Příspěvek
od Black-co » 10 led 2010, 17:03
Tak jsem si to tady přečetl, ale že bych byl o moc moudřejší, tož to ani ne. Na mé "G" jsem při koupi měl letní gumy 195/65/R15 . Kolega mně nakecal do zimních menších R14. Pořád nevím proč, lepší mi to nepřijde. Mám tam staré Michelin Alpin 175/65/R14 na plecháčích. Prý to mám za hubičku..asi jo, dal jsem za to 4500kč celkem. Ale auto je nižší, mám obavy, že něco utrhnu, a vypadá to pěkně blbě. Prý je to lepší kvůli sněhu. Mně to přijde naopak horší, prože mám oto větší hroudy sněhu mezi blatníkem a kolem.
Tak mám dotaz. Jak to teda je? A když už mám teda bohužel ty plecháče R14, co na ně obout? Tady je nejčastěji psáno rozměr 185/65/R14. Anebo tuhle zimu překlepat, a koupit R15? Ty staré gumy se mi snaží ledaskdo namluvit, že to nevadí, ale to auto mi na cestě tancuje víc, než můj Forman, který jsem měl na protektorech. Ale šest let stará guma je tealita. V práci jsem si obešel auta kolegů, a mnozí to mají taky tak staré. No, co mám tohle auto, vůbec nemám pocit, že to sedí na cestě. Nikdy jsem se v zimě nebál, a jezdil pravidelně lyžovat. Hledám, kde se stala chyba?