![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Dělej jak myslíš. Je to každého věc. Zatočíš, ale zadek taky. Je mi to jedno jak si to obuješ.Salám píše:Ono se to říká, ale neznám nikoho kdo by tohleto praktikoval.. Jezdím každou zimu do alp a vživotě by mě nenapadlo si dát horší gumy na předek.. samozřejmě že kombinace letní/zimní je tupost..ale pokud budu mít na zadku normální zimáky s min 4mm a vepředu novější třeba s těmi 6ti mm tak zas takový rozdíl to nebude..wladyk píše:Myslím to stejně. Jen ty 4mm dopředu a 6mm dozadu. Letní vzadu byl jen extrém na zkoušku, abys vyzkoušel jak se to chová, když jsou horší gumy vzadu. Poznáš to i při brždění. Pokud nebudeš ideálně v rovině, tak se můžeš roztočit jak hodiny.
Můj názor je, že na sněhu,ledu je třeba hlavně zatočit - takže lepší gumy dávám dopředu..
no a ješte dotaz chci koupit jen 2 kola na predek ale 195/60R15 dle TP ale v zadu mam 185/65R15.dalši mesic budu muset asi koupit ty zadní což panypolicajti asi moc nebude tešit ?nefakcenko píše:tak ja nevim počitam uvažuju o pneu a nevim jestly mam dat za jednu pneu 1500kc cca nebo koupit neco levnejšiho s tim že jezdim skoro jen po Brně.chtel jsem GOODYEAR ULTRA GRIP 7+ ale cena cca 1500kc nejsem tet na tom nak financně dobre a nemužu se rozhodnout.co doporučite jako zalatou stredni cestu??nebo koupit ty GOODYEAR ULTRA GRIP 7+ a byt spokojenej i po brne??
Nevymýšlej nesmysly a řiď se tím, co říkají předpisy. Psal jsem to k tomuto tématu, myslím na stránce 3. Doporučuju koupit Savy Eskimo S3 185/65/R15. Je to dobrá guma a na Tvoje jezdění bohatě stačí. Jinak v aktuálním čísle 21 časopisu Auto Tip je příloha zimní výbavy a test zimních pneu. Jedná se sice o test pneu jiných rozměrů, ale jako vodítko by to mohlo stačit.nefakcenko píše:no a ješte dotaz chci koupit jen 2 kola na predek ale 195/60R15 dle TP ale v zadu mam 185/65R15.dalši mesic budu muset asi koupit ty zadní což panypolicajti asi moc nebude tešit ?nefakcenko píše:tak ja nevim počitam uvažuju o pneu a nevim jestly mam dat za jednu pneu 1500kc cca nebo koupit neco levnejšiho s tim že jezdim skoro jen po Brně.chtel jsem GOODYEAR ULTRA GRIP 7+ ale cena cca 1500kc nejsem tet na tom nak financně dobre a nemužu se rozhodnout.co doporučite jako zalatou stredni cestu??nebo koupit ty GOODYEAR ULTRA GRIP 7+ a byt spokojenej i po brne??
no ja uš jsem s toho jelen nevim jak zjistim jestly 185/65 R15 je vhodné? na straně 168 a nasl. nic nemužu najit... jinak na aute mam 185/65 R15 jak zimni(ojete) tak letni na plechach 6Jlars2 píše:Po přečtení následujících několika příspěvků si dovolím přispět svým skromným názorem:
Začnu citací vyhlášky č. 341/2002 Sb., kterou se provádí § 91 odst. 1 zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích.
§21 odst. 3 vyhlášky stanoví: "Na vozidle, pokud při schválení technické způsobilosti typu není stanoveno jinak, smí být používány pouze pneumatiky určené pro daný typ vozidla výrobcem vozidla a výrobcem pneumatik."
Co z toho vyplývá?
To, že výrobce stanoví pro daný typ vozu, v závislosti na provedení karoserie, motoru a jiných částí automobilů, podle kterých se posuzuje ten který vhodný typ pneu, konkrétní rozměry a specifikace, které i třeba nejsou uvedeny v TP, nemůže dle mého názoru policie postihovat. To, že dopravní úřad, který má povinnost vyznačit všechny technické parametry do TP, pochybil tím, že si zjednodušuje práci a toto neprovede, nemůže být dáváno na vrub provozovateli vozidla.
Abych to shrnul:Lze na žádost k dopravnímu úřadu zapsat i jiný typ pneu, který není výrobcem uveden v technických specifikacích pro homologaci, ale ty, které výrobce uvedl při homologaci, i když nejsou přímo v TP uvedeny, mohou být používány.
Takže být Tebou, klidně koupím 185/65 R15, pokud jsou ovšem výrobcem pro konkrétně tvůj typ vozidla předepsány výrobcem, což si myslím, že pro 1.4 16V Hatchback možné je.
Vhodný typ pneu najdete v manuálu k vaší Astře na str. 168 a násl.
Opravte mě, pokud se pletu. Díky.
nefakcenko píše:no ja uš jsem s toho jelen nevim jak zjistim jestly 185/65 R15 je vhodné? na straně 168 a nasl. nic nemužu najit... jinak na aute mam 185/65 R15 jak zimni(ojete) tak letni na plechach 6Jlars2 píše:Po přečtení následujících několika příspěvků si dovolím přispět svým skromným názorem:
Začnu citací vyhlášky č. 341/2002 Sb., kterou se provádí § 91 odst. 1 zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích.
§21 odst. 3 vyhlášky stanoví: "Na vozidle, pokud při schválení technické způsobilosti typu není stanoveno jinak, smí být používány pouze pneumatiky určené pro daný typ vozidla výrobcem vozidla a výrobcem pneumatik."
Co z toho vyplývá?
To, že výrobce stanoví pro daný typ vozu, v závislosti na provedení karoserie, motoru a jiných částí automobilů, podle kterých se posuzuje ten který vhodný typ pneu, konkrétní rozměry a specifikace, které i třeba nejsou uvedeny v TP, nemůže dle mého názoru policie postihovat. To, že dopravní úřad, který má povinnost vyznačit všechny technické parametry do TP, pochybil tím, že si zjednodušuje práci a toto neprovede, nemůže být dáváno na vrub provozovateli vozidla.
Abych to shrnul:Lze na žádost k dopravnímu úřadu zapsat i jiný typ pneu, který není výrobcem uveden v technických specifikacích pro homologaci, ale ty, které výrobce uvedl při homologaci, i když nejsou přímo v TP uvedeny, mohou být používány.
Takže být Tebou, klidně koupím 185/65 R15, pokud jsou ovšem výrobcem pro konkrétně tvůj typ vozidla předepsány výrobcem, což si myslím, že pro 1.4 16V Hatchback možné je.
Vhodný typ pneu najdete v manuálu k vaší Astře na str. 168 a násl.
Opravte mě, pokud se pletu. Díky.
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |