Zafira načipovaná
Re: Zafira načipovaná
Brhy: Hele nepřu se ale viz příspěvek o kousek pod Tebou o Romči. Než levnej chip, raději powerbox, bo nadělá mnohem méně škody...
(Ano, mám powerbox, teď teda v autě ne, ale asi zase půjde zpět, ale to je na delší diskuzi, třeba až se potkáme na fcb. )
(Ano, mám powerbox, teď teda v autě ne, ale asi zase půjde zpět, ale to je na delší diskuzi, třeba až se potkáme na fcb. )
END
- Reklama
powerbox je ale jen pro chrochtáky že?
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
www.rekreacebuchlovice.cz
www.dopravak.cz
www.rekreacebuchlovice.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
hej len pre chrochtaky
trdlo: roman pise o druhom turbe
jasne podiskutujeme a vyhovorim ti to
trdlo: roman pise o druhom turbe
jasne podiskutujeme a vyhovorim ti to
- marko100le
Ok TRDLO, skus par vetami zasadne rozdieli chip vs powerbox nech si vsetci urobime nazor na chipovanie.
Vdaka.
lebo to samomontovanie chipov alebo powerboxov mi nejak nesedi, (ani bolave zuby si neurobis doma sam )
predsa specializovana firma byto takto nemala dodr.at aby si mal podobne problemi ako napr. https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=22&t=14801
zase budeme na chrochtakoch jazdit lacnejsie, nafta ide na slovensku dole az o 5 sk
Vdaka.
lebo to samomontovanie chipov alebo powerboxov mi nejak nesedi, (ani bolave zuby si neurobis doma sam )
predsa specializovana firma byto takto nemala dodr.at aby si mal podobne problemi ako napr. https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=22&t=14801
zase budeme na chrochtakoch jazdit lacnejsie, nafta ide na slovensku dole az o 5 sk
_ _ _ Zafira 2.0 Di 16 V 2000 _ X20DTL _s CHIPOM
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Suzuki Samurai SJ 410_ _ _
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
- marko100le
Mike.S
Podla tychto clankov som usudil ze je cert ako cert.Jedina vyhoda powerboxu je (relativne)rychla (de)montaz.
Klasicky obchodnici, naslubuju aj modre z neba len si to kup.
A az moc dobre vedia ako nas osrat krasnymi recami ,ludi co maju radi svoje auta a radi ich zlepsuju.
Vzhladom na vek auta, zaruky mi uz davno prepadly.
Vsetci vieme ako je to zo zarukami pri reklamacii(seru na teba ked sisi uz kupil tovar)CEST VYNIMKAM!!!!
Nedej boh ze mas chip a daco ti prdne, ako inac hned za to moze chip.
Ale kde mame istotu ze by to neprdlo aj bez chipu.
Ak niekto ma rukolapny dokaz ze vdaka chipu mu nieco odislo tak sem s nim
Firma profituning kde mi robili chip ma aj stolicu MAHA na testovanie vykonu kde ma presviecali aby som si dal spravit test.
Ale zdalo sa mi hlupe vyhodit dalsie prachy za test ked vysledok som citil ihned.
A uprimne si myslym ze dymanika motora X20DTL vo fabrickom prevedeni je uboha.
potiahlo to tak od 2000 max do 3000 a to bolo vsetko.
Aj 50 Kw SDI od VW potiahne lepsie.
Spoliehat sa na placebo efekt je hlupe a robia to len hajzli co chcu ludi odrbat.
1 priklad za vsetky:prejavi sa vam to az po prejdeni 1500 km atd.
Podla tychto clankov som usudil ze je cert ako cert.Jedina vyhoda powerboxu je (relativne)rychla (de)montaz.
Klasicky obchodnici, naslubuju aj modre z neba len si to kup.
A az moc dobre vedia ako nas osrat krasnymi recami ,ludi co maju radi svoje auta a radi ich zlepsuju.
Vzhladom na vek auta, zaruky mi uz davno prepadly.
Vsetci vieme ako je to zo zarukami pri reklamacii(seru na teba ked sisi uz kupil tovar)CEST VYNIMKAM!!!!
