Vypínání autorádia při startu
Psal jsem to už jednou,ale nikdo to nebral vpotaz.Autorádio vypíná při startu kvůli ochraně rádia.....ne kvůli ochraně baterie.Rádio jako takové možná ty drby od startéru snese,ale časem minimálně odchází podsvícení rádia........to při nejmenším
Opel Astra G 3Dv.edition 100, 1.6 X16SZR,Polar-Sea Blue
Chytrý člověk dělá nové chyby,hloupý stále stejné...
Má Astra G
Chytrý člověk dělá nové chyby,hloupý stále stejné...
Má Astra G
- Reklama
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
no jo ale furt nechápu že tu někdo píše že se mu to vypínalo u origo rádia a někdo zase ne...jak jsem psal..měl jsem CAR400 a CDR500 a nevypínalo...a např. Frydex píše..že se mu origo rádio vypíná!??!?!?!??! a CAR 400 tam bylo 6 let a podsvícení neodešlo....asi fakt lépe neřešit..prostě někomu jo a někomu ne...milode píše:Psal jsem to už jednou,ale nikdo to nebral vpotaz.Autorádio vypíná při startu kvůli ochraně rádia.....ne kvůli ochraně baterie.Rádio jako takové možná ty drby od startéru snese,ale časem minimálně odchází podsvícení rádia........to při nejmenším
Re: Vypínání autorádia při startu
Cus, chcel by som sa spytat, vidim, ze to pisu viaceri, to radio pri starte takisto vypina aj mne na chvilu. Ale trapi ma ina vec, totiz hore na displeji mi zobarzuje len cas a teplotu, nie datum, s povodnym radiom ktore v aute bolo displey zobrazoval cas teplotu a stanicu, ktora bola naladena. Teraz mi stanicu ukazuje radio. Ale moj problem je ten ako tu viaceri pisete, ze mi nezobrazuje datum na displeji auta, ked zapnem CD zobrazi ho, ALE to musim vypnut na radiu funkciu AF/TA - su to 2 veci dvojpismenove, vtedy mi zobrazi hore aj datum a displey je "zaplneny". Akonahle prepnem na normalne radio datum zmizne(aj ked vypnem to TA/AF), ked vyberiem tu odnimatelnu cast radia (samozrejme nehra) datum opat naskoci. Je to premna celkom zahada a potesilo by ma keby tam datum bol ... Hodiny na radiu sa mi nastavuju same automaticky (asi to bude tymi funkciami AT a este nieco ... resp. teda rds - ktore ale nesvieti na displeji auta) Pozeral som aj zapojenie radia, idu z neho 2 kabliky ktore niesu zapojene, su modre ... ale neprisiel som na ich vyznam, kedze vsetko funguje ako ma. Radio mi po zhasnuti motora a vybrati kluca zo zapalovania vzdy pipne (myslim ze viete o com hovorim) Chcel by som preto vediet ci nieje nejako mozne toto vyriesit aby sa datum zobrazoval aj pri normalnom radiu. Tak ci tak planujem v dohladnej dobe asi kupit nove ... ale aj tak by som tento problem rad vyriesil. Dik za rady
A co máš za rádio ?
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
to ti presne nepoviem, kedze niesom doma a auto je tam ... ale je to Sony, je to este stare radio, neprehrava ani mp3 ... takze je to z tych starsich, preto chcem nove ... presny typ zial neviem
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Re:
Tady se bavíme o vypínání rádia při startu.Kapacita baterky na to nemá vliv,já mám 60Ah.Troodon píše:tak si spravte statistiku kto ma aku bateriu - ja mam 74Ah a samozrejme pri starte a kratko po starte napatie siete kolíše, preto sa ani neodporuca hned zapinat svetla, klimu a pod...
Co se týče baterky,může na to mít vliv hodnota startovacího proudu,podle toho já si vybírám baterii.
Pro vysvětlenou:startovací proud>kolik proudu je schopna baterka vydat např. pro startér(já mám. 600A)
kapacita > jak dlouho je schopna baterka proud dodávat.
Takže teoreticky.Můžeš mít baterku s kapacitou třeba 100Ah,ale pokud bude mít startovací proud 100A,bude ti točit startérem pomalu třeba hodinu,ale motor nenastartuje.Mám i vlastní zkušenost.
Možná by taky neškodilo,kdo má problémy,prohlédnout kabely a kontakty od baterky ke startéru,ukostření motoru,popř.rozebrat,vyčistit,nakonzervovat.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
např u mě různě podle počasí(spíš teploty) čím chladněji tak při startu vypne, nad cca +10st a výš nevypne ani jednou
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
ANO. A může za to kapacita baterie, která se ztrácí při poklesu teplot. Při startování je na baterii větší úbytek napětí a tak rádio přestane hrát. Podobné to může být i s kontrolkou ABS, která po dobu startování může probliknout.
EDIT: Necituj poslední příspěvek, příště Ti to smažu. APiK
EDIT: smazal jsem to za Tebe, schizouši, Mike.S
EDIT: Zase se mi tu hrabe nějakej mód . APiK
EDIT: Necituj poslední příspěvek, příště Ti to smažu. APiK
EDIT: smazal jsem to za Tebe, schizouši, Mike.S
EDIT: Zase se mi tu hrabe nějakej mód . APiK
Naposledy upravil(a) APiK dne 09 lis 2009, 19:15, celkem upraveno 1 x.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- Mojmec11
Kurňa Apiku.
