Nehoda

Co se jinam nehodí pište sem
Ivanhoe67
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivanhoe67 » 18 kvě 2008, 09:08

Myslíš třeba DAS? Celkem slušná věc, slouží k tomu, že pokud se dostaneš do průseru, máš nárok na právníka a jeho služby a nic za to neplatíš... a pokud mám správné informace, konkrétně DAS má slušné právníky specializované na silniční průsery...
Opel Astra 1.6 16V Caravan - Z16XE - r.v. 07/2001

Reklama

genius0011
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od genius0011 » 18 kvě 2008, 14:07

jj DAS přesně to mám na mysli, stojí to myslím 2000 na rok :idea:
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip

Ivanhoe67
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivanhoe67 » 19 kvě 2008, 18:09

No, tak pokud trávíš na silnici hodně času, asi to stojí za zvážení... aspoň máš jistotu, že máš někoho, kdo bude hlídat Tvé zájmy...
Opel Astra 1.6 16V Caravan - Z16XE - r.v. 07/2001

Billy.Joe

Re: Nehoda

Příspěvek od Billy.Joe » 15 led 2010, 19:13

to Cidla :

další blbost... KNM neboli amortizace se může vztahovat i na čelní sklo. Jen to Pojišťovny moc nevyužívají...znalecký standard nerozliškuje materiály, díly apod.

Klidně ti mrsknu amortizaci na sklo když vidím že poškozený doručí fiktívní fakturu na cenu 9000 (na starý auto)a cena normal origo skla je nižší a a pod...
Ber to tak že to zkouŠí. Správny technik ale zná ceny skel nebo má možnosti jak si to ověřit, zná normy za výměnu, sazby a technologii. Takže pokud vím kolik stojí orig. sklo (přesně dle kódu) a kolik mají sazbu tak si vše dokážu vypoćítat.,..pak fiktíivní fakturu poznáš, zamítneš s hrozbou o pokus o poj. podvod nebo seškrtáš.
Opel Astra G,3dv. 1.8 16V, r.v.: 1998,zel.metalíza, 4x airbag, el okna, zrcátka,mult.volat.,volant a řadící páka-kůže,ABS,ASR(TC),dělená sedadla s otvorem pro lyže,man.klimatizace,rádio CD,4x kotouče, 205/50 R16. Zakoupeno u Opel Steiger Praha 05/09 za 55 000 kč

Billy.Joe

Příspěvek od Billy.Joe » 15 led 2010, 19:26

no ja v pojišťovně dělám...zrovna tohle co tu řešíte jen né přímo pivinný ručení, ale havárku. No nevím jestli amortizaci mít budeš nebo né ještě to záleží na najetejch km. Kdybys měl tak to bude nejspíš 30%. no a aby jste se s tou totálkou tak neradovaly, ona se Vám ta tabulková cena dá jenže se pokrátí o použitelný zbytky co ten vrak má...a taková česká poj. Vám dá takový zbytky, že ten vrak za to životě nemáte šenci prodat! ...určitě bych si to nechal dát na opravu rozpočtem a pokud máš dobrého známého se solidnímy cenama zvládne to za míň než pojišťovna vyplatí....

TO CIDLO ! probůh, ty už nemystifikuje lidi !!!!

Pojištovna ti musí doložit jak vypočítala prodejnost zbytku vozidla.

1. odborným odhadem
2. provedenou aukci (kde je 100% kupec za tu částku)
3. výpočet obecné ceny a časové ceny ( s tím nemusíś souhlasit a máś možnost požádát o aukci svého vozidla).

Žádná pojišťovna ti nemůže něco vyplatit a říct...takhle to je a padla !
Opel Astra G,3dv. 1.8 16V, r.v.: 1998,zel.metalíza, 4x airbag, el okna, zrcátka,mult.volat.,volant a řadící páka-kůže,ABS,ASR(TC),dělená sedadla s otvorem pro lyže,man.klimatizace,rádio CD,4x kotouče, 205/50 R16. Zakoupeno u Opel Steiger Praha 05/09 za 55 000 kč

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 15 led 2010, 19:37

heh, to jsi vyhrabal pěknou mrtvolu, do tohohle tématu už nikdo skoro 2 roky nepsal :lol: :lol: :lol:
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Billy.Joe

Příspěvek od Billy.Joe » 15 led 2010, 19:40

to ano :)

jen jsem tak brouzdal a hledal téma kam bych mohl přispět a třeba poradit, říct jak to je a proč to tak je :) Tyhle věci budou aktuální pořád...tak si to zase někdo přečte.

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 15 led 2010, 19:51

ok, v pohodě, já jenom, že jsi do toho tak opřel :mrgreen:
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

HerryCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HerryCZ » 15 led 2010, 22:34

Poskozeny zustane vzdy poskozeny a bohuzel to plati u vseho ne jen u pojistek. Na druhou stranou, kdyz si spravny vychcanek a znas ktera packa co, tak na tom jeste vydelas. Jenze plno z nas na to nema zaludek.
Obrázek

Obrázek

Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla » 16 led 2010, 10:29

Billy.Joe píše:
TO CIDLO ! probůh, ty už nemystifikuje lidi !!!!

