plyn je tam od roku 2000,kolik na něj najezdilo nevím.cheops píše:
@mojmec11: Kolko Km to auto najazdilo uz s namontovanym LPG? Zaujima ma hlavne ci sa suchy plyn nejako neprejavuje na motore - predsa len mazanie pri jazde na LPG je menej ucinne ako ked sa jazdi na benzin..
Vůbec nechápu co to tady meleš za nesmysly o suchým mazání. Jakože jezdím díky LPG na suchej olej nebo co? Než budeš psát podobné blbosti,tak si nastuduj jak funguje mazání u 4-dobého motoru. Astra je už moje 3-tí auto s LPG a nic zvláštního jsem zatím nepozoroval,a nějaké oleje nebo svíčky vyloženě pro auta s LPG vůbec nepoužívám. Zkusil jsem jednou svíčky a za chvíli cca.1000km šly ven. Auta normálně jezdila na normální svíčky,ted mám ještě ve Feldě 3-bodovky,už asi druhým rokem a stále jako nové.
A co se týče ventilů,už motor do Favorita má tvrzená sedla ventilů a pochybuji,že Opel má sedla jen tak hliníková,to by asi dlouho nejezdilo.Tohle se týká pouze starších motorů s litinovou hlavou,které potřebují olovnatý benzín.Běžně se praktikovalo 1-2 nádrže LPG a pak 1 nádrž benzínu a bylo všecko ok.
Jinak LPG je čistší,ekologičtější palivo než benzín.Je toho víc,ale taky si něco najdi sám,abys byl příště trochu v obraze.