Vrzganie ;o) - Vrzání

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
zdenekp
Kontaktovat uživatele:

Re: Vrzganie ;o)

Příspěvek od zdenekp » 13 bře 2009, 10:06

Mike.S píše:zdenekp: jak jsi psal, už se to tu řeší, ale ve slovenštině, tak proč si nezaložit ještě jeden topic v češtině, že :roll:
bože bože... hledal jsem, ale nenašel, protože jsem dotaz dělal v CZ. Pak jsem založil topic a posléze našel slovenké vlákno. Kdybych smazal svůj příspěvek v mém založeném, stejně by tam topic zůstal, nebo ne?

Naštěstí tu máme šikovný moderátory, kteří to tu dávají dopořádku :wink:

Edit: Upraven název topicu, máš to tam česky i slovensky. :wink: Trdlo
Zafira Z18XE '03 saturn blue

Reklama

Rado2

Re: Vrzganie ;o) - Vrzání

Příspěvek od Rado2 » 17 pro 2009, 19:49

Toto vŕzganie sa začalo aj mne pred rokom, vždy len keď je približne pod nulou. Bol som s tým v servise, ale kým som sa tam dostal, bola jar, akurát to prestalo a tvrdili mi, že sú to ložiská uloženia predných tlmičov, tak ich vymenili. Teraz prišla zima a zas to hrozne vŕzga. Ešte horšie to je so stiahnutým oknom v užšej ulici, je to rámus starej skrine na pol ulice.
Písai ste tu o silent blokoch, kolegovi fábia vŕzgala podobne a hovoril že to boli silent bloky.
Sorry za blbú otázku, ale ako tie silent bloky vyzerajú a kde sú? Bolo by nejaké foto? Kde to treba namazať?

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 17 pro 2009, 20:05

Tuším,že to jsou silentbloky předních spodních ramen.A pro jistotu zkontroluj taky prachovky na spodních čepech,na konci těch ramen,pokud jsou děravé gumy,tak může být čep zrezlý a pak to vrže taky,hlavně při propérování.Do případné výměny čepu stačí prostříknout WD a je klid.
A ty silentbloky asi taky WD,pokud se dostane až tam kde to vrže,jinak asi rozborka,namazat a složit.
Musím zaklepat,nevrže mi nic.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 17 pro 2009, 22:44

Že by tlumiče?
END

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 17 pro 2009, 23:11

Říkám,že nic,ani tlumiče.Kuš. :mrgreen: Leda tak občas panty u dveří,ale Konkor to jistí. 8)
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 18 pro 2009, 00:13

To taky nepatřilo tobě ale k příspěvku jeden výše - Rado2. :wink:
END

kinik

Příspěvek od kinik » 06 bře 2010, 11:27

Caute chlapi , som laik co sa tyka aut, no bol som za mojim servisakom zemi nieco vrzga zozadu pri nerovnostiach ...taktiez tvrdil ze tlmice atd tak som povedal, ze ved pred polrokom sme ich menili tak si spomenul zdvihol na zdvihak a pozerame .....vsimli sme si ze to moze robit zatazovak ( na zadnu napravu je pripojene take ...akoby cidlo ktore podla vahy-tj, nalozenia koriguje davkovanie aj do zadnych brzd.)Chytil ho do ruky (kedze bolo auto na zdvihaku bolo to uvolnene vsetko) pohybal snim dopredu do zadu a vuala ....hnusny vrzgavy zvuk bolo pocut tak to trocha ocistil, premazal a ...vrzganie uz nepocut . Mozno to nepomoze kazdemu ale za stusku to stoji. NEvravim ze tlmice do nemozu robit tiez popripade pruziny, ale tak mne to pomohlo :-). Do technickeho pomenovania casti aut sa velmi nerozzumiem tak sa to snazim popisat laicky, dufam zemi to odpustite :-D

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 21 dub 2011, 19:02

dneska jsme přišli v servisu na to, že mám v tahu oba dva spodní čepy, ale mému příjezdu do servisu předcházelo hrozné vrzání, které znělo jako když o sebe třou dvě kovové části, dělalo to po přejetí jakéhokoliv hrbu na silnici a dokonce i při zatáčení :? v servisu se jim tuto chybu nepodařilo navodit a to dokonce ani mně, když jsme to byli projet - otázka zní, je možné, že by se takto mohly projevovat ty spodní čepy? při zatáčení a přejetí nerovnosti?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

jaraK

Příspěvek od jaraK » 21 dub 2011, 20:52

Já myslím že jo. Vyměn a uvidíš.
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
Škoda Felicie 1.6 60kw MPI Modrá Diagnostika VAG-COM

radek74

Příspěvek od radek74 » 30 kvě 2012, 19:18

Zdravím..Měl jsem stejné problémy-vrzání při přejezdu retárdéru,atd..Ze začátku jen ve vlhku a chladu,pak skoro pořád.Nejdřív jsem všechnz silentbloky a pohyblivé části vystříkal WD,chvíli klid,pak to samé.Nakonec jsem vyměnil silentbloky v ramenech,spodní i horní čepy,kosti.Aklid..
Opel Zafira X16XEL
Co ucho neslyší,to srdce nebolí..

Odpovědět