2.0 DTL ranni start cukanie celeho auta
- scarfacesk
- Kontaktovat uživatele:
2.0 DTL ranni start cukanie celeho auta
caff caff. chcel by som vedet ci to neni zle alebo preco to robi dnes rano ked som startoval tak to pekne nato cilo urobilo to vrm vrm vrm a uz bol natoceny takze stim zatim problem nemam ale ked sa nastartuje a je studeny tak cuka az z celim autom cim to je ? viete poradit ?
- Reklama
Re: 2.0 DTL ranni start cukanie celeho auta
Dovolím si pridat sa k tejto teme .. Mam ten istý problém a aj s tým istým motorom. Ráno po prvom štarte motor nemá pravidelný chod, ako keby išiel na 3valce a autom trase. Po chvilkovom zahriati/cca 1 minuta/ sa dá všetko do pohody a celý den už ide pekne.Auto mam garážované a v garáži mávam teraz cca 7stC. Žhaviče mám fungl nové takže teraz neviem ..
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
Zdravim
tak sa k vam pridam.... to co pisete mi robi iba v zime - lepsie povedane robilo, pomohla vymena zhavicov a od vtedy je klud.
Diagnositka mi vypisovala nejaku chybu so zhavicmy a ked sa pridali tie blbe starty tak som nevahal...
tak sa k vam pridam.... to co pisete mi robi iba v zime - lepsie povedane robilo, pomohla vymena zhavicov a od vtedy je klud.
Diagnositka mi vypisovala nejaku chybu so zhavicmy a ked sa pridali tie blbe starty tak som nevahal...
2.0DI, Caravan, sportovy podvozok, znizena, zopar striebornych doplnkov
..... no práve! Aj sa som mal tiež chybu žhavičov,tak som ich dal vymeniť,teraz startuje dobre,kontrolku nerozsvedcuje, ale po starte chvilu ide tak ako som už popísal vyššie. Netreba tam po výmene žhavičov tu chybu nejak zmazať?? ....... len tak strielam od boku .
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
Zdravím....mám rovnaký problém už rok.Auto na štartuje na 1krat bez problemov,po chvílke zacne triast motorom akoby siel na tri valce,dalsi prejav tejto zavady je že ak je auto studene tak pri rozbehu poskakuje.Po zahriati motora je vsetko oki...ziadne trasenie pri dalsom starte.Osobne si myslím že to nebude mat nic spolocne s padanim nafty lebo keby islo o naftu tak by to startovalo s problemami alebo by to dlho tocilo.Je mozne aby mala závada niečo spoločné s vákuovou pumpou?Vopred dakujem za radu...
no mne pri studenom štarte iba zakolíše volnobeh tak na 10sekúnd, a potom sa to ustáli. neviem čii vám robí to isté pri tom trasení
bolo:Opel Astra G Caravan 2.0DI 16V 7/1999 edition 100 499dní spokojnosti
Rendík Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique
Teraz:Volvo S80 2.5TDi
Benzín patrí do zapalovačov, nie do auta ;-) ...DIESEL POWER
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10770 - !Novinka!Kož.sedačky
Rendík Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique
Teraz:Volvo S80 2.5TDi
Benzín patrí do zapalovačov, nie do auta ;-) ...DIESEL POWER
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10770 - !Novinka!Kož.sedačky
Tak ako som spomínal,zavada sa prejavuje tak že po štarte,kt. je bez problémov,začne triast motorom akoby siel na tri valce....aj sa tak chova ide velmi nepravidelne.Akonahle trochu pridam plyn motor stichne ide pekne a potom už ide normalne.Ale po tom nastartovani mam pocit akoby siel vyskocit spod kapoty...robia to ranne starty aj v lete aj v zime resp ked je motor studeny alebo auto dlhsie postoji..bol som s tym v OPLI pridali mi startovaciu davku zdvihli volnobeh a nic....malinka zmena,ale aby to zabralo tak by volnobeh musel ist asi na 1200ot/min...dufam ze som to priblizil dostatocne
- scarfacesk
- Kontaktovat uživatele:
mne ma dojst o tyzden diagnostika tak si zdvihnem otacky a premazem vsetky chybi tak uvidim ci to takto riesit budem cez zimu
Vy si ty motory jednou zku*víte Všelijaké pokusy se dělaly na š120, ne na motoru hlídaném elektronikou promotanou skrz na skrz
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
najradsej zo vsetkeho mam takychto odborbnikov,nechcem byt chrapun ale ked is taky odbornik na Ople tak skus dat nieoc konstruktivne, resp. doprial by som ti to ze ti nikto nevie prist na ot cim to je ty chytrak...zavady mas popisane tak nekolaboruj ale skus nieco vymysliet
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
astraZA: astraman reagoval na příspěvek scarfaceska a určitě to nebylo myšleno jako výsměch ale nějak jsem nepostřehl, že bys Ty tady někde napsal, co píše diagnostika u Tvého problému
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Ved prave na diagnostike je všetko v poriadku...auto je bez zavad..prave preto nikto nevie od coho sa odrazit...zavada sa prejavu tak ako som popisal vyssie.Ked rano nastartujem auto.resp. nastartujem auto po dlhsom odstaveni trase....chyti bez problemov asi 5/10 sekund ide bezproblemov a potom zacne triast akoby siel na tri valce...ked pridam plyn vsetko sa ukludni...po chvilke to prejde...zajtra ide auto do servisu(posledny pokus)dal som vycistit palivovu nadrz ak by bnolo upchate sito
Jen jsem napsal svůj názor, tak se hned nečil... Pro mě za mě si tam nastrkejte miliony hadiček a kabelů navíc a přes diagnostiku změntě třeba název auta, aby jste oc*cali elektroniku... Je to jen Vaše věc, jakým způsobem si chcete "vyřešit" problém...
Mike.S: Ano, reagoval jsem na scarfaceska příspěvek... Mě by chybu P0400 také vyřešilo zvednutí volnoběžných otáček, ale to bych je musel mít skoro na 1500ot/min A bílé začouzení při ranním startu hold nechám tak jak je po konzultaci s pár odborníky zde z fóra ( ikdyž to vypadá docela blbě )
Mike.S: Ano, reagoval jsem na scarfaceska příspěvek... Mě by chybu P0400 také vyřešilo zvednutí volnoběžných otáček, ale to bych je musel mít skoro na 1500ot/min A bílé začouzení při ranním startu hold nechám tak jak je po konzultaci s pár odborníky zde z fóra ( ikdyž to vypadá docela blbě )
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
astraZA: a pracovali s live daty? možná tam by se něco projevilo, zkus napsat uživateli denny, Trdlo, RomanK, ti s tím snad budou mít nějakou zkušenost, rozhodně je u nich větší šance, než u nás "obyčejných" uživatelů
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Miku a kde prosímtě zjistím správné hodnoty live dat? Přes diagnostiku si je zjistím, ale jak poznám jestli jsou OK