Nedej boh ze mas chip a daco ti prdne, ako inac hned za to moze chip.
Ale kde mame istotu ze by to neprdlo aj bez chipu.
Ak niekto ma rukolapny dokaz ze vdaka chipu mu nieco odislo tak sem s nim
Firma profituning kde mi robili chip ma aj stolicu MAHA na testovanie vykonu kde ma presviecali aby som si dal spravit test.
Ale zdalo sa mi hlupe vyhodit dalsie prachy za test ked vysledok som citil ihned.
A uprimne si myslym ze dymanika motora X20DTL vo fabrickom prevedeni je uboha.
potiahlo to tak od 2000 max do 3000 a to bolo vsetko.
Aj 50 Kw SDI od VW potiahne lepsie.
Spoliehat sa na placebo efekt je hlupe a robia to len hajzli co chcu ludi odrbat.
1 priklad za vsetky:prejavi sa vam to az po prejdeni 1500 km atd.
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
No nárory rôzne ale marko má v mnohom pravdu.Motor z výroby je už nastavený na výdrž životnosť a ekonomiku(o ekonom. pochybujem) takže tých pár kw navyše hravo zvládne.Ten intercooler,oilcooler a ostatné až pri extremnom zvýšení výkonu(napr.octavka 110kw na 200kw to som čumel!).To že sa môže niečo pokaziť nie je vylúčené ale poznám borcov ktorý motor hravo zlikvidujú aj bez čipu.Zatiľ ma nikto nepresvedčil prečo nie a zafira že áno!
Správný chiptuning autu nic neudělá, nevím jestli se náhodou neopakuju, ale kámoš měl udělaný chiptuning na Passatu TDI, auto měl jako taxík, nalítáno něco přes 400tis.km a vše naprosto OK. Pár správně upravených kW navíc opravdu nemůže motoru nijak uškodit.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
- marko100le
Vdaka za nazor MAXI.
Dnes keby som si kupoval aj 100 Kw turbodiesel ,tak by som si ho dal upravit.
Mozno nie ani tak na zdvyhnutie vykonu ale na zlepsenie pribehu krutiaceho momentu, nech to pekne taha cely otackomer.
Brat si chcel kupit Zafiru 2.2 dti v v uprave OPC 2004, pricom pri skusobnej jazde od 2700-3000 ako keby prestalo tahat a potom tahalo znova.myslel som si ze je to chyba motora atak sme ju nekupili.(teraz vlastni Citroen C5 2.0 hdi 16v 100 kw 2006)
Neskor sme vyskusali dalsiu 2.2dti a robila to tiez.
Chip(softverova uprava) to dokaze odstranit a zlepsit cely priebeh dynamiky.
Neviem ci to robia vsetky 2.2 dti ,lebo ak hej tak je to hanba pre opel a ich uzastne softvery.
Dnes keby som si kupoval aj 100 Kw turbodiesel ,tak by som si ho dal upravit.
Mozno nie ani tak na zdvyhnutie vykonu ale na zlepsenie pribehu krutiaceho momentu, nech to pekne taha cely otackomer.
Brat si chcel kupit Zafiru 2.2 dti v v uprave OPC 2004, pricom pri skusobnej jazde od 2700-3000 ako keby prestalo tahat a potom tahalo znova.myslel som si ze je to chyba motora atak sme ju nekupili.(teraz vlastni Citroen C5 2.0 hdi 16v 100 kw 2006)
Neskor sme vyskusali dalsiu 2.2dti a robila to tiez.
Chip(softverova uprava) to dokaze odstranit a zlepsit cely priebeh dynamiky.
Neviem ci to robia vsetky 2.2 dti ,lebo ak hej tak je to hanba pre opel a ich uzastne softvery.
