Poškození čelního skla

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
new-name
Kontaktovat uživatele:

Re: Poškození čelního skla

Příspěvek od new-name » 26 led 2010, 09:57

nefakcenko píše:no přidam se do tématu.Já mám zas tak poškrabany vokno že když mě večer míji auto nic moc vidím ..jak pak to mám udelat aby me to vymenily?? pripojisteni mam...najde se nekdo z Brna??? :lol: 8)
ehm, můj případ, do Brna klidně zajedu, najde se někdo hned na dvě? :lol:
Obrázek Obrázek Obrázek

jezdím kObrázek

Reklama

adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 » 26 led 2010, 10:08

Podle mě když máš připojištění tak nepotřebuješ žádný iniciály dotyčného. Prostě přijdeš na pojišťovnu a řekneš že máš v pytli okno a tím to končí. Jednou to máš pojištěný tak máš.

Zkus si schválně zavolat na svou inf linku pojišťovny jak to chodí.

edit: http://www.finexpert.cz/Autori/Pripojis ... fault.aspx
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 26 led 2010, 10:15

Ted mě napadlo,mám ruplý okno kolem úchytu vnitřního zrcátka.Že bych si nechal připojistit okno? klapne to na výměnu ? Už jsem to tak koupil.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Mirďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirďa » 26 led 2010, 10:32

Mojmec,to už asi neuspěješ,vesměs každá pojišťovna před připojištěním sklo nafotí jestli je v pořádku. Taky záleží na jakou částku je připojištěné.Já mám během půl roku sklo měněné už 2krát.Origo Pilkington plní pojišťovna zhruba do 8000, se zeleným pruhem do 7000.Najdete skloservis,oni už se o to vesměs postarají.Podepíšete plnou moc,oni to nahlásí,zajdete nafotit na pobočku která to pro pojišťovnu dělá,označí ho Z nebo E,nedá se to opravit a vyměníte sklo,o víc se nestaráte 8) 8) Oni si to mezi sebou vyřídí :D
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie

Hribek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hribek » 26 led 2010, 11:13

připojištoval jsem sklo na dvou ojetých autech u dvou různých pojištoven, ani jedna nic nefotila, prostě se buchta na přepážce zeptala jestli chci připojištění čelního skla a po odpovědi ANO to odškrtla ve formuláři- hotovo, pojištěno.

zmrzlina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmrzlina » 26 led 2010, 11:17

Měli jsme to stejně jako Hribek. Prostě mi to doporučila, že nikdy nevím, kde chytnu na cestě kamínek a nové sklo údajně stojí 12000,-, tak sem to nechala připojistit za myslím 700 Kč/ročně. Ale rozhodně nic nefotila. Auto si obhlédnout byla (v rámci uzavírání smlouvy havarijka), ale jen napsala, že odpovídá stáří apod.
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT

"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."

Mirďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirďa » 26 led 2010, 11:23

Možná to tak někde ještě je,ale pojišťovny se začínají tím bránit,protože sklo se škráblo, vyinkasovaly peníze za výměnu a zalepilo.Dnes už sklo i označí,že se nedá opravit,v místě černého pole dole diamantem.Hold jak se vším se kšeftuje.A pokud půjde připojistit prasklé sklo,kdo si ho pojistí normálně :| Asi jaká pojišťovna :D A u havarijka je to možná jinak :|
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie

Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty » 26 led 2010, 11:34

Hribek píše:připojištoval jsem sklo na dvou ojetých autech u dvou různých pojištoven, ani jedna nic nefotila, prostě se buchta na přepážce zeptala jestli chci připojištění čelního skla a po odpovědi ANO to odškrtla ve formuláři- hotovo, pojištěno.
No jistě. Ze zkušenosti: Direct, Slavia, Generali a obecně asi všechny, když člověk uzavírá on-line. Nicméně taky ze zkušenosti mi pojistka byla k prdu, bo třeba ta základní nestačí na okno ani náhodou. Nakonec jsem kontaktoval firmu co se tím zabývá. Okno vyměnila, stálo mě to jen pár podpisů.
new-name píše:
nefakcenko píše:no přidam se do tématu.Já mám zas tak poškrabany vokno že když mě večer míji auto nic moc vidím ..jak pak to mám udelat aby me to vymenily?? pripojisteni mam...najde se nekdo z Brna??? :lol: 8)
ehm, můj případ, do Brna klidně zajedu, najde se někdo hned na dvě? :lol:
Z tohohle důvodu jsem taky měnil. Připojištění se vztahuje na jakékoliv poškození okna, nikde jsem nikdy nečetl jestli má být prasklé a jak moc. Každopádně moje připojištění bylo do výše 5000,-, spoluúčast 500,-. Cena nového okna někde na 8000,-. Takže i tak skoro polovinu musí člověk zaplatit. Udělal jsem to jak píšu výš a nestálo to nic.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
Obrázek Obrázek O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/

Hribek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hribek » 26 led 2010, 11:58

