Zafira Z22SE problém s výfukem?
- riddick2663
- Kontaktovat uživatele:
Zafira Z22SE problém s výfukem?
Zdravím,
mám problém asi z výfukem ... Z ničeho nic mi (asi) výfuk začal při nízkých otáčkách (pod 2 tisíce) při zátahu motoru strašně rezonovat. Resp. to vychází z motoru a rezonance ja taková, ze rezonuje pomalu i palubka. Je jedno jestli jedu do kopce či z kopce, jedu treba 60, dam za 5, přidám a začne to rezonovat. Čím víc plynu, tím horší. Je to v oblasti cca 1600 - 2600ot, kde se to vcelku vytratí. Obecně má motor stejný zvuk jako měl a při přidušení při rozjezdu s ruční brzdou se to neprojeví. Přijel jsem právě ze Speie a viděl auto i zespoda. Pletenec nikde černý není, parohy zespoda taky ne a příruba mezi nimi také ne. Víc jsem neviděl. Jediné co mě napadá, je těsnění mezi motorem a parohy, popř prasklé parohy zezhora.
Nesetkal jste se s tím někdo? Ve Spei mi chtěli vyměnic pletenec a že se uvidí co dál. Díky za každý nápad.
mám problém asi z výfukem ... Z ničeho nic mi (asi) výfuk začal při nízkých otáčkách (pod 2 tisíce) při zátahu motoru strašně rezonovat. Resp. to vychází z motoru a rezonance ja taková, ze rezonuje pomalu i palubka. Je jedno jestli jedu do kopce či z kopce, jedu treba 60, dam za 5, přidám a začne to rezonovat. Čím víc plynu, tím horší. Je to v oblasti cca 1600 - 2600ot, kde se to vcelku vytratí. Obecně má motor stejný zvuk jako měl a při přidušení při rozjezdu s ruční brzdou se to neprojeví. Přijel jsem právě ze Speie a viděl auto i zespoda. Pletenec nikde černý není, parohy zespoda taky ne a příruba mezi nimi také ne. Víc jsem neviděl. Jediné co mě napadá, je těsnění mezi motorem a parohy, popř prasklé parohy zezhora.
Nesetkal jste se s tím někdo? Ve Spei mi chtěli vyměnic pletenec a že se uvidí co dál. Díky za každý nápad.
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zafira Z22SE problém s výfukem?
ja bych to typoval na vlvnovec a nebo nekde neco volného řešil jsem to jednou na vectře C myslel sem ze to byl vlnovec ptze tam neco rezonoval kdyz se pridali otačky a kdyz sem chytl za vlnovec tak to prestalo po delšim patrani jsem zjistil ze za prednim naraznikem byl povoleny drzacek na trubičku od klimi a ta rezonovala o kastly.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
adam09: díky
smazáno duplicitní vlákno i OT o něm tady
smazáno duplicitní vlákno i OT o něm tady
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
- riddick2663
- Kontaktovat uživatele:
Tak už problém odhalen. Dle předpokladu jsou prasklé svody. Zafa je na léčbě v Oplu. Naštěstí nejsou tak "drahé", jak jsem se bál. Cena 6500,- No plus nějaká ta těsněníčka a bude to skoro 10t. Uf, no alespoň bude motůrek zase tichej.
- Roman ST1
- Kontaktovat uživatele:
Dělá mi to něco podobného, ale od 2500 - 3000ot/min. Už jsem měnil oba výfuky i vlnovec, dneska to vezu do servisu, tak jsem zvědavej jestli mě potkalo to stejné
Opel Zafira B Z19DT r.v.2010 edice 111
ex : Opel Zafira 2.2 16V (Z22SE) LPG Magic + STAG 300 r.v. 2004
ex : Opel Astra Caravan 1.6 16V r.v.12/99 Edice 100
http://www.opelastra.cz , http://www.kadett.cz
ex : Opel Zafira 2.2 16V (Z22SE) LPG Magic + STAG 300 r.v. 2004
ex : Opel Astra Caravan 1.6 16V r.v.12/99 Edice 100
http://www.opelastra.cz , http://www.kadett.cz
a já prodával nerez svody laděné od friedrichu za 5500kč které už by nepraskly nikdyriddick2663 píše:Tak už problém odhalen. Dle předpokladu jsou prasklé svody. Zafa je na léčbě v Oplu. Naštěstí nejsou tak "drahé", jak jsem se bál. Cena 6500,- No plus nějaká ta těsněníčka a bude to skoro 10t. Uf, no alespoň bude motůrek zase tichej.
Opel kadett gsi 2.0 16v
Opel astra g coupe 2.2 16v linea blu
Opel astra g coupe 2.2 16v linea blu
Myslím, že by svody z Astry do Zafiry nepasovaly
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE