Ty aby ses neozval. Samozřejmě jsi ta vyjímka, co potvrzuje pravidlo. Za každých okolností musíš být vyjímečný.Trdlo píše:Majesty: tak dík no, dle tvého příspěvku teda nejsem ani tvůj kamarád či známý... Bo my měli s bílou každej rok nalítáno kolemi 3Otis. km.
Kupujete ojetinu? Čtěte, na co vše si dát pozor
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kupujete ojetinu? Čtěte, na co vše si dát pozor
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
- Reklama
No asi se to dá říct tak, i když to nemusí být pravidlo,že možná firemní auto s málo najetými km bývá díky krátkým trasám a hrkačkám po městě v horším stavu než firemní auta, která pravidelně jezdí dlouhé trasy. Já mám na Astře 183 tis. Bral jsem ji když měla 164tis a ten chlápek přede mnou ji měl cca od 154 tis. Před ním je v TP leasingovka takže majitele neznám. Vím jen že byla koupená v Praze, měla pražskou SPZ, ale servisovaná byla vždy v Olomouci. A chlápek přede mnou ji koupil v Praze. A říkal že snad údajně ale taky to nevěděl jistě patřila firmě SC Johnson nebo Johnson & Johnson. Astra byla taky určitě bouraná a stejně jsem s ní spokojen. Jen mne mrzí že chlápek neabsolvoval prohlídku karoserie takže záruka na prorezivění už neplatí. Hned když jsem Astru kupoval tak jsem se v Opelu ptal a bohužel mi řekli že se zpětně dodělat nedá když už se jeden termín vynechal.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Tak já se taky přidám, můj sedan je 1998, od Srby servisu,po ženské, v březnu při koupi 69000km a určitě není stočený,serviska až do konce, ve 33700km po 5letech dělány rozvody,km nebo roky a jezdí skvěle Dá se najít i dnes,tenhlese objevil na netu,telefon a hned jsem jel kouknout a za 3dny byl doma
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
tohle je určitě užitečnej odkaz než koupíte auto http://www.cebia.cz/Default.asp?p=check ... u-odcizeni
přátelé kteří tady píšou o tricích s důchodci.... Ten důchodce to měl více jak 4 roky. Servisoval u Steigra,nevím kdo ale někdo z tohoto fóra tam pracuje a ten mi potvrdil že se pán nebál pustit do servisu peníze.
Za další jsem technikem v pojišťovně. Auto jsem si celé proměřil (laky a pod..) celé komplet skontroloval (odborně v servisu)...vím jak to chodí. Vozidlo mělo do roku 2004 servisku ze Švýcarska, kde byl stav tachometru u výměny oleje něco kolem 44 000 (nevím přesně to bych lhal). pak to měl rok mladý klučina a pak důchodce. Kupoval jsem to když to mělo najeto 79 000 kč.... jasný že člověk tomu úplně věřit nemůže, jsem ale z oboru a mám i kolem sebe odborníky kteří se na auto dívali... má najeto možná 1,5x víc, možná NE, je to jedno, hlavně že je naprosto motoricky v pořádku a zatím bez investic, pouze benzín. Odešlo akorát čidlo na zpátečku za 500 kč vč. práce, přeletoval jsem kontakty na airbagu u spolujezdce (aut. servis 240 kč vč, diagnostiky). Toť vše od května!.
Vím co kupuju.
Za další jsem technikem v pojišťovně. Auto jsem si celé proměřil (laky a pod..) celé komplet skontroloval (odborně v servisu)...vím jak to chodí. Vozidlo mělo do roku 2004 servisku ze Švýcarska, kde byl stav tachometru u výměny oleje něco kolem 44 000 (nevím přesně to bych lhal). pak to měl rok mladý klučina a pak důchodce. Kupoval jsem to když to mělo najeto 79 000 kč.... jasný že člověk tomu úplně věřit nemůže, jsem ale z oboru a mám i kolem sebe odborníky kteří se na auto dívali... má najeto možná 1,5x víc, možná NE, je to jedno, hlavně že je naprosto motoricky v pořádku a zatím bez investic, pouze benzín. Odešlo akorát čidlo na zpátečku za 500 kč vč. práce, přeletoval jsem kontakty na airbagu u spolujezdce (aut. servis 240 kč vč, diagnostiky). Toť vše od května!.
Vím co kupuju.
Opel Astra G,3dv. 1.8 16V, r.v.: 1998,zel.metalíza, 4x airbag, el okna, zrcátka,mult.volat.,volant a řadící páka-kůže,ABS,ASR(TC),dělená sedadla s otvorem pro lyže,man.klimatizace,rádio CD,4x kotouče, 205/50 R16. Zakoupeno u Opel Steiger Praha 05/09 za 55 000 kč
to salám a další:
ano auto je voňavka ! ten důchodce ještě den před prodejem vyměnil oleje, náplně, nechal vyčistit klimatizaci atd... po celou dobu servisoval u Steigra (Opel Steiger, P10). Dle info co vím tak to měl prodávat známymu ale z prodeje zišlo...nevím jestli důchodci u Steigra nabídli nový Opel a tenhle vzali jako protiúčet (mohl by se vyjádřit ten co tam dělá a je taky na tomto fóru), nicméně na netu to bylo hodinu a rezervoval jsem si ho.
Je po ráně na předek a byl opravovaná LZ bočnice co mi řekli hned v servisu - člověk to pozná pohledem pod kapotu (vyčet všech oprav, závad). Vozidlo jsem si prověřoval dle VIN u nás v DE, celá Evropa a i přes CEBII, záznamy PČR od nehod atd. Pak jsem si auto důkladně skontroloval a nechal skontrolovat.
Mám tyhle možnosti tak jsem ti to samozřejmě ověřil.
Vidím to ale často, přijede k nám auto z roku 2006 a má najeto 200 tis (ne firma). Za rok dva ho prodá do bazaru, servisku zničí a stočí na slušných 150 tis.
Na tohle se vykašlat : vše si ověřit, proměřit laky, v servisu atd... pak je jedno co kdo píše.... a pokud to bazarista nechce a nepovolí tak jít o dům dál.... vždyť konkurence je obrovská.
ano auto je voňavka ! ten důchodce ještě den před prodejem vyměnil oleje, náplně, nechal vyčistit klimatizaci atd... po celou dobu servisoval u Steigra (Opel Steiger, P10). Dle info co vím tak to měl prodávat známymu ale z prodeje zišlo...nevím jestli důchodci u Steigra nabídli nový Opel a tenhle vzali jako protiúčet (mohl by se vyjádřit ten co tam dělá a je taky na tomto fóru), nicméně na netu to bylo hodinu a rezervoval jsem si ho.
Je po ráně na předek a byl opravovaná LZ bočnice co mi řekli hned v servisu - člověk to pozná pohledem pod kapotu (vyčet všech oprav, závad). Vozidlo jsem si prověřoval dle VIN u nás v DE, celá Evropa a i přes CEBII, záznamy PČR od nehod atd. Pak jsem si auto důkladně skontroloval a nechal skontrolovat.
Mám tyhle možnosti tak jsem ti to samozřejmě ověřil.
Vidím to ale často, přijede k nám auto z roku 2006 a má najeto 200 tis (ne firma). Za rok dva ho prodá do bazaru, servisku zničí a stočí na slušných 150 tis.
Na tohle se vykašlat : vše si ověřit, proměřit laky, v servisu atd... pak je jedno co kdo píše.... a pokud to bazarista nechce a nepovolí tak jít o dům dál.... vždyť konkurence je obrovská.
