Demontáž naftového čerpadla 1.7 DTI ISUZU

Trdlo

Re: Demontáž naftového čerpadla 1.7 DTI ISUZU

Příspěvek od Trdlo » 17 pro 2009, 18:18

Jo to je ona. :wink:
END

Reklama

mesr

Příspěvek od mesr » 17 pro 2009, 19:45

Takže astra už zase jezdí 8) 8) 8) Vymontoval jsem tu jednotku a jelikož jsem elektrikář a ještě na slaboproud tak jsem ji kuchnul a pod lupou jsem našel dva studené spoje!!Vzal jsem mikropájku,pastu na pájení a ty studené spoje důkladně propájel,opravil jsem i další,které se mě nezdáli no a pak zkouška a auto chytlo na poprvé.

Mám ohromnou radost..Jinak děkuju tady všem co mě poradili,jste super,teď jdu slavit! :D :D
Opel Astra Caravan,2.0DTI N-joy 2003

Fogino

Příspěvek od Fogino » 16 úno 2010, 18:34

Keď auto nejazdí viac ako desať hodín tak ťažko štartuje, štartér toči aj 5 - 7 sekúnd kým naskočí (baterka nová , žhaviče kontrolované ,menili mi puzdra trysiek v hlave a tesnenie pod hlavou kvôli oleju vo vode)

Povedali mi že padá nafta že musia ešte vymeniť nejaké medené podložky (tesnenia ?) čiže znovu rozobrať kryt ventilov a neviem čo ešte to hovorili . . .

Ešte som zabudol každý ďalší štart je bez problémov ... brnk a idem

Neviem či som trafil do správnej témy snáď mi odpustite ak nie

???????????????????????

Každá rada dobrá 8)
Astra G 1.7 DTI 16 V caravan Y17DT 2000

1micra

Příspěvek od 1micra » 17 led 2011, 14:45

To by bolo fajn len potrebujem vedieť či naozaj je to len RJ a potom aj cenu za repas RJ čerpadla 1,7DTi 16v 55kw Y17DT ISUZU, RJ 8971891360, 16267710 ISUZU, DELPHI 1,7 L EDU * 867710LD93211952*, lebo pokiaľ nieje RJ v OK stave nedá sa auto naštartovať a ani sa zatiaľ nepodarilo cez diagnostiku zistiť nič lebo a vykazuje len Aktivovať okruh vstrekovania...co signalizuje , že RJ je v KO, len nevie mi nikto povedať a potvrdiť či to je len RJ alebo aj čerpadlo, lebo prejavovalo sa to stratou výkonu, dymenie na modro s tým, že čerpadlo má byť na NULE a bolo posnuté na 11-17stupňov a hrkotalo po pridaní plynu alebo rozjazde v otáčkach okolo 2000 ako keď máš šróbky v konzerve a zahrkáš nooo nerobilo to vždy len v poslednom čase, s tým, že som ho mal naštartované a samo zhaslo a viac sa nedá naštartovať aj keď malo tendenciu dva krát chytiť. Som ZŤP a auto potrebujem....Dík za pomoc

1micra

Příspěvek od 1micra » 18 úno 2011, 11:07

Mnoo dal som spravit RJ cerpadla kvoli skorodovanym kontaktom a studenym spojom, takze je OK ale este mam problem s tym, ze dymim na modro, jeden urcite vstrek uz len naftu sti a potrebujem sa dostat k info kde a za kolko sa da kupit spicka vstreku, ako nastavit cerpadlo mechanicky.....

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 18 úno 2011, 12:07

Trysku\špičku\ stejně sám na dvoustupňovém vstřikovači nevyměníš.Musí se pak ještě na zkušební stanici odzkoušet.Dělají to pouze specializované diesel servisy.
Mě je dělají tady
http://www.opravarenstvi.cz/

1micra

Příspěvek od 1micra » 19 úno 2011, 10:40

Hello Denny to mi je jasné, že sám ju nevymením ale ešte potrebujem sa dostať k info kto a kde a za aku cenu predáva tie náhradné špičky na vstreky a ešte postup mechanického nastavenia čerpadla ale nie demontážou ale priamo na motore lebo som dostal info, že ak dymím na modro treba najprv nastaviť čerpadlo a potom sa ukáže či vstreky idú alebo nie...

1micra

Příspěvek od 1micra » 19 úno 2011, 10:44

Cez týždeň idem u nás do firmy Bosh diesel service a uvidím čo mi tam povedia lebo mám zlú skúsenosť z mechanikmi a to, že každý má inú diagnózu ale aj symptómy ako sa to mohlo posr-kašlať a čo to spôsobilo.....preto hľadám všetky možné spôsoby a informácie.....

