X16XEL obrovska spotreba - co s tim?
Re: X16XEL obrovska spotreba - co s tim?
Tak panove, vypada to, ze mam po problemu, teda zatim po problemu, ze to nejede, spotreba se ukaze co nevidet.
Jak jsem rikal, ze ty problemy nastaly po vymene palivovyho filtru? A nemel sem pro to zadny logicky zduvodneni, starej filtr mel 10 let a podle toho vypadal, jak se dal novej, zacaly problemy.
Takze nebudu napinat, ten kokot co mi to menil, znicil pri tom puvodni tesneni a to se dostalo az do ty privodni trubicky, kde fungovalo jako pekna zatka, takze motor nemel tlak paliva=snazi se to dohnat delsi dobou otevreni ventilu az za hranici regulovatelnosti a vykon a spotreba jde do haje.
Viz foto:
Takze z toho plyne, nepodcenujte zadnou, byt nelogickou peachovinu. Jeste se nebudu tvarit jako vitez, protoze pravdepodobne se ta doba jezdeni s touhle zavadou nejak projevila na motoru, treba to huleni, podpaleny ventily atd... uvidim, mozna se trosku vzpamatuje, odpoledne asi pojedu na delsi vyjizdku.
Jak jsem rikal, ze ty problemy nastaly po vymene palivovyho filtru? A nemel sem pro to zadny logicky zduvodneni, starej filtr mel 10 let a podle toho vypadal, jak se dal novej, zacaly problemy.
Takze nebudu napinat, ten kokot co mi to menil, znicil pri tom puvodni tesneni a to se dostalo az do ty privodni trubicky, kde fungovalo jako pekna zatka, takze motor nemel tlak paliva=snazi se to dohnat delsi dobou otevreni ventilu az za hranici regulovatelnosti a vykon a spotreba jde do haje.
Viz foto:
Takze z toho plyne, nepodcenujte zadnou, byt nelogickou peachovinu. Jeste se nebudu tvarit jako vitez, protoze pravdepodobne se ta doba jezdeni s touhle zavadou nejak projevila na motoru, treba to huleni, podpaleny ventily atd... uvidim, mozna se trosku vzpamatuje, odpoledne asi pojedu na delsi vyjizdku.
99' Astra Caravan 1.6 16V
- Reklama
Hmm.. aspom že si na to prišiel. Si to teraz odsleduj a uvidíš
Inak teraz na zraz a späť som spravil 284km a spotreba cca 6.5l/100km. Nad mieru spokojný
Inak teraz na zraz a späť som spravil 284km a spotreba cca 6.5l/100km. Nad mieru spokojný
Já teď v zimě jezdím za cca 11 i více na 100
Samozřejmě hrají roli krátké trasy á 4km, ale stejně
Samozřejmě hrají roli krátké trasy á 4km, ale stejně
ja bych chtel cernosku a bazen
2 manli2: Cokoliv, jen ne tebe za souseda
PP mi někdy, např. při přidávání z 2ky na 3ku, ukazuje 99,9l/100km, to jsem tady na fóru u nikoho nečetl. Tomu říkám krásné číslo
Samozřejmě se chystám na diag, třeba bude v háji lambda + kontrolu svodů, katu a celkově výfuku.
PP mi někdy, např. při přidávání z 2ky na 3ku, ukazuje 99,9l/100km, to jsem tady na fóru u nikoho nečetl. Tomu říkám krásné číslo
Samozřejmě se chystám na diag, třeba bude v háji lambda + kontrolu svodů, katu a celkově výfuku.
Ahoj, tak mam asi celkem podobný problem. Mam 1,6 16v rv. 2000 a zvuk motoru je dost nezdravý, po zahřátí netáhne, žera tak 12 litru, občas střelí do výfuku, pri nižsích otačkach pocukává, nedavno mi v servisu menili egr i svícky. egr menili pac uz to nezkutecne moc cukalo, ten nový je sice z vrakace astra necuka ale výkon je stale stejny
ASTRA 1.6 16V 74KW LPG )
Já bych to tipnul na malé vůle na ventilech(zaklepané),po zahřátí se ještě zmenší,kolik máš najeto na LPG
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Jsem druhy majitel ale myslim ze tam je plyn od zactku a astra ma najeto 230tis.
ASTRA 1.6 16V 74KW LPG )
Tak jsem dnes dojezdil astra ztratila uplne vykon pak uz bezela asi jen na dva valce a konec, ted uz ji ani nenastartuju
ASTRA 1.6 16V 74KW LPG )
no moje astrule zera taky podle me dost - cca 10 na 100
Dlouho jsme to tady neaktualizovali, zřejmě jsme si - my všichni vysokou spotřebou postižení - na ten problém zvykli. V létě - delší trasa cca 130km/h stabilně - jezdím i za 7,2l/100km, krátké 2x4km denně cca 8-8,5l/100km, jenže jak přijde zima, kdy jezdím už jen ty krátké trasy, je to děs - až 12l/100km + stále platí co jsem psal 10.12.2009 - "PP mi při nízké teplotě při akceleraci vyleze na 99,9l/100km".
Když jsem jel loni Praha-Ostrava-Praha, tak to relativně šlo (zpátky jsem frčel, takže spotřeba 10/100), ale pro změnu nebyla šance zahřát motor jak se v tom mrazu a při tý rychlosti ochlazoval, na cestu zpátky jsem za masku (ano, před ventilátor) vrazil karton a už jsem si i přitopil - to jen pro úplnost.
Když jsem jel loni Praha-Ostrava-Praha, tak to relativně šlo (zpátky jsem frčel, takže spotřeba 10/100), ale pro změnu nebyla šance zahřát motor jak se v tom mrazu a při tý rychlosti ochlazoval, na cestu zpátky jsem za masku (ano, před ventilátor) vrazil karton a už jsem si i přitopil - to jen pro úplnost.