zadní světla, brzdy místo mlhovek.
zadní světla, brzdy místo mlhovek.
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo předělával svícení zadních světel.
Důvod, chci aby se mi při brždění rozsvítíla nová světla, což je líp vnímatelné pro řidiče za mnou, než je jen přísvit již svítících světel, sériové řešení.
Pro stručnost od hora:
Původně:
mlhovky
blinkry
zpátečky
obrysovky + brzdovké světla
Mé přání:
brzdovké světla
blinkry
zpátečky
obrysovky + mlhovky
Jsou nějaké redukce, které vložím mezi koncovku od auta a od světel?
Jak ste to řešili?
Děkuji za tipy
Důvod, chci aby se mi při brždění rozsvítíla nová světla, což je líp vnímatelné pro řidiče za mnou, než je jen přísvit již svítících světel, sériové řešení.
Pro stručnost od hora:
Původně:
mlhovky
blinkry
zpátečky
obrysovky + brzdovké světla
Mé přání:
brzdovké světla
blinkry
zpátečky
obrysovky + mlhovky
Jsou nějaké redukce, které vložím mezi koncovku od auta a od světel?
Jak ste to řešili?
Děkuji za tipy
- Reklama
Re: zadní světla, brzdy místo mlhovek.
Pár lidí tu řešilo zadní světla - aby obrysovky byly i navrchu, brzdu myslím nikdo nepředělával..ale je celkem zajímavý nápad na tu redukci - určitě elegantnější řešení než pájkovat drátky apod. pokud by to někdo uměl stvořit, tak by se mi to taky líbilo
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
No už jsem nad tím přemýšlel, je k tomu pořeba na každé světlo jen jedna "samčí" a jedna "samičí" koncovka. Ty se strčí jedna na světlo, druhá na dráty od auta a pak se jen propojily tak, aby to svítilo dle přání...
Celkem na zadní světla 2 samce a 2 samice + nějaký ten drátek
Celkem na zadní světla 2 samce a 2 samice + nějaký ten drátek
a je to legálne? Policajti alebo na STK nebudú z toho asi nadšení Ale inak je to dobrý nápad!
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
OP-COM
Policajty bych neřešil, protože mám na autě pár věcí jinak a to mám napsané jen ve velkém techničáku (např. kola + pneu a nebo, že to auto má jen 2 airbagy ale ve skutečnosti tam jsou 4...) a ten co? Ten s sebou vozit nemusím. A právě kvuli STK to nechci prohazovat na tvdro pájením, ale chci tam dát ty redukce. Ale myslím, že by to neměl být problém, protože viditelnost automobilu ovlivníš jen pozitivně.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nápad to je hezký ale já jsem rozhodně PROTI a to z jednoho hlavního důvodu. Pokud jde o sériové světla, tak jde o to, že vrchní díl, tam kde jsou zapojené normálně mlhovky, má vnitřní stranu více zakřivenou a proto při stejné intenzitě, (brzdy i mlhovky mají žárovku 21W), svítí mlhovka více. To je práve do mlhy, kdy je viditelnost horší. Kdyby tam byly namontovány brzdy, dost by to oslňovalo řidiče. Nehledě na to, že na STK by jsi to musel asi dát do původního stavu. My máme někteří zadní 4 koncová světla a pravou mlhovku navíc, a to jem řešili tím, že nahoře, když byla 5W žárovky, jako poziční světlo, tak to vypadalo blbě, protože to (díky tomu většímu zakřivení), svítilo víc, než 5W dole. Tak se tam musela dát 4/21W, která se používá třeba v Octávkách. Ale koukni sem, možná se ti to bude líbit.
Dodatečná montáž - čtyři koncové poziční světla
Dodatečná montáž - zadní pravá mlhovka – návod popis a foto
Dodatečná montáž - čtyři koncové poziční světla
Dodatečná montáž - zadní pravá mlhovka – návod popis a foto
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
OT. o tvojí astřici se tu hodně mluvilo, pokud se nepletu máš coupé nárazník a v něm mlhovky z octavie II, mohl by jsi nafotit jak přesně je to udělané?