Majesty nic jsem neuzavíral online, ale na přepážce a jenda pojištovna byla kooperativa a ta druhá tuším česká pojištovna, ale ruku do ohně za to nedám. Zrovna těm které jsi uvedl nevěřím právě z důvodu které jsi uvedl.
Ale to že při sjednávání pojistky čelního skla si to sklo nejdříve někdo z pojištovny zkontroluje by mně přišlo jako samozřejmost, proč se tak neděje to nevím :?

zmrzlina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmrzlina » 26 led 2010, 12:01

No já mám to připojištění do výše 12000,- za 700 Kč/rok a o spoluúčasti se zrovna u tohohle nepíše nikde nic. Je to Česká pojišťovna.
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH

Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty » 26 led 2010, 12:15

Určitě máš spoluúčast, myslím že je vždy aspoň 10%.
to Hribek: Na Generali jsem uzavíral taky osobně už na 3 auta a vždy se jen ptali na připojištění a normálně to zaškrtli a bylo to. U těch dvou ostatních jsem uzavíral on-line. Ať tak nebo tak, stejně se jim to vyplatí. Tisíce lidí si platí připojištění a jen stovky toho využijí. Když ti rozbije okno druhé auto, povede se ti dotyčného zastavit a je ochotný to řešit, pak to stejně jde z jeho pojistky a připojištění je na prd. Pokud člověk náhle zjistí, že má prasklinku, pak je připojištění fajn, ale musí být taky na rozumnou výši, což ale taky potom zvedá roční náklady na provoz auta.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
Obrázek Obrázek O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/

zmrzlina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmrzlina » 26 led 2010, 12:22

Sem si schválně našla pojistné podmínky a píše se tam "Pojišťovna hradí škodu za podmínek stanovených v pojistné
smlouvě a těchto DPPS 2006 až do výše limitu pojistného plnění sjednaného v pojistné smlouvě." No a v pojistné smlouvě u toho připojištění čelního skla žádná zmínka o spoluúčasti. Takže předpokládám, že do 12000,- hradí všechno oni.
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH

Billy.Joe

Příspěvek od Billy.Joe » 26 led 2010, 15:56

spt32 píše:Ahoj,chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte jak veliké poškození od kamínku musí na skle být aby pojišťovna proplatila výmenu.
Chytil sem kamínek a vznikla prasklinka ve výhledu o délce asi 5mm.
Je to jen taková čárečka ale neni to povrchový,je to prasklý skrz.Viníka jsem dojel a byl by ochotný zavolat na svoji pojišťovnu a vyřídit to.
Tak nevim,uznají to jako že je to na výměnu?
Díky.

nejde o velikost poškození...primárně co je ve výhledu řidiče se lepit nesmí a pojišťovna to nemůže napsat na opravu. Na straně spolujezdce ANO a to i dost velké pavouky...ale tam pozor, zalepené okno není nikdy 100%, vždy tam zůstane taková "ťupka" - bublinka.
Opel Astra G,3dv. 1.8 16V, r.v.: 1998,zel.metalíza, 4x airbag, el okna, zrcátka,mult.volat.,volant a řadící páka-kůže,ABS,ASR(TC),dělená sedadla s otvorem pro lyže,man.klimatizace,rádio CD,4x kotouče, 205/50 R16. Zakoupeno u Opel Steiger Praha 05/09 za 55 000 kč

Billy.Joe

Příspěvek od Billy.Joe » 26 led 2010, 15:58

je jasný že v případě praskliny (ne pavouk, důlek) se sklo lepit nedá. Někdy i důlek, pavouk se zalepit nepodaří protože je tam už nečistota a lepidlo nedrží...ale v 99% případech se to povede.
Opel Astra G,3dv. 1.8 16V, r.v.: 1998,zel.metalíza, 4x airbag, el okna, zrcátka,mult.volat.,volant a řadící páka-kůže,ABS,ASR(TC),dělená sedadla s otvorem pro lyže,man.klimatizace,rádio CD,4x kotouče, 205/50 R16. Zakoupeno u Opel Steiger Praha 05/09 za 55 000 kč

Billy.Joe

Příspěvek od Billy.Joe » 26 led 2010, 16:02

Mirďa píše:Mojmec,to už asi neuspěješ,vesměs každá pojišťovna před připojištěním sklo nafotí jestli je v pořádku. Taky záleží na jakou částku je připojištěné.Já mám během půl roku sklo měněné už 2krát.Origo Pilkington plní pojišťovna zhruba do 8000, se zeleným pruhem do 7000.Najdete skloservis,oni už se o to vesměs postarají.Podepíšete plnou moc,oni to nahlásí,zajdete nafotit na pobočku která to pro pojišťovnu dělá,označí ho Z nebo E,nedá se to opravit a vyměníte sklo,o víc se nestaráte 8) 8) Oni si to mezi sebou vyřídí :D

no nejde o částku... náhodně jsou vybrané smlouvy u kterých se ta prohlídka provede. Nebo dle nějakého interního klíče :) Prohlídky ale každého připojištění skla před vstupem do pojištění se nedělá (nejsou na to kapacity).

Odpovědět