GPS navigace - vše o tomto tématu
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: GPS navigace - vše o tomto tématu
pro výpočet polohy stačí satelity 3, ale to je přesnost kolem 100m, se 4 satelity už je přesnost polohy kolem 10m, a s 5 a víc se přesnost blíží k 2m, ale je fakt, že rozložení GPS satelitů je uděláno tak, aby jich byla přes den většina nad územím USA, běžně se mi stává, že měřím s GPSkou v terénu (náš přístroj dosahuje přesnosti +/- 1-2 cm) a kolem oběda mám jenom 4 satelity, což je pro naši přesnost nedostatečné (potřebujeme aspoň těch 5), ale zase si ještě můžu pomoct Ruskými Glonassy, takže to minimum 5 satelitů mám vždy (teda pokud nejsem v lese ) jen ještě dodám, že NAVSTAR/GPS má 24 satelitů a GLONASS 18
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Reklama
Má pravdu předseda, těch 10m odchylka by seděla. Tu jsem včera několikrát postřehl. (při odbočování apod...) Ale prostě i za izotermickým sklem mi takhle šlapala.
END
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
asi haluz
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
GPS přijímače se SIRIF III mají takovou citlivost, že zachytí satelity i přes izotermické sklo. Stále ale platí, že jediná dobrá anténa je externí anténa na střeše vozu a to na cokoliv (GPS, GSM, VKV (FM), nebo třeba DVB-T). Pokud je to možné, tak vždy doporučuji instalovat externí anténu.
Výjimku tvoří GPS přijímače GPS se SIRF III a "normálními" skly auta. Tam opravdu postačí i vestavěná GPS anténa v navigaci.
Výjimku tvoří GPS přijímače GPS se SIRF III a "normálními" skly auta. Tam opravdu postačí i vestavěná GPS anténa v navigaci.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
-
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem si do mobilu (HTC HD2) nainstaloval iGO 8, a musím říct, že je to zatím nejpovedeněší navigačka co jsem v mobilu měl. Přehledná, rychlá, dobře ovladatelná. Mapy vypadají podrobně a dá se instalovat mnoho doplňků... Uvidíme jak se osvědčí v praxi.
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Kdo máte TomToma, tak si nezapomeňte provést velkou mapovou aktualizaci Západní a střední Evropa. Smaže vám to bez upozornění domovské místo a všechny oblíbené . A to se vyplatí.
Jinak mapa je celkem dobrá.
Frydex: mel jsem iGO 8.3 na omnii a byla super.. muzu jen doporucit
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Frydex: Ty máš HTC HD2??
Dobrá mašinka, pokukuju po ní.
Dobrá mašinka, pokukuju po ní.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pred kazdou zmenou si zalohuji oblibeneAPiK píše:Kdo máte TomToma, tak si nezapomeňte provést velkou mapovou aktualizaci Západní a střední Evropa. Smaže vám to bez upozornění domovské místo a všechny oblíbené . A to se vyplatí.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
V TomTomovi jdou samostatně zálohovat oblíbené?
Super to jsem chtel slyset, protoze ja mam ted jeste PDA, ale pred sezonou si koupim nejaky lepsi model od tomtoma nebo garmina a nerad bych resil jeste antenu.Trdlo píše:Marky, nevím, mám Tomtom one XL a včera přes 800km na s navi v držáku na skle a pohoda. Sice to hlásilo max. 4 satelity, ale stále... Je fakt že za starým sklem jsem měl neustále 6-7 satelitů, ale nějak tomovi nedělaly problém ani "jen" ty 4.
Mike.S píše:pro výpočet polohy stačí satelity 3, ale to je přesnost kolem 100m, se 4 satelity už je přesnost polohy kolem 10m, a s 5 a víc se přesnost blíží k 2m, ale je fakt, že rozložení GPS satelitů je uděláno tak, aby jich byla přes den většina nad územím USA, běžně se mi stává, že měřím s GPSkou v terénu (náš přístroj dosahuje přesnosti +/- 1-2 cm) a kolem oběda mám jenom 4 satelity, což je pro naši přesnost nedostatečné (potřebujeme aspoň těch 5), ale zase si ještě můžu pomoct Ruskými Glonassy, takže to minimum 5 satelitů mám vždy (teda pokud nejsem v lese ) jen ještě dodám, že NAVSTAR/GPS má 24 satelitů a GLONASS 18
Ty Miku, ty jsi snad Jack Bauer z PTO. Ten taky furt potřeboval nějaké ty satelity
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
njn, bez nich se už dneska skoro neobejdeš
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto souhlas, vyzkoušel jsem jich během krátké chvilky několik ale iGO 8 mě sedí nejlépe, netvrdím že je nejlepší(i když asi je ), ale prostě líbí se mi nejvíc. No a gratuluju ke koupi HD2 a závidím, taky jsem ho chtěl ale finance mě donutili pořídit "pouze" Diamonda II.Frydex píše:Včera jsem si do mobilu (HTC HD2) nainstaloval iGO 8, a musím říct, že je to zatím nejpovedeněší navigačka co jsem v mobilu měl. Přehledná, rychlá, dobře ovladatelná. Mapy vypadají podrobně a dá se instalovat mnoho doplňků... Uvidíme jak se osvědčí v praxi.
Mozna to chtelo jen misto kratke chvilky zkouset delsi chvilku .