S úbytkem napětí máš pravdu,ale s tím vlivem kapacity mě zkoušíš co vydržím???!!! Se tady můžu upsat,abych ostatním osvětlil rozdíl mezi kapacitou a startovacím proudem a na co to má vliv a ty celé moje snažení posíláš do kytek.Víš jak mě už dneska bolej prsty od toho datlování?
Jěště uprava.:
ano chlad má vliv na baterku,ale ne na kapacitu.Ta energie co je v baterce se nikam nevypaří(pokud nepočítám stále zapnuté spotřebiče,samovybíjení,zkraty na povrchu baterky atd.)Chlad pouze snižuje hodnotu startovacího proudu o maxima.Tzn.že:zmrzlá baterie nebude točit startérem tak rychle jako když je teplá.
Kapacita se snižuje věkem baterie,špatným zacházením nebo špatnou funkcí nabíjecí soustavy.
To že pokud baterka nestíhá krmit startér tak klesá napětí je jasné,jdoucí spotřebiče si pak dělaj co chtěj když nemaj napětí.Pokud se dobře pamatuji,naposled u Denyho mi mechanik naměřil při zátěžovém testu na baterce 11V,což je dobré,je taky ještě mladá. kritické napětí při startu je tuším 9V,ale nevím co při tom začne dělat Astra,jestli vůbec něco.
S úbytkem napětí máš pravdu,ale s tím vlivem kapacity mě zkoušíš co vydržím???!!! Se tady můžu upsat,abych ostatním osvětlil rozdíl mezi kapacitou a startovacím proudem a na co to má vliv a ty celé moje snažení posíláš do kytek.Víš jak mě už dneska bolej prsty od toho datlování?
Jěště uprava.:
ano chlad má vliv na baterku,ale ne na kapacitu.Ta energie co je v baterce se nikam nevypaří(pokud nepočítám stále zapnuté spotřebiče,samovybíjení,zkraty na povrchu baterky atd.)Chlad pouze snižuje hodnotu startovacího proudu o maxima.Tzn.že:zmrzlá baterie nebude točit startérem tak rychle jako když je teplá.
Kapacita se snižuje věkem baterie,špatným zacházením nebo špatnou funkcí nabíjecí soustavy.
To že pokud baterka nestíhá krmit startér tak klesá napětí je jasné,jdoucí spotřebiče si pak dělaj co chtěj když nemaj napětí.Pokud se dobře pamatuji,naposled u Denyho mi mechanik naměřil při zátěžovém testu na baterce 11V,což je dobré,je taky ještě mladá. kritické napětí při startu je tuším 9V,ale nevím co při tom začne dělat Astra,jestli vůbec něco.
nema nikto ten problem s tym datumom na pp a radiom?
Mojmec11: Máš pravdu. Napsal jsem to jak ocas. KAPACITA se samozřejmě sama neztrácí (chladem). Pouze se akumulátor svévolně vybíjí (asi 1% za den) a taky je k tomu potřeba přičíst klidový odběr vozu. To ale nezávisí na teplotě. Ještě jednou se omlouvám za mystifikaci co jsem tu vyblil. Klíčové slovo zní opravdu STARTOVACÍ PROUD.
- Mojmec11
Tak moje rádio pohasne,ale nezhasne.
klidový odběr vozu-to je to na co jsem si nemohl vzpomenout
a taky pokud máte někdo na povrchu baterie vrstvu prachu,zkuste připojit měřák na pól baterie a druhým koncem měřáku pojezděte tu vrstvičku bordelu,někdy tam běhají zajímavé hodnoty-a tohle taky vybíjí baterku,ještě pokud je ten bordýlek vlhký,takže je dobré dbát taky na čistotu,vůbec neuškodí dát baterku třeba do sprchy a ještě vykartáčovat,nebo vzít wapkou
klidový odběr vozu-to je to na co jsem si nemohl vzpomenout
a taky pokud máte někdo na povrchu baterie vrstvu prachu,zkuste připojit měřák na pól baterie a druhým koncem měřáku pojezděte tu vrstvičku bordelu,někdy tam běhají zajímavé hodnoty-a tohle taky vybíjí baterku,ještě pokud je ten bordýlek vlhký,takže je dobré dbát taky na čistotu,vůbec neuškodí dát baterku třeba do sprchy a ještě vykartáčovat,nebo vzít wapkou
No a nebo rovnou ponořit do vody . Samozřejmě otřít hadrem do sucha, žádná wapka, nebo kartáčování .Mojmec11 píše:...vůbec neuškodí dát baterku třeba do sprchy a ještě vykartáčovat,nebo vzít wapkou
- Mojmec11
prostě baterka musí být suchá a čistá a každej at si to udělá jak chce.
Pro Američany:nedávat do automatické pračky,i když to není živý tvor!
Pro Američany:nedávat do automatické pračky,i když to není živý tvor!