Opel Astra G,3dv. 1.8 16V, r.v.: 1998,zel.metalíza, 4x airbag, el okna, zrcátka,mult.volat.,volant a řadící páka-kůže,ABS,ASR(TC),dělená sedadla s otvorem pro lyže,man.klimatizace,rádio CD,4x kotouče, 205/50 R16. Zakoupeno u Opel Steiger Praha 05/09 za 55 000 kč
tak ten člověk který potvrdí co tady píšu je Berry, teda to je pro Saláma aby taky trochu otevřel oči a neviděl vše černě a ve všem viděl stočené tachometry, odcizení, totálky po opravě a pod... I tady na na tomto foru je X příspěvku kde mají auta 8-9 let a mají najeto pod 100 tis, jak tady píšou.
Hlavně v kliduuu, nikdo neříkal, že výjimky nemohou být
Ale zrovna u tohoto kšeftu (s autama) se musí začít s tím vidět vše černě a postupně tmavá místa objasňovat..mám a měl jsem spoustu známých ať už živívích se dovozem aut anebo přímo bazaristů a mooc dobře vím jak se auta prodávají a na co lidi letí..proto ani nemohu jinak než vidět vše černě
Jen tak pro info..nevím přesně jak to tehdy bylo, ale Hribek kupoval svou první Astru nějak přes známého v Opelu..rádoby v super stavu a skutečnost byla hóóódně jiná..
věřit se v tomto nedá prakticky nikomu
Ale zrovna u tohoto kšeftu (s autama) se musí začít s tím vidět vše černě a postupně tmavá místa objasňovat..mám a měl jsem spoustu známých ať už živívích se dovozem aut anebo přímo bazaristů a mooc dobře vím jak se auta prodávají a na co lidi letí..proto ani nemohu jinak než vidět vše černě
Jen tak pro info..nevím přesně jak to tehdy bylo, ale Hribek kupoval svou první Astru nějak přes známého v Opelu..rádoby v super stavu a skutečnost byla hóóódně jiná..
věřit se v tomto nedá prakticky nikomu
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
Som toho istého názoru..Salám píše:věřit se v tomto nedá prakticky nikomu
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
já k tomu přidám jenom svou zkušenost ze života:
1.auto co jsem si koupil -WW golf III - z bazaru - do roka se ukázalo že to je totální vrak
2.auto - Škoda Favorit - od soukromé osoby- naprosto bezproblémové
3.auto - Opel Astra-G 1,7DTi - přes překupníka s autama- do roka se ukázalo že s ejedná opět o vrak
4.auto- Současné Astra-G 1,8 - od soukromé osoby - opět bez problémů
snad nemusím psát jaký je můj názor na kšeftaře s ojetinama...... nikoho nechci házet do jednoho pytle, ale realita je realita
1.auto co jsem si koupil -WW golf III - z bazaru - do roka se ukázalo že to je totální vrak
2.auto - Škoda Favorit - od soukromé osoby- naprosto bezproblémové
3.auto - Opel Astra-G 1,7DTi - přes překupníka s autama- do roka se ukázalo že s ejedná opět o vrak
4.auto- Současné Astra-G 1,8 - od soukromé osoby - opět bez problémů
snad nemusím psát jaký je můj názor na kšeftaře s ojetinama...... nikoho nechci házet do jednoho pytle, ale realita je realita
to Hribek
spíš mě překvapuje že po zkušnostech které jsi měl si zase naletěl a koupil vrak.... ale chápu že v tý době si asi nevěděl co a jak skontrolovat, ověřit.
Nevěřit nikomu... u aut nemusiš nikomu věřit...stav vozidla se dá na 80-90% skontrolovat, v případě že mi to bazar neumožní, jdu pryč a ještě mu anonymně pošlu různe kontroly .
spíš mě překvapuje že po zkušnostech které jsi měl si zase naletěl a koupil vrak.... ale chápu že v tý době si asi nevěděl co a jak skontrolovat, ověřit.
Nevěřit nikomu... u aut nemusiš nikomu věřit...stav vozidla se dá na 80-90% skontrolovat, v případě že mi to bazar neumožní, jdu pryč a ještě mu anonymně pošlu různe kontroly .
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
samozřejmě že jsem nevěděl - na tom je postavený celý kšeft s ojetinama. Kdyby všichni věděli na co se koukat tak to u nás není samé vrakoviště co si říká autobazar.
a nevěděl jsem u golfu - to mi bylo 18 a golfa jsem prostě MUSEL mít
u první astry jsem ani moc nekontroloval protože jsem kupoval od člověka z rodiny a slepě věřil - prostě ha*zl no.. věřit se nedá opravdu nikomu !!
Dnes si troufám říct že už VÍM
a nevěděl jsem u golfu - to mi bylo 18 a golfa jsem prostě MUSEL mít
u první astry jsem ani moc nekontroloval protože jsem kupoval od člověka z rodiny a slepě věřil - prostě ha*zl no.. věřit se nedá opravdu nikomu !!
Dnes si troufám říct že už VÍM
NESOUHLASÍM!!!m1lan píše:Som toho istého názoru..Salám píše:věřit se v tomto nedá prakticky nikomu
Máme přímo zde kolegu, ke kterému jsem jel pro černou kočku, nejen že mne nechal auto prolézt, napíchnout na diag., vyřídil všechny potřebné dokumenty a papíry dopředu, takže jsem fakt jen přijel, prohlédl, řekl ano a už jsme jen podepsali a jeli pryč, navíc celkově jeho ochota a jednání bylo skvělé.
Pak přišla studená sprcha, zhruba po týdnu, vypadalo to že odešlo čerpadlo...
Jednání kolegy však předčilo veškeré mé očekávání - okamžitě jsem měl od něj kontakt na servis čerpadel, domluveno tam, abych se zastavil, že to prohlédnou, zjistí co a jak a případně opraví. Na jeho náklady.
Chápu a nepopírám, mám kliku, že auto bylo od "známého", atd, atd... Ale prostě i dnes se dá auto i přes bazar koupit dobře, jen se musí vybírat u koho kupovat.
Závěrem - Ještě jednou dík MAXI!!! A velkou chválu na autocentrum VRT v Kroměříži.
END
zeptám se na jednu věc:
zřejmě za půl roku, max. do roka si budu kupovat Astru (G, nebo H, uvidíme).. jak se tak průběžně koukám, dobře vybavené Astry v (na pohled) dobrém stavu z Itálie stojí řádově o dost méně...
Příliš bych takovým dovozům nevěřil, ale abych zbytečně neprodělal, jaké máte zkušenosti?
Díky
zřejmě za půl roku, max. do roka si budu kupovat Astru (G, nebo H, uvidíme).. jak se tak průběžně koukám, dobře vybavené Astry v (na pohled) dobrém stavu z Itálie stojí řádově o dost méně...
Příliš bych takovým dovozům nevěřil, ale abych zbytečně neprodělal, jaké máte zkušenosti?
Díky
Tak, robím si mensi zalusk na jednu astru http://opel-astra.autobazar.eu/20-16v-g ... 32767.html vid inzerát, ale má nabehaných 170000 km. mám sa toho báť? na mojej ex 1.6 16v som mal skoro 160 000.... a chodila dobre. P.s. to v inzeráte je originál OPC
Astra G 1.6 16v opc packet R.I.P
Astra G 1.8 16v opc packet EX
Vectra B sport 2.2DTI ( Stance wagoon)
Grand Cherokee 2.7CRD ( Expedition troll)
Zafira A 2.0 16v Turbo OPC daily car
Astra G 1.8 16v opc packet EX
Vectra B sport 2.2DTI ( Stance wagoon)
Grand Cherokee 2.7CRD ( Expedition troll)
Zafira A 2.0 16v Turbo OPC daily car