TONOVÁNÍ SKEL
Re: TONOVÁNÍ SKEL
Nejsem sice právník, takže nemůžu soudit zda ty normy jsou platný a správný, ale pokud splníš vše co je tam uvedený, tak to musí být OK.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Přečtěte si ze svých bočních oken propustnost/je určitě 70% min/a pak tam přidej jakoukoli folii a porovnej s tímto
3. Na bočních sklech sloužících k výhledu z místa řidiče (horizontální úhel 180 stupňů před řidičem) nesmí být po úpravě skel celková propustnost menší než 70%
Takže už okno je dle zákona a vyhlášky,čili přidat nic nemůžeš.Jasné jak facka.
3. Na bočních sklech sloužících k výhledu z místa řidiče (horizontální úhel 180 stupňů před řidičem) nesmí být po úpravě skel celková propustnost menší než 70%
Takže už okno je dle zákona a vyhlášky,čili přidat nic nemůžeš.Jasné jak facka.
-
- Kontaktovat uživatele:
tak tak, při montáži mi řekli to samé, ochotně mifolie namontovali, homologované folie s atestem ale řekli mi že mě na technický stejně vyhodí a na kartičku mi přední okna proškrtli že to oni nedělali
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
takže pokud mám kartičku s osvědčením že ja zachován prostup světla 70(nebo 75%) tak nemá na STK co mluvit!
folii na předních sklech mám ale velmi světlou.
Proto se ptám jak je ten 3 bod správně pokud 70% a z výroby prospouští skla 75% tak po použití 5% folie nemůže být problém.
No v květnu mě čeká STk tak do té doby tady o tom můžeme jenom spekulovat pak se uvidí. Pokud budou muset jít folie dolů tak vzhledem k tomu že mi při montáži dali osvědčení mají se na co těšit.
folii na předních sklech mám ale velmi světlou.
Proto se ptám jak je ten 3 bod správně pokud 70% a z výroby prospouští skla 75% tak po použití 5% folie nemůže být problém.
No v květnu mě čeká STk tak do té doby tady o tom můžeme jenom spekulovat pak se uvidí. Pokud budou muset jít folie dolů tak vzhledem k tomu že mi při montáži dali osvědčení mají se na co těšit.
Naposledy upravil(a) Hribek dne 02 úno 2010, 19:57, celkem upraveno 2 x.
Zdendo,to je mi jasné.Celková hodnota je 70%... Ale dle mého " neodborného " pohledu se mi tedy nezdá,že mám tovarně zatmavená přední skla..
Popřípadně,jak po nalepení folií mi na STK dokážou říct,že mám v origo okno z Opla a né nějaké normální,co jsem si nechal naistalovat " třeba rozbití bočních oken " ?
Popřípadně,jak po nalepení folií mi na STK dokážou říct,že mám v origo okno z Opla a né nějaké normální,co jsem si nechal naistalovat " třeba rozbití bočních oken " ?
Já mám technickou do 25.2.,no to jsem zvědav co řeknou na ty moje Snad to přežijou a dolů nepůjdou
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
ty původní údaje ze skla jsou po foliích samozřejmě nečitelné, takž osvědčení k foliím by to mělo řešitCapone píše:........
Popřípadně,jak po nalepení folií mi na STK dokážou říct,že mám v origo okno z Opla.....
Problém je bohužel že technik na STK je v momentě rozhodování jestli tě pustí nebo ne pan NĚKDO a ...tady bude kámen úrazu... a pokud rozhodne že ne tak se asi můžem vztekat jakkoliv a k ničemu to nebude
Tak to já mám teda údaje čitelné
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
I já mám na předních sklech původní údaje čitelné.
no jo vlastně,je to na tom černém štítku napsané,co všechno má sklo v sobě...
Hribek: to je svatá pravda
Hribek: to je svatá pravda
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
sypu si popel na hlavu, opravdu to jde přečíst i po tmě s baterkou
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to psal několikrát.
Všichni výrobci oken mají všechna tonovaná okna zatmavena již dle zákona,nelze je tedy dále ztmavovat.Někdy ty nejslabší folie občas technikům utečou,ale v případě jakéhokkoli sporu znalcům neutečou.
Pouze zcela čirá okna řidiče a spolujezdce lze vybavit folií max30.Od sloupku B dozadu si je můžeš třeba zaplechovat.
Čelní okna ani čirá se vůbec nesmějí dovybavovat foliemi.
Všichni výrobci oken mají všechna tonovaná okna zatmavena již dle zákona,nelze je tedy dále ztmavovat.Někdy ty nejslabší folie občas technikům utečou,ale v případě jakéhokkoli sporu znalcům neutečou.
Pouze zcela čirá okna řidiče a spolujezdce lze vybavit folií max30.Od sloupku B dozadu si je můžeš třeba zaplechovat.
Čelní okna ani čirá se vůbec nesmějí dovybavovat foliemi.