Nehoda

Co se jinam nehodí pište sem
Mirďa
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehoda

Příspěvek od Mirďa » 16 led 2010, 20:45

A proto pokud člověk je poškozený ,není to moc rozbité a jde to z pojistky viníka,radši to řeším rozpočtem,každý má nějaké známé nebo oblíbený servis,nedovedu si představit jak by byla rozepsána oprava mojeho auta ve značce ,kolik by po pojišťovně požadovali a jak by to bylo opraveno :? ,kdo se v tom vůbec nevyzná,tak ani nezjistí co a jak je opravováno a co na papíře.Viz tohle bylo za 22.200 rozpočtem :)
Přílohy
6.jpg
2.jpg
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie

Reklama

Mirďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirďa » 16 led 2010, 21:15

Ono to je spíš o tom že rozpočet je oprava svépomocí,ceny dílů jsou dle tabulek,no jen ten nárazník bez laku sojí přes 16000 :D A servis se na pojišťovně vždy opeří :D A za kolik si to člověk spraví je jeho věc. Kdyby to bylo z havarijního,technik by chtěl prý auto vidět i po opravě :|

Billy.Joe

Příspěvek od Billy.Joe » 16 led 2010, 21:16

tak tak..kaźdá rozumná pojišťovna stanoví rozpočet tak aby byl kompromis.... někde jsem i psal jak se to dělá.

v kostce. Neměla by se snažít za každou cenu stanovit nejnižší rozpočet, pak hrozí to že klient doručí Fakturu a nakonec vyplatí pojišťovna mnohem víc než chtěla. Proto je potřeba vyplatit tak aby to bylo opravitelné ale aby ten rozpočet nedosahoval částky aut. servisu. Pak jsou obě strany spokojené.
Opel Astra G,3dv. 1.8 16V, r.v.: 1998,zel.metalíza, 4x airbag, el okna, zrcátka,mult.volat.,volant a řadící páka-kůže,ABS,ASR(TC),dělená sedadla s otvorem pro lyže,man.klimatizace,rádio CD,4x kotouče, 205/50 R16. Zakoupeno u Opel Steiger Praha 05/09 za 55 000 kč

martini

Příspěvek od martini » 16 led 2010, 22:27

zdravim chci se zeptat jak se postupuje někdo mne naboura škoda se zaplati z povinneho vinika, pojišťovna urči škodu, mužou mi dat penize na ruku? a ja si to dam někam zpravit třeba kamaradovi do garaže,nebo musim mit papir,fakturu, z nějake opravny a na jejim zakladě mi až vyplati penize jak to je?
OPEL a tuning?to zas bude peněz aaaale co........

Mirďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirďa » 17 led 2010, 00:34

No je to asi tak že po ohlášení přijede likvidátor,nafotí poškození a můžeš opravovat, on mezi tím udělá předběžný odhad.To je že Ti pošle předběžný rozpočet ceny opravy a mezi tím opravuješ.Záleží na okolnostech.Třeba se může stát,je to jen nárazník,on nafotí a Ty spravuješ,rozděláš a zjistíš že třeba i podlaha kufru má vlnu,zavoláš,on přijede,nafotí a cenu opravy upraví do kalkulace.Když je vše v poho a Ty souhlasíš ,pojišťovna uzavře škodní událost a vyplatí peníze 8) 8) Kde a jak a za kolik si to spravíš je Tvoje věc :D

Joska

Příspěvek od Joska » 17 led 2010, 09:58

a páni pojištováci, blbej opravdu blbej dotaz, mám třeba havaríjku, někdo mě bouchne...jde to z jeho povinnýho, já ale chci ty nový plechy a já nevím co ..prostě..
Mohu požádat o vyplacení jistky u škudce, a přitom si to ještě nechat uhradit z havarijka (teoreticky dostanu dvojnásobek...i když ztratím nějaký bodnusy a atd...) jde mě o to zda je něco takového možné? já typju že ne..obzvláště když by to byla jedna a táž pojištvna, co?

(pojištovny nesnažte se mě najít, já havaríjku nemám jen na krádež 8) ) -tto by mě museli nabořit a ještě ukrást.. :lol: )
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla » 17 led 2010, 10:23

to máš nezákoný obohacení můžeš jen z jednoho :wink:

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla » 17 led 2010, 10:30

Billy.Joe píše:Cidlo:

Pojištovna ti musí doložit jak vypočítala prodejnost zbytku vozidla.

1. odborným odhadem
2. provedenou aukci (kde je 100% kupec za tu částku)
3. výpočet obecné ceny a časové ceny ( s tím nemusíś souhlasit a máś možnost požádát o aukci svého vozidla).

********************************************************************************************************

Žádná pojišťovna ti nemůže něco vyplatit a říct...takhle to je a padla !

tohle jsem ti psal ohledně té mystifikace. Tam si někde psal že Česká vyplatí nějaké zbytky ...tak jsem psal že vše musí mít každá pojišťovna doložené jak se ke zbytkům dopraacovala.
můžu se zeptat jak dlouho v tomhle oboru děláš? Podle toho jakám stylem tady reaguješ(nic proti tobě žádnou blbost si tu nenapsal zatím¨) :wink: mě přijde že zas tak dlouho to neděláš. Třeba burza vraků funguje cca 2toky, předtím nic takového nebylo. A každá pojišťovna si zbytky určovala sama a nějaký ručení zbytkama nebylo. Nakonec pojišťovna není povinna ručit zbytkama nikde v zákoně to nemáš! A když nevíš o čem píšeš nedělej to prosím. Můj bratránek měl před nějakými lety totálku na Felicii v té době celkem dobrý auto. daly mu obecku 100 tis a zbytky 35 a nikoho nezajímalo že to za víc jak 15 tis to auto nabouraný neprodá..likvidovala to česká. My v té době jsme měli domluveného opravce který nám garantoval odkup vozidla. Ale né všechny pojišťovny to tak dělaly. Nemuseli. Protože to dělali jak ty říkáš odborným odhadem. TAkže pořád nechápu tu tvou mystifikaci která se nekonala. A u kterého ústavu děláš jestli to není tajný :wink:

martini

Příspěvek od martini » 17 led 2010, 12:55

Tak jestli jsem to pochopil tak pojišťovna nafoti zhodnoti ja nic dodatečně nenajdu tak ona uzavře škodni udalost a žadnej papir po mně nechce vyplati prachy a je moje věc jestli mi to spravi někdo v garaži a nebo mi to zatim bude stat na zahradě a ja se opravy chytnu později ........
OPEL a tuning?to zas bude peněz aaaale co........

spermin

Příspěvek od spermin » 17 led 2010, 13:01

pochopil jsi to dobře, tomu se říká opravit(odškodnit) rozpočtem 8)
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Billy.Joe

Příspěvek od Billy.Joe » 17 led 2010, 14:12

jm9454 píše:a páni pojištováci, blbej opravdu blbej dotaz, mám třeba havaríjku, někdo mě bouchne...jde to z jeho povinnýho, já ale chci ty nový plechy a já nevím co ..prostě..
Mohu požádat o vyplacení jistky u škudce, a přitom si to ještě nechat uhradit z havarijka (teoreticky dostanu dvojnásobek...i když ztratím nějaký bodnusy a atd...) jde mě o to zda je něco takového možné? já typju že ne..obzvláště když by to byla jedna a táž pojištvna, co?

(pojištovny nesnažte se mě najít, já havaríjku nemám jen na krádež 8) ) -tto by mě museli nabořit a ještě ukrást.. :lol: )

můžeš si to nárokovat ze svého HAV ale přijdeš o bonusy... spoluúčast ti ale doplatí pojišťovna viníka. Dvakrát brát nesmíš (z HAV plus POV).
Opel Astra G,3dv. 1.8 16V, r.v.: 1998,zel.metalíza, 4x airbag, el okna, zrcátka,mult.volat.,volant a řadící páka-kůže,ABS,ASR(TC),dělená sedadla s otvorem pro lyže,man.klimatizace,rádio CD,4x kotouče, 205/50 R16. Zakoupeno u Opel Steiger Praha 05/09 za 55 000 kč

Billy.Joe

Příspěvek od Billy.Joe » 17 led 2010, 14:21

Cidla píše:
Billy.Joe píše:Cidlo:

Pojištovna ti musí doložit jak vypočítala prodejnost zbytku vozidla.

1. odborným odhadem
2. provedenou aukci (kde je 100% kupec za tu částku)
3. výpočet obecné ceny a časové ceny ( s tím nemusíś souhlasit a máś možnost požádát o aukci svého vozidla).

********************************************************************************************************

Žádná pojišťovna ti nemůže něco vyplatit a říct...takhle to je a padla !

tohle jsem ti psal ohledně té mystifikace. Tam si někde psal že Česká vyplatí nějaké zbytky ...tak jsem psal že vše musí mít každá pojišťovna doložené jak se ke zbytkům dopraacovala.
můžu se zeptat jak dlouho v tomhle oboru děláš? Podle toho jakám stylem tady reaguješ(nic proti tobě žádnou blbost si tu nenapsal zatím¨) :wink: mě přijde že zas tak dlouho to neděláš. Třeba burza vraků funguje cca 2toky, předtím nic takového nebylo. A každá pojišťovna si zbytky určovala sama a nějaký ručení zbytkama nebylo. Nakonec pojišťovna není povinna ručit zbytkama nikde v zákoně to nemáš! A když nevíš o čem píšeš nedělej to prosím. Můj bratránek měl před nějakými lety totálku na Felicii v té době celkem dobrý auto. daly mu obecku 100 tis a zbytky 35 a nikoho nezajímalo že to za víc jak 15 tis to auto nabouraný neprodá..likvidovala to česká. My v té době jsme měli domluveného opravce který nám garantoval odkup vozidla. Ale né všechny pojišťovny to tak dělaly. Nemuseli. Protože to dělali jak ty říkáš odborným odhadem. TAkže pořád nechápu tu tvou mystifikaci která se nekonala. A u kterého ústavu děláš jestli to není tajný :wink:
Dělám technika pro Direct. Jen málo pojišťoven má zvlášť likvidatúru a zvlášť techniky. My jsme technici kteří i viděli auto rozebrané a znají technologie a možnosti oprav vozidel. Jiné pojišťovny mají livkidátory kteří nikdy nevstali z kanceláře, mají AVN , audapad a jiné výpočtové programy a to co jim to hodí to je pro ně svaté...to že se technologie opravy líší protože jsou takové a takové okolnosti neřeší, protože o tom prd ví....nikdy nebyli v servisech, neví jak se lakuje, jak se klepe, tahá, rovná atd.... co se dá opravit co už NE.

Bratu ... zbytky hodnotí technici na základě něčeho, buď je natolik zkušený a ví odhadem kolik má vrak prodejnost ( jestli se to dá jeŠtě u nezavslého servisu opravit atd.... ) nebo udělá aukci, časovou cenu. To co ale ty řikáš není možné. Pojišťovna ti MUSÍ doložit dle jakého klíče se dopracovala k prodejnosti zbytků !!!!! Tak jako ti musí doložit jak a dle čeho vypočítala obecnou cenu vozidla v době pojistné události na trhu. Pokud tak neudělá, odvolat se. (písemně a slušně) pak pojišťovna v 90% případech přehodnotí nebo najde alternativu. Například, sníží cenu zbytků....nebo pak zase další krok může být to, že pokud doložíŠ VTP kde je záznam o ekologické livkidaci tak ti pojišťovna doplati zbytky které ti odečetla. Likvidace je každá jiná, proto k tomu tak technik musí přistupovat...nedá se dělat vše dle tabulek a norem.

Billy.Joe

Příspěvek od Billy.Joe » 17 led 2010, 14:25

to cidla.

Omlouvám se pokud mé názory mají příchuť arogance...tak to není. Nemám nic proti tobě, jen jsem chtěl pár věci upřesnit.

Vím jak pojišťovny fungují, že na likvidaci kolikrát není tolik času aby se technik mohl detailně každou škodou zabývat...a to je škoda.

Klidně do mě :) Není nic lepšího než si věci vykomunikovat...ohledně práce a jak se to dělá tam a jak tam...

Ještě jednou promiň, pokud jsem byl v názorech hrubší.

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla » 17 led 2010, 17:33

Ne v pohodě, jen sem ti chtěl říct, že děláš u jednoho ústavu a jiný to proste může dělat jina,. musí dodržet co je daný v zákonu o pojišťovnictví. A pořád jsi mě neřekl jak dlouho už to děláš tuhle práci :wink: .A jen sem chtěl říct jak se oháníš tou aukcí že ta nefunguje tak dlouho. A v té době kdy jsem psal tady ty první příspěvky v 2008 si myslím, že se teprve rozjížděla. A i když já sem sedící likvidátor kterej jak ty říkáš nevstane od stolu tak asi tě překvapím, ale i my jezdíme na školení do karosáren, lakoven a servisů... jen prostě nepřiznám, že jsem tady někoho mystifikoval :wink: . Jsou pojišťovny kde se odvolání vyplatí a jsou pojišťovny kde tě skoro ignorujou. Asi bych to uzavřel a spíš to téma nechal pro případ, že někdo bude v průseru a bude potřebovat poradit nebo pomoct..myslím, že už sem pár lidem poskytl užitečné info a teď jsme na to dva.. AMEN :?:

Billy.Joe

Příspěvek od Billy.Joe » 20 led 2010, 14:18

to čidlo:

jasný...čest výjimkám, že máte školení v servisech a pod... Já to myslel globálně jak to funguje.
V Directu od r. 2007 a to již aukce probíhaly v pohodě.

Odpovědět