Alternator? Kladka? Remen?

Odpovědět
Miracle

Alternator? Kladka? Remen?

Příspěvek od Miracle » 21 pro 2009, 17:16

Ahojte, mam taky dufam len mensi problem. Minuly tyzden zacal klepotat z nicoho nic motor zo strany pri spolujazdcovi. Precital som tu viacero topickov... bola to napinacia kladka remana alternatora. Vymena aj s remenom v piatok. V piatok sa zdalo, ze to vsetko ide dobre. Dnes ale zacalo take to klepotanie alebo skor rapkanie iba pri zosliapnuti plynoveho pedalu. Pri brzdeni motorom nic nepocut motor ide krasne ticho, aj na neutrale, robi to vzdy akonahle zoslapnem plyn, aj slabo aj silno ... Robi to aj pri studenom, aj pri zohriatom aute. Rapkanie nieje nejake vyrazne, cez radio ani nieje v podstate pocut ale neviem co by to mohlo byt ked je to vymenene. Snad ten alternator co dufam ze nie ... Rad by som vedel ci ste nemali podobny problem a ako to riesit. Idem na Silvestra na chatu a nechem aby ma to niekde nechalo. Dakujem za vsetky rady :) a aby som nezabudol. Je to 1.6 16V X16XEL.

Reklama

kabrioletak

Re: Alternator? Kladka? Remen?

Příspěvek od kabrioletak » 21 pro 2009, 17:22

Jen tak mě napadlo nemůže to dělat,že ten nový řemen je hodně a nebo naopak málo naplý?Podobný jev jsem,jednou u nějakého auta zažil.
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz

Miracle

Příspěvek od Miracle » 21 pro 2009, 17:31

Nieco podobne ma napadlo, ale nemyslim, ze by mal velku volu alebo naopak bol prilis napnuty ... Napadlo ma aj ci za to nemozu tieto teploty hlboko pod nulou v kombinacii s novym nevytahanym remenom ... cisto hypoteza ... naozaj neviem ale robi to len pri zosliapnuti pedalu. Zajtra to beriem znamemu do servisu ale rad by som keby som vedel co to moze byt aby sme zbytocne nerobili co nieje treba.

kabrioletak

Příspěvek od kabrioletak » 21 pro 2009, 17:40

No když jsi uváděl že jsi to měnil,odhaduji že před tím to nejspíš nedělalo,proto mě to připomína ten řemen.Pravda jak říkáš ta zima asi může mít na to vliv.Podle mě si to sedne,občas to skontroluješ a seřídíš případné povolení a bude to OK,ale pokud máš možnost konzultaci z kámošem v servisu tak tam zajet,když to bude slyšet bude vědět víc 8)
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz

Miracle

Příspěvek od Miracle » 21 pro 2009, 17:46

No ved to, predtym to slo krasne ticho, minuly tyzden asi v stredu zacalo mierne rapotat, vo stvrtok uz viac piatok sa to menilo - remen aj napinacia kladka. Predtym bol ten zvuk - bola odpalena kladka, pocut hned po nastartovani. Teraz ide motor na volnobeh opat normalne. Robi to len pri zosliapnuti plynu. Alternator raz tiez odisiel, ale bol cely zgeneralkovany, nove loziska ... s tym by problem snad byt nemal.

Miracle

Příspěvek od Miracle » 21 pro 2009, 19:15

Nenapada nikoho nic?

peet100

Příspěvek od peet100 » 03 led 2010, 20:38

Ak sa mozem opytat tak co ta stala ta napinacia kladka s tou remenicou co si menil vtedy v pitaok? Robi mi to to iste ale neviem ci je vadny altik alebo ta kladka..:(
1.6 16V 74KW HB 5dv.

dag22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dag22 » 21 led 2010, 18:21

peet100 píše:Ak sa mozem opytat tak co ta stala ta napinacia kladka s tou remenicou co si menil vtedy v pitaok? Robi mi to to iste ale neviem ci je vadny altik alebo ta kladka..:(
ani sa nepytaj. ja som menil dnes klinovy remen a komplet celu napinaciu kladku:
kladka 82€
remen 11€
+ cistic brzd 4 €
+ zlava
-----------
86€ skoro som odpadol :shock: .
ale da sa ze vymenis len cast tej kladky len ten kruzok s loziskom to by nemalo stat viac ako 20€. vzhladom na kilometre na mojom aute som to radsej vymenil cele. predsa 473000km je dost.

dag22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dag22 » 21 led 2010, 18:32