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
10-20 PS může být u zvýšení výkonu velmi zavádějící. Pokud zvýším výkon o 20 PS u auta s 300 PS tak je to nějakých 6,66 % tudíž nic moc. Pokud je to ale u auta s 80 PS, tak už je to 25% !!!. A takový nárust výkonu je třeba už dělat s rozvahou, protože to komponenty motoru nemusí snést. Navíc zvyšování výkonu okolo hranice 100 PS je docela problém.brhy píše:tak to je druha vec toho chipovania zvysit vykon na ukor nieco druheho po spravnosti by sa najpr mal menit intercooler a vstreky a nasledne chipovat zalezi samozrejme o aky vykon sa to zvacsi narast cca o 10 - 20 koni nieje az taka velka zataz na turbo a tym aj mazanie pry vacsich zataziach treba dokupit aj oilcooler cize obdoba intercooleru co chladi olej ono je toho vela co by sa malo povymienat ale ich to nezaujima pretoze na to sa zaruka nevztahuje zalezi na majitelovi ako to ovlada a nie len ze si dakde precital ze chip staci a tym to skoncilo
Jen pro názornost co udělal Opel u svých dieselových motorů aby z nich dostal až 125 PS (u 2.2DTI)
80 PS - malé turbo waist gate bez intercooleru.
100 PS - větší turbo waist gate (opravdu není stejné jako u 80 PS motoru) a intercooler
125 PS - turbo VNT (variabilní lopatky), zvětšený objem válců a intercooler (u Y22DTR)
Všechno okolo hranice 100PS a jaké byly třeba úpravy. Podle mne je zvyšování výkonu o 20 PS u motoru 80 PS bez úpravy chlazení vzduchu (intercooleru) a změny turba čisté dobrodružství .
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
co takhle si koupit rovnou silnej motor? jinak powerbox je šílená pí*ovina (akorát to krmí naftou), to už rači ten čip
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Přesně tohle řešení je nejlepší tuning za účelem zvýšení výkonuVojta píše:co takhle si koupit rovnou silnej motor? ...
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
- marko100le
Jednoznacne!!! nabuduce kupujem silnejsi motor aspon 100kw
Romank som rad ze sa niekto konecne vyjadril k turbam Di a Dti.
Ked som kupoval zafiru ma trosku nahanal cas (dieta sami narodilo 2 tyzdne po kupe).
Mal som iba 2 miestny pick-up(1.8D 44kw) a min 5 miestne auto som potreboval.
Bola v super stave z nemecka , mala nabehanych 180 000km.
Dobra cena tak som nevahal.
bezne 66kw auta chodili dobre ,vravim si tak hore dole 6kw ,no nebolo to tak.
Fakt dynamika motora X20DTL je biedna ,je to motor pre kludnych ludi co maju radi nizku spotrebu.
A chip to aspon trochu vylepsil.
Na stolici som nebol , tak neviem podlozit terajsi skutocny vykon a mozno pridali tak max 10 kw ale ja som spokojny.
Po chipe sa fakt chod motora zlepsil.
Kolko vydrzi tolko vydrzi.
Nenadarmo sa hovori ze po bitke sme vsetci generali
Clenov co maju chip je isto vela, tak skuste napisat kolko ste uz nalietali km s upravou
Romank som rad ze sa niekto konecne vyjadril k turbam Di a Dti.
Ked som kupoval zafiru ma trosku nahanal cas (dieta sami narodilo 2 tyzdne po kupe).
Mal som iba 2 miestny pick-up(1.8D 44kw) a min 5 miestne auto som potreboval.
Bola v super stave z nemecka , mala nabehanych 180 000km.
Dobra cena tak som nevahal.
bezne 66kw auta chodili dobre ,vravim si tak hore dole 6kw ,no nebolo to tak.
Fakt dynamika motora X20DTL je biedna ,je to motor pre kludnych ludi co maju radi nizku spotrebu.
A chip to aspon trochu vylepsil.
Na stolici som nebol , tak neviem podlozit terajsi skutocny vykon a mozno pridali tak max 10 kw ale ja som spokojny.
Po chipe sa fakt chod motora zlepsil.
Kolko vydrzi tolko vydrzi.
Nenadarmo sa hovori ze po bitke sme vsetci generali
Clenov co maju chip je isto vela, tak skuste napisat kolko ste uz nalietali km s upravou
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
-
- Kontaktovat uživatele:
zaver chip je lepsi ako powerbox a hotovo a benal lepsi ako chrochtak
- Luboš X17DTL
Čip je opravdu lepší