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 20 úno 2011, 13:34

Počátek vstřiku paliva se nastavuje pomocí úchylkoměru namontovaném zezadu do čerpadla v horní úvrati 0,28-0,38 mm zdvihu pístu.

lsoft

Příspěvek od lsoft » 10 pro 2011, 22:09

Nazdar oplaci.
Budem pokracovat v tejto teme na tejto linke, hoci je ich rozbehnutych viac.
Cestou domov sa motor zastavil a pri pokuse nastartovat siel asi 2 sekundy a potom ticho. Odtlacil som ho na parkovisko a po 5 minutach som sa pokusil nastartovat. Vydychol som si, lebo naskocil. Presiel som par otacok po parkovisku a zdalo sa vsetko OK. Tak som sa vidal dalej na cestu domov a po 2-3 km motor skapal a odvtedy ani tuk. Kolega ma odtiahol domov a nastal cas navstivit toto forum.
Po vyblikani poruch z RJ som vycital asi staru klasiku 0216 1631. Pre istotu som pozrel naftovy filter ... ale vsetko bolo OK. A tak som podla predchadzajucich prispevkov vymontoval RJ cerpadla a opatrne z nej odnal kryt. Pozrel pod lampou plaosny spoj a asi po 5 minutach nasiel podozrivy studenak. Nachadza sa asi v strede plosaku. Klasickou letovackou som precinoval spoj a bezal do auta. Zasunul som paticu konektora a brnk, motor naskocil. Ak niekto este bude mat tento problem, rad pomozem, som zo Ziliny.

pepktek

Příspěvek od pepktek » 29 pro 2013, 09:48

Zdravim vsechny Oplaky, mam tu problem se vstrikovanim a to ze jsem se docetl v tomhle foru ze vam auto zhaslo a nelze natocit. mam ten samej problem ale s tim ze jsem zkontroloval naftovej filtr-ok. dale jsem postupoval, ze jsem odmontoval trubku od cerpadla co vedou do vstriku a cerpadlo nevydalo ani kapku nafty. Prosim tedy o radu jestli nevi nekdo jestli ma RJ jednotka davat puls aby naftu vstrikovalo nebo muze byt vadne cerpadlo. Diky za odpovedi s pozdravem Jozef.

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 29 pro 2013, 10:31

pepktek:
nejspíš se ti poondila jednotka čerpadla,tou se vždy začíná.
Pokud se v té tvé nikdo nevrtal,tak tady mám renovovanou s 2letou zárukou výměnným způsobem.
Cena 6490,-
Přílohy
D6237108.jpg
D6237108.jpg (9.38 KiB) Zobrazeno 6808 x

pepktek

Příspěvek od pepktek » 29 pro 2013, 11:50

auto mam uz v servisu a ten rikal ze to bude cerpadlem bo mu na pocitaci neukazalo zadnou chybu tak bych zkusil vymenit tu ridici jednotku. Jenze mam docela strach ze ji koupim a tim to nebude tak bych zbytecne vyhodil tolik penez. Tak fakt nevim. :cry: :cry: :cry:

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 29 pro 2013, 12:15

Čerpadlo je u tohoto systemu až úplně poslední možnost.V tvém případě bych se spíš obával ,že peníze za opravu čerpadla půjdou v niveč.Aby servisák neobjevoval již dávno objevené.Jinak to,že nepíše žádnou chybu zcela nic neznamená.Jednotka je na 4 šroubkách a vyndat čerpalo trochu náročnější,tak aby to nebylo zbytečné.Jinak dvě nejhlavnější součástky čerpadla lze vyměnit i bez jeho demontáže\je potřeba trochu šikovnosti a znalosti\ ,je to SPV ventil a TCV ventil.
Nedavno jsem tu řešil jednu Astru a tam se zase natlačila nafta z předsuvníku přes kabeláž až do jednotky \té hlavní na motoru\.
Jednotku jsem otevřel,vylil naftu ,vyšušil a svazek motoru vyměnil za jiný a autí šlape jak hodinky.
Foto přikládám.
Přílohy
nafta v jednotce.jpg

pepktek

Příspěvek od pepktek » 29 pro 2013, 12:36

dobra a kdyby jsme se mohli nejak domluvit ze by si mi nejak poslal tu jednotku zanesl bych to tam do toho servisu a kdyby to bylo ok ihned bych ti poslal penizky obratem.

Odpovědět