doporučte spravné pneu!
Re: doporučte spravné pneu!
V zákoně č. 56/2001 Sb. o podmínkách provzu vozidel na pozemních komunikacích je jasně stanoveno:
"(1) Stanice technické kontroly při technické prohlídce silničního vozidla zjišťuje, zda technický stav a činnost ústrojí a částí vozidla je bez závad nebo má závady porovnáním skutečného technického stavu vozidla s podmínkami stanovenými pro technický stav vozidla tímto zákonem a prováděcím právním předpisem."
Tudíž musí postupovat v souladu s prováděcí vyhláškou, která říká, že: "Na vozidle, pokud při schválení technické způsobilosti typu není stanoveno jinak, smí být používány pouze pneumatiky určené pro daný typ vozidla výrobcem vozidla a výrobcem pneumatik."
Takže TP v případě rozměru pneu není určující. Určující je to, co stanoví výrobce vozu či výrobce pneu.
Toť můj výklad platných právních předpisů.
"(1) Stanice technické kontroly při technické prohlídce silničního vozidla zjišťuje, zda technický stav a činnost ústrojí a částí vozidla je bez závad nebo má závady porovnáním skutečného technického stavu vozidla s podmínkami stanovenými pro technický stav vozidla tímto zákonem a prováděcím právním předpisem."
Tudíž musí postupovat v souladu s prováděcí vyhláškou, která říká, že: "Na vozidle, pokud při schválení technické způsobilosti typu není stanoveno jinak, smí být používány pouze pneumatiky určené pro daný typ vozidla výrobcem vozidla a výrobcem pneumatik."
Takže TP v případě rozměru pneu není určující. Určující je to, co stanoví výrobce vozu či výrobce pneu.
Toť můj výklad platných právních předpisů.
- Reklama
-
tak to opet zvažuju jelikož jsem ve finanční tisni a stačily bi mě jen 2 pneu 185/65R15 skusim zajet na STK a požadat je o alternativy..a když ne bud kontaktuju firmu ssc nebo jak jsem to psal a dam 1300kc nebo koupim 4 kola 195/60R15
astra G 1.4 16wolt X14Xe Astra do štatlu
-
Jenže bacha!!! Jedná se o pneu zn. Kormoran, který patří do skupiny Michelin. Tudíž tyto pneu bych na své auto nedával. Kvalita nebude nic moc.
Ale pokud Ti jde o cenu, pak bezkonkurenčně nejlevnější pneu tohoto rozměru, co jsem zatím viděl.
Ale pokud Ti jde o cenu, pak bezkonkurenčně nejlevnější pneu tohoto rozměru, co jsem zatím viděl.
-
takže kormoran neni dobrej?? slišel jsem o te značce ale dal uš nic a nebo by tam byly k m´áni klebry za cenu1052kč tak t bych bral ..za ty penize
-
klebr s dani 1250kč takže cena normal
Pokud nemáš prachy, tak si kup zimáky starší - v sekci prodám najdeš za pár kaček..
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
-
do straršich se me moc nechce jit. asi si koupim jen 2 predni nakonec 185/65r15 a necham si je schvalit u firmy scc a nasledně zapsat do TP protože jsem zjistil že mam i letni pneu v tom samym rozmeru at nemam problemy na stk nebo nedej bože pak s pojitovnou....
Objednej viz níže odkaz a máš pokoj!!!
Cena a kvalita bezkonkurenčně nejlepší!!!
http://www.axa-pneu.cz/osobni-195-60-15-t-3
Cena a kvalita bezkonkurenčně nejlepší!!!
http://www.axa-pneu.cz/osobni-195-60-15-t-3
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
lars2: Savy Eskimo S3 jsou podle mě taky docela dobré pneu... Měl jsem je na Astře a
A ADAC je označil jako nejhorší ze všech se statusem "NEDOPORUČENO"...
Nechápu
A ADAC je označil jako nejhorší ze všech se statusem "NEDOPORUČENO"...
Nechápu
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
Přesně v tom smyslu jak píše Honz@ jsem už tu psal. V minulosti Savy Eskimo S3 byly hodnoceny slušně a v poměru výkon/cena byly výborné, i v testech vycházely slušně ale letos v testu propadly. Sám jsem je na minulém autě měl a byl jsem spokojen. Takže sám nevím jestli je dále doporučovat.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Honz@-chápej.ADAC tlačí CONTI .Němci jdou na ruku komu?No Němcům!!!
Jenže v minulosti Savy v ADACU dopadaly celkem slušně. Tak proč teď ne?
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Pánové a případně i dámy,
porovnávali jste jednotlivé naměřené parametry u konkrétních pneu? V časopise Auto Tip, v jeho posledním říjnovém vydání je test uveden i s naměřenými hodnotami a při jejich porovnání zjistíte, že rozdíly mezi nejlepší a nejhorší naměřenou hodnotou jednotlivých pneu jsou minimální. Teda až na pneu Kenda. Už jsem to tady na foru někde psal. Zkrátka Savy Eskimo S3 jsou pořád velice dobré gumy a já osobně bych nevěřil přidělovaným bodům od ADACu , ale skutečně naměřeným parametrům. Doporučuju zakoupit AutoTip a sami uvidíte. Stojí 30 Kč.
porovnávali jste jednotlivé naměřené parametry u konkrétních pneu? V časopise Auto Tip, v jeho posledním říjnovém vydání je test uveden i s naměřenými hodnotami a při jejich porovnání zjistíte, že rozdíly mezi nejlepší a nejhorší naměřenou hodnotou jednotlivých pneu jsou minimální. Teda až na pneu Kenda. Už jsem to tady na foru někde psal. Zkrátka Savy Eskimo S3 jsou pořád velice dobré gumy a já osobně bych nevěřil přidělovaným bodům od ADACu , ale skutečně naměřeným parametrům. Doporučuju zakoupit AutoTip a sami uvidíte. Stojí 30 Kč.
Tak jsem do nefakcenka investoval pár korun a zavolal na evidenci vozidel do Brna (dovolat se tam byl zázrak) a tam mi řekli že lejstro z STK už nestačí - že v minulosti ano a teď je nutné mít potvrzení přes importéra tedy asi bude nutné to vyřídit přes SCC.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu