poradte co s trepanim rizeni nad 100km/h
- Reklama
prehodit predni kola za zadni a vyvazit taky pomuze
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
Ale ne vždy to zcela vyřeší problém s vibracemi, viz. můj případ na hodně dlouhé psanéPhrz píše:prehodit predni kola za zadni a vyvazit taky pomuze
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Re: poradte co s trepanim rizeni nad 100km/h
Ten istý problém . . .
Keď som kúpil astru nič nevibrovalo na plecháčoch . po kúpe alu diskov a prezutí gúm na alu vibrácie začali . alu boli vyvážené na 0 . pozeral som mu cez plece kolesá sú rovnaké až na ET . 49 nevibruje 43 vibruje . . . .
Teraz som kúpil druhé alu s ET 49 tak uvidím čo sa stane
Keď som kúpil astru nič nevibrovalo na plecháčoch . po kúpe alu diskov a prezutí gúm na alu vibrácie začali . alu boli vyvážené na 0 . pozeral som mu cez plece kolesá sú rovnaké až na ET . 49 nevibruje 43 vibruje . . . .
Teraz som kúpil druhé alu s ET 49 tak uvidím čo sa stane
Astra G 1.7 DTI 16 V caravan Y17DT 2000
-
- Kontaktovat uživatele:
Jenom blbě vyvážené..
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Koukni na stav vzorku pneu, co máš na ALU s ET43... Stačí mít trochu potrhaný vzorek a bude vibrovat od určité rychlosti ikdyby si je převážil 10X...
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
pneumatiky sú tie iste čo boli na plecháčoch síce už dožívajú majú tak 2 - 3 mm do výmeny
skúsim dať ešte raz prevážiť
skúsim dať ešte raz prevážiť
Alu jsou origo Opel? Esli ne tak nemusí sedět na středové díře a proto to vibruje
Fogino: Vyvážené na 0? A to jako vnějšek, střed i vnitřek? Tak toho frajera co takhle vyvažuje bych rád poznal.
Jinak jak psal Frydex, jen blbě vyvážené.
Jinak jak psal Frydex, jen blbě vyvážené.
END
Trdlo
No ja presne neviem ako ten stroj funguje ale po nalepení závaží ukazovalo na obidvoch stranách nuly , ale určite ten stroj pracuje v nejakých toleranciách ,ktoré sa aj možno dajú nastavovať a meniť ako chlapík uzná za vhodné a tvári sa ako macher čo dobre vyvažuje
hmmm radšej to dám premerať ale až prezujem na zimné ktoré sú obuté na tých plecháčoch ET49 čo vôbec netriasli TO SOM STRAŠNE ZVEDAVÝ ČO TO BUDE ROBIŤ)
No ja presne neviem ako ten stroj funguje ale po nalepení závaží ukazovalo na obidvoch stranách nuly , ale určite ten stroj pracuje v nejakých toleranciách ,ktoré sa aj možno dajú nastavovať a meniť ako chlapík uzná za vhodné a tvári sa ako macher čo dobre vyvažuje
hmmm radšej to dám premerať ale až prezujem na zimné ktoré sú obuté na tých plecháčoch ET49 čo vôbec netriasli TO SOM STRAŠNE ZVEDAVÝ ČO TO BUDE ROBIŤ)
Naposledy upravil(a) Fogino dne 08 říj 2009, 18:09, celkem upraveno 1 x.
A máš na těch hlinikáčích středící kroužky?
Meriva B 1,4T 88kW
Fogino: no vyvažovačka pracuje v toleranci 3 gramů na každý traně většinou, a to už ukazuje jako OK, nebo O. Ale pak se na ní zmáčkne knoflíček a ejhle najednou vidíš, že na vnitřku jsi 2gramy přes, na vnějšku 3 gramy chybí, to už je v součtu 5 gramů, no a na dálnici pak při cítíš jemné chvění. Ono 90% lidí to necítí, nebo tomu nevěnuje pozornost, ale holt najde se pár, kteří jsou z toho na mrtvici. (Patřím taky mezi ně, a nechávám to převažovat pomalu jednou měsíčně....)
END
Nápodobně. Ale nemám money na to, abych to nechal pořád převažovat, takže se to snažím ignorovat a nebo jezdit do 130km/h. To druhé mi jde líp.
HonzaL : žiadne strediace krúžky tam nemám . . . aj v tom môže byť chyba ! ! ! ale sú to origo opel hlinikáče tie bi mali sediet dobre . Nie ???
všetko premerám keď budem prezúvať na zimné . . .za dva, tri týždne
všetko premerám keď budem prezúvať na zimné . . .za dva, tri týždne
Naposledy upravil(a) Fogino dne 10 říj 2009, 17:52, celkem upraveno 1 x.