jsem toho tu taky našel dost, ale nikde jsem nenašel jakým přípravkem to čistit...
No každopádně ale když jsem zmáčkl jehlu, ucpal otvor, tak se jehla vrátila zpátky do původní polohy. Malinký podtlak ve ventilu byl, ale jenom malý.
Každopádně vypadá takhle (akorát mnohem víc zasraný )
O čištění jsem toho tu taky našel dost, ale nikde jsem nenašel jakým přípravkem to čistit...
No každopádně ale když jsem zmáčkl jehlu, ucpal otvor, tak se jehla vrátila zpátky do původní polohy. Malinký podtlak ve ventilu byl, ale jenom malý.
Astra G 1.7 DTI, 2003
Jo, to je ono. Na té trubičce, co směřuje doleva je nasazena podtlaková hadička. tudy nasaj . Ona jinak pokračuje dál do elmag. ovladače. Takže je to tak, že vlastní EGR je ovládán podtlakem a podtlak řídí elektromagn. ventil. Kdyby byl špatný ten elmagn. ovladač, diagnostika už by to podchytila.
A jestli je EGR zaneřáděný jak si myslím, karburátor čistič ve spreji si s tím poradí
A jestli je EGR zaneřáděný jak si myslím, karburátor čistič ve spreji si s tím poradí
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor