![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
zítra zakrytuji a zase 60000 km v pohodě, a s těma řemenama prosím NESTRAŠIT
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
O 40 000 přetažený rozvody jo?? Tak to je slušný - se divím že s tím někdo jezdil a riskoval...Trdlo píše:Spermin - uklidním Tě, teď jsem tu měl VeBe, co měla 40tis přejeto na rozvodech, sice rozvody o dva zuby skočený, ale když jsem řemen sundal, byl jak novej.A byl to Gates.
Rozhodnout se musíš sám, přijde na to. Určitě každý by rád kvalitu za dobrou cenu. Já kupoval rozvody u kelly a pohoda - teda zatím. Už mají interval za sebou takže je čeká výměna - rozvody mně vyšly na 5300Kč což mně překvapilo - čekal jsem míň u kelly. K tomu práce 2000,- . Teď je budu měnit sám - ostatně jako všechno co se kdy dělalo. Jen by mně zajímal přesný termín životnosti(vím že se nedá spolehnout na 100% na každý km, ale i tak). Mám 1.4 16V - motor X14XE. Někdo tu psal dokonce 120 000km, ale to je pro mně spíš údaj z říše snů....LordSalat píše:Tak dnes som písal mail do Oplu v Trnave na cenu rozvodov a poslali mi toto:
Rozvody sada 121,98,-
práca 43,-
V prípade potreby (po rozobratí)
Čerpadlo vody 107,58,-
práca 19,-
Ceny sú uvedené s DPH a v eurách.
Nato som volal chalanom do Autokelly a tam mi ponúkali cenu 120,- eur za komplet rozvody aj s vodnou pumpou.
No a teraz mam dilemu. Pôjdem k adamovi a dám mu 291,56- eur na faktúru, alebo pôjdem do autokelly a mam možnosť ušetriť okolo 120,- eur. A každý moji známi mi doporučuje niečo iné. Tak ja nevím....
Takže stačí vyměnit v případě nouze jen řemen?? Nemyslím na celých 60 000, ale spíš tak na 10 - 15tis. km. Pak samozřejmě všechno..... Tohle by mně zajímalo...Trdlo píše:Na X14XE - řemen a kladky po 60tis., vodní pumpa 120tis. I kladky zkousnou 120. Ale když už je to rozdělaný, vyplatí se po těch 60 měnit vše, není to zase až taková investice na to kolik vydrží km a máš jistotu. Lepší než potkaný motor.
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |