Budík teplomeru
Budík teplomeru
Ahojte, napadol ma menší problémik s budíkom teplomera. Pri jazdách do a z práce/ cca. 7km jedna cesta/ sa mi ručička na teplomeri ani nepohne, pritom kúrenie ide za chvilku a ani voda z nádržky sa mi nestráca. Pri dlhšej jazde /15-20 km/ sa ručička zobudí a postupne vystúpa na 80-85 stupňov C. Je to normálne, čo Vy na to ?
- Přílohy
-
- DSCF1706.JPG (99.26 KiB) Zobrazeno 3842 x
Astra G, Y20DTL /60kW/r.v.99
- Reklama
Re: Budík teplomeru
Je to naprosto normální. Topí rychle, protože nejdřív jede tzv. krátký okruh, ručička se szvedne ale až při zahřátí celého okruhu.
END
- Hany
- Kontaktovat uživatele:
Tak to ti závidím, a myslím že nejen já, že ti to rychle topí, je nás tu víc, kteří to ne a ne roztopit. Ale jak říká Trdlo, mě to taky trvá dlouho, než se ručička probudí.
OPEL ASTRA G COMBI, 2000 EDITION , 1.7 DTI ISUZU , system BEHR
Trdlo, díky za odpoveď, aspoň nebudem do toho rípať !!!
Astra G, Y20DTL /60kW/r.v.99
Trdlo to napísal úplne presne. Je to normálne, mne sa pri týchto zimách takisto ručička teplomeru dvihne až po prejdení polovice mesta a to Astra v pohode vykuruje.
Astra II
Zdravím pánové, mám podobný problém, donedávna vše OK, ted se trochu ochladilo a teplota ne a ne vylest nahoru, a to ani po 20km. přitom auto topí, jede, žádná kontrolka nesvítí. nemůže se tomu něco stát? Přijde mi to fakt dost dlouhá doba na ohřátí. Díky
pokud mate podezreni na nespravnou funkci termostatu muzete si jej demontovat a vyzkouset na sporaku jestli se roztahuje, v knizce jak na to mate popsany postup tusim
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych ten termostat vyzkousel jinak. Nastartoval a kontroloval rucicku jak stoupa. A az se zacne priblizovat k 80°C tak sahnout na chladic. Nesmi byt teply. A v momente kdy se termostat otevre, tak se ohreje i chladic.
- marko100le
Minule som pozeral na prednu masku z vnutra a boli tam take male zubky ako keby sa tam malo nieco
nacvaknut medzi rebra (nieco podobne klasike papier ci polystiren pred chladicom ) ale origo od vyroby.
Ale zatial som nic viac nezistoval, mam zafiru 2.0 Di a tiez tych 10-15 kilakov kym sa rucicka vobec pohne ,ale kuri uz ovela skor
nacvaknut medzi rebra (nieco podobne klasike papier ci polystiren pred chladicom ) ale origo od vyroby.
Ale zatial som nic viac nezistoval, mam zafiru 2.0 Di a tiez tych 10-15 kilakov kym sa rucicka vobec pohne ,ale kuri uz ovela skor
_ _ _ Zafira 2.0 Di 16 V 2000 _ X20DTL _s CHIPOM
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Suzuki Samurai SJ 410_ _ _
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Suzuki Samurai SJ 410_ _ _
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Je to normální.Když vyjedu z domu cca 7km do města,auto začne topit,ale nic moc,udržuji rychlost 90km/h na 5ku.Púlka města je z kopce,takže nic a až potom do kopce(při.50km/h)na 3ku se to začne hýbat.Když zastavím na křižovatce tak i dřív.Takže cca 10 km než se ručička pohne.Je to dané tím,že motor studený nehoním,klesá venkovní teplota a motor je od startu ofukován studeným vzduchem.Za městem už tomu šlápnu,takže to na 80°C vyleze hned a taky to začne pořádně topit,jak čerpadlo ve vyšších otáčkách dělá větší průvan v radiátoru topení.Mám své zkušenosti ze Škodovek,sice se ohřály dřív,ale pokud motor netočil kolem 3000ot/min tak topení taky nehicovalo.
V zimě je ideální tak po 5-6km někde zastavit,pokud možno předkem po větru,na 2-3 minutky a pak jet dál.Teplota motoru povyskočí,náké teplo se rozejde i v převodovce,takže jde i lehčeji řadit a u slabších motorů je cítit,že auto líp jede.Jsou to moje dlouholeté zkušenosti a na Astru to platí taky.
Kdysi jsem nákou dobu jezdil do práce s chlapem ze vsi.Měl tenkrát Opela,nvm. jakýho,jen že 2 litr benzín.Jezdil s tím jak s traktorem,byl schopnej ve 40km/h řadit 5-ku.Chudák motor,ale jelo to.Prej kvůli spotřebě.No a jak začala zima,teploměr se nehnul,auto netopilo.Akorát jednou,na to nezapomenu.Jeli jsme z práce do města pro pneumatiky.A světe div se,cestou zpět najednou něco jako teplo z topení a ke konci cesty se dokonce pohnula ručička teploměru,ale jen v modrém políčku.
Nevím jak to s tím autem dopadlo.Dneska jako Astrákovi je mi ho líto ještě víc,budiž mu země lehká.Řekl bych,že dlouho nevydrželo.
Chladič rozhodně ničím zakrývat nebudu,jelikož při ježdění po městě leze teplota až přes 90°C nehodlám z Astry dělat lokomotivu.Jakmile se někde rozjedu,teplota stejně hned padá na svých 80°C.Podle mne zbytečnost,pokud nejezdíte někde za polárním kruhem.Nezapoměnte,že Astra je předchystaná skoro na všecko.
V zimě je ideální tak po 5-6km někde zastavit,pokud možno předkem po větru,na 2-3 minutky a pak jet dál.Teplota motoru povyskočí,náké teplo se rozejde i v převodovce,takže jde i lehčeji řadit a u slabších motorů je cítit,že auto líp jede.Jsou to moje dlouholeté zkušenosti a na Astru to platí taky.
Kdysi jsem nákou dobu jezdil do práce s chlapem ze vsi.Měl tenkrát Opela,nvm. jakýho,jen že 2 litr benzín.Jezdil s tím jak s traktorem,byl schopnej ve 40km/h řadit 5-ku.Chudák motor,ale jelo to.Prej kvůli spotřebě.No a jak začala zima,teploměr se nehnul,auto netopilo.Akorát jednou,na to nezapomenu.Jeli jsme z práce do města pro pneumatiky.A světe div se,cestou zpět najednou něco jako teplo z topení a ke konci cesty se dokonce pohnula ručička teploměru,ale jen v modrém políčku.
Nevím jak to s tím autem dopadlo.Dneska jako Astrákovi je mi ho líto ještě víc,budiž mu země lehká.Řekl bych,že dlouho nevydrželo.
Chladič rozhodně ničím zakrývat nebudu,jelikož při ježdění po městě leze teplota až přes 90°C nehodlám z Astry dělat lokomotivu.Jakmile se někde rozjedu,teplota stejně hned padá na svých 80°C.Podle mne zbytečnost,pokud nejezdíte někde za polárním kruhem.Nezapoměnte,že Astra je předchystaná skoro na všecko.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Tak jsem zkusil zakrýt chladič a nic, ručička pořád mrtvá, po ujetí cca 30Km se to začalo hejbat. cca 10min jsem to nechal nastarovaný a teplota vylezlna na svách 90, tak jsem se rozjel že to projedu a během jízdy to hezky pomalu začalo klesat až na 0.. někde je něco špatně. Auto topí, jede, kouří, žádný zvuky ani kontrolka nesvítí.
- Stanley89
- Kontaktovat uživatele:
ja kdyz jedu po meste a ohreje se astrulka na 85 stupnu, potom vyjedu z mesta a kdyz je venku nejaky ten minus, tak zajizdy je jeste vetsi minus, take mi pada kontrolka skoro na nulu, to je v pohode ...
termostatdafik píše:Tak jsem zkusil zakrýt chladič a nic, ručička pořád mrtvá, po ujetí cca 30Km se to začalo hejbat. cca 10min jsem to nechal nastarovaný a teplota vylezlna na svách 90, tak jsem se rozjel že to projedu a během jízdy to hezky pomalu začalo klesat až na 0.. někde je něco špatně. Auto topí, jede, kouří, žádný zvuky ani kontrolka nesvítí.
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
jednoznačně !
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."