Miracle píše:Ahojte, mam taky dufam len mensi problem. Minuly tyzden zacal klepotat z nicoho nic motor zo strany pri spolujazdcovi. Precital som tu viacero topickov... bola to napinacia kladka remana alternatora. Vymena aj s remenom v piatok. V piatok sa zdalo, ze to vsetko ide dobre. Dnes ale zacalo take to klepotanie alebo skor rapkanie iba pri zosliapnuti plynoveho pedalu. Pri brzdeni motorom nic nepocut motor ide krasne ticho, aj na neutrale, robi to vzdy akonahle zoslapnem plyn, aj slabo aj silno ... Robi to aj pri studenom, aj pri zohriatom aute. Rapkanie nieje nejake vyrazne, cez radio ani nieje v podstate pocut ale neviem co by to mohlo byt ked je to vymenene. Snad ten alternator co dufam ze nie ... Rad by som vedel ci ste nemali podobny problem a ako to riesit. Idem na Silvestra na chatu a nechem aby ma to niekde nechalo. Dakujem za vsetky rady :) a aby som nezabudol. Je to 1.6 16V X16XEL.
ak sa trosku do toho vyznas tak skus toto:
daj dole box s filtrom (budes potrebovat na to hvezdicovy srobovak alebo nastavec cislo si uz nepamatam)
zober prstencovy klucik tusim 15ka to je a chyt tu kladku hore tam kde je uchytena a zatiahni tak aby sa ti uvolnil remen ten nasledne daj dolu z kladky a uvolni ju. daj prec kluc a potoc z tou kladkou ak budes pocut divne zvuky tak sa mozes vratiti do servisu na reklamaciu.

spermin

Příspěvek od spermin » 22 led 2010, 10:29

hele, a neměl jsi náhodou dole taky řemenici na klikovce, může být špatně nasazená,
podívej se za volnoběhu, jestli ti neháže.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Miracle

Příspěvek od Miracle » 01 úno 2010, 18:14

No tak bol som s tym v servise popocuvali sme to vsetko uz davnejsie. Pozreli sme to, vsetko bolo ok. S tym, ze akonahle sa mierne oteplilo tak aj zvuk prestal. Obcas to robi, obcas nie. Je to taky zvuk podla mna od remena. Mozno tym, ze je novy. Neviem, kazdopadne, odvtedy som s autom presiel cez 2000 km bez problemov. Aj mechanik povedal, ze vsetko by malo byt v poriadku a jazdit sa nemam bat. Skor ma trapi nedavno prasknuty chladic ... :D

Miracle

Příspěvek od Miracle » 01 úno 2010, 18:18

Ak sa mozem opytat tak co ta stala ta napinacia kladka s tou remenicou co si menil vtedy v pitaok? Robi mi to to iste ale neviem ci je vadny altik alebo ta kladka..:(
Tak nepamatam sa presne na cenu, ale ked sme to objednavali ceny tam boli rozne. Najdrahsie bolo myslim SKF. Ale na cenu si teraz fakt nespominam myslim ze som platil spolu okolo 70 eur.

Jára

Příspěvek od Jára » 06 pro 2010, 06:30

Ahojte, můžete mě prosím někdo poradit ? Včera se z motoru začali ozývat podivné zvuky. Nevím jak bych to přesně popsal, ale zní to podobně jako bzučení serva, ale mnohem hlasitěji a čím víc šlapu na plyn, tím je to intenzívnější. Podotýkám že to bzučí i když netočím volantem, stojím na místě a jenom přidávám plyn, takže servo by to snad nemělo být. Že by to byl začátek konce altíku ? No a aby toho nebylo málo, tak ještě je tenhle zvuk podbarvený dalším zvukem, jako kdyby se něco točilo na sucho. Oba zvuky jsou slyšet ze strany alternátoru, mohla by to být napínací kladka řemene, nebo jsou ložiska alternátoru ? :twisted:
Help plís...

(Jo a je to X16 XEL)
Opel Zafira X16XEL, Opel Astra F 1.6 8V

peet100

Příspěvek od peet100 » 06 pro 2010, 07:26

moze to byt aj alternator. Mne to minulu zimu toto robilo. Ale po mesiaci prestalo. A teraz pred tromi tyzdnami zrazu alternator zadrelo a roztrhlo klinovy remen. Alternator som bol vymenit za zrepasovany , kupil som klinovy remen novy a vseho vsudy spolu som zaplatil aj za pracu 200e co nie je tak vela si myslim. A jazdim veselo dalej. Na ten zrepasovany mam normalne 2roky zaruku.
1.6 16V 74KW HB 5dv.

Odpovědět