Pomoc MID mi hlásí všechny poruchy.....
Pomoc MID mi hlásí všechny poruchy.....
Potřebuji poradit,kde se nachízí čidlo na přední a zadní světla a brzdových světel. Mám ve předu xenony a v zádu diodovou optiku a pořád musím resetovat hlášky na midu......... Jde to čidlo najít a nějak skratovat,aby to už neukazovalo? Nebo aby MID už neukazoval ten stejný problém.... Hlavně mi nepište,abych tam dal zpátky originál.....
- Reklama
Re: Pomoc MID mi hlásí všechny poruchy.....
jde to, viz návod na dodatečnou montáž midu v sekci elektroinstalace
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
U těch xenonů nevím, ale co týká těch zadních diod, tak co vím z dřívějška od kluků, tak ty hází chybovou hlášku snad vždy (zřejmě jiný odpor, odběr, nebo co já vím) a řešili to připojením nějakým (odporem, kondíkem, či co) před světlo
Dokonce myslím že svého času toto řešil i Princ William na svých bývalých světlech, snad ti to pomůže v hledání
Dokonce myslím že svého času toto řešil i Princ William na svých bývalých světlech, snad ti to pomůže v hledání
Mobil : 602318645
Tak jsem hledal a hledal,ale nic jsem nanešel,nevím,jak mám oblbnout čidlo aby mi to už neukazovalo: zadní brzdové světlo a normální světlo + přední potkávací xenony. Nějak na MIDU ze zadu na svorkovnici propojit? Nebo najít čídla a skratovat je?Vojta píše:jde to, viz návod na dodatečnou montáž midu v sekci elektroinstalace
Před každé odběrné místo napájet odpor... Def už ti to tu psal. Diody mají menší odběr než žárovky, proto si CC myslí, že je prasklá. A to samé platí i pro xenon.
END
když chceš vyřadit všechny sledování světel tak nemá cenu tam cpát nějaký odpory, ale rovnou odpoj check control, stačí odpojit z midu pin 18 a pin 17 ukostřit
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
A proč mně to himbajs nenapadlo, to to chlape nemůžeš napsat taky dřív???
END
JJ i to je řešení, ale tím přijde i o hlášky CC, které nesouvisí s proudovými okruhy žárovek. Jako třeba olej, cladící kap., ostřikovače.....
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Odpory jsou sice řešení, ale zase ne tak elegantní. Nedá se hlídání proudových okruhů (výše tekoucího proudu) žárovek nějak nastavit přes TECH2? Asi ne, co? No jen jsem se ptal....
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Díky za radu,tak odpojím pin 17 i 18 a ukostřím je a už mi to nic hlásit nebude,jen půjde klasicky palubní pc?Vojta píše:když chceš vyřadit všechny sledování světel tak nemá cenu tam cpát nějaký odpory, ale rovnou odpoj check control, stačí odpojit z midu pin 18 a pin 17 ukostřit
Tak jsem udělal,co jsi mi napsal a ono nic,dělá to pořád stejně,1.5hod práce k ničemu.......Vojta píše:když chceš vyřadit všechny sledování světel tak nemá cenu tam cpát nějaký odpory, ale rovnou odpoj check control, stačí odpojit z midu pin 18 a pin 17 ukostřit