!
A můžeš mě napsat v čem je mistifikuju?? ano s čelním sklem máš pravdu v tu dobu kdy sem to sem psal jsem byl zaměřenej u nás na havárku a napsal sem to chybně, teď dělám už vše. Byl to náš vnitřní předpis, že do určitý částky neamortizujeme čelní sklo a momentálně do 10 000 škody neamortizujeme nic. Jestli jsi se chtěl zviditelnit tak se ti to možná povedlo, ale to co jsi psal o výpočtu škody je naprostá pravda a já nikdy nenapsal nic jinýho! Nevím nějak o co ti šlo. Snažil sem se to lidem vysvětlit jak to chodí( u nás v pojišťovně) a věřím, že káždá to může dělat malinko jinak, což samo vím že by být nemělo.

A odpověď na tu amortizaci co mě před rokem někdo napadl, že dělám dlouho a mám deformaci. Mě by taky vyhovovalo kdybych se s ní nemusel počítat bylo by to pro mě jednodušší. Ale zas si lidi musí uvědomit, že by se vyplácely větší škody a odrazilo by se to na výši poviného ručení. A ruku na srdce, když se ti něco stane snažíš se z toho vymáčknout co nejvíc a hodně lidí se pokusí udělat i nějaký ten podvod. ¨Je to bohužel hodně o té naší české povaze a ty civilizovaný státy kde neodečítaj amortizaci se s tím tolik nepotýkaj tudíž nevyplací tolik peněz navíc a můžou si dovolit neplatit korekci. Je to všechno se vším. Takhle teď to tady prostě je nastavený a ani vy a ani já s tím nic neuděláme.

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla » 16 led 2010, 10:34

Billy.Joe píše:

Žádná pojišťovna ti nemůže něco vyplatit a říct...takhle to je a padla !
Jo a ještě k tomuhle..myslím že se mýlíš, na trhu je jedna nejmenovaná pojišťovna co likviduje do 5 dnů a tam moc velký odvolání nemáš... jinak jak říkáš ty souhlasím s tím, když jsi nespokojený odvolávej se, odvolávej se a odvolávej se...čím víš tím líp. Lína huba holé neštěstí.

Jinak pokud bys mi kolego ještě rád něco vyčetl jsem s tím jsem pro konstruktivní kritiku alespoň se poučím jak to vidí konkurence :wink:

HonzP

Příspěvek od HonzP » 16 led 2010, 11:11

Když už tancujeme okolo tévyhrabané mrtvoly..

Ex pracovala u firmy, na kterou zavoláte v případě, že jste poškozený. Přijede odtahovka, přivezou náhradní auto (zhruba ve stejný kategorii a věku) a vaše nabouraný odvezou. To opraví a vrátí zpátky. Za tohle neplatíte nic, všechno jde z povinného ručení viníka.

Samostatně bojujete s pojišťovnou jako magoři, oni mají externí právní kancelář a jak je někde štempl, najednou všechno jde. A hlavně se o nic nestaráte.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla » 16 led 2010, 11:16

když v tom umí chodit a ví kde si co můžou dovolit a jaká jsou pravidla jde to. Odtah, půjčovné(pokud si půjčíš odpovídající vozidlo za odpovídající peníze) a spustu dalších věcí máš z povinného proplaceno..problém je že to lidi prostě neví...

spermin

Příspěvek od spermin » 16 led 2010, 11:31

tak, tak, v pojistných smlouvách je uvedeno, že vůz uvedou do původního stavu, takže všechno má zaplatit pojišťovna viníka
a ta potom následně vymáhat po viníkovi, ale praxe je jiná, proto při dnešních cenách je pojištění právní ochrany už nutnost.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Joska

Příspěvek od Joska » 16 led 2010, 11:37

ještě jedna věc, měl jsem 3 nehody, a nikdy opravdu nikdy jsem doplácel žádnou amortizaci, naopak (a budu jmenovat jestli nevadí) - Alianzka mi volala, že kdyby se se mnou chtěl poškozený spojit ohledně jiného vyrovnání ať se snimi okamžitě spojím a NIC NEPLATÍM!!! - ale poškozený má nárok 3 nebo 5 let od nehody něco vymáhat, ale je tam problém s dokazováním. ale to ted vařím z paměti a z nehod před 5ti lety..mohle se to změnit. A ty podvody to máte pravdu..

tak kluci pojištovácky, jak to je ...
i když dobré vědět ale nikdy nepotřebovat. 8)

PS- co je původní stav, doškrábané čelní sklo a oprýskaný nárazník??
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..

Odpovědět