Dodatečné zapojení zavírání oken pomocí DO, návod str.23
Re: Dodatečné zapojení zavírání oken pomocí DO
Jedná se o příspěvek od RomanaK. Jinak návod který přikládám k modulům je ZDE ke stažení.
Schema samotného zapojení upravuji podle počtu oken.
Jinak moduly nevyrábím za účelem zisku (dělám to spíš pro klub a tak abych neprodělal), ale rád vyrobím modul každému, kdo mě o to požádá (zatím to tak nějak stíhám). Víc po SZ.
Schema samotného zapojení upravuji podle počtu oken.
Jinak moduly nevyrábím za účelem zisku (dělám to spíš pro klub a tak abych neprodělal), ale rád vyrobím modul každému, kdo mě o to požádá (zatím to tak nějak stíhám). Víc po SZ.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- Reklama
Lidi neblázněte, není to palubní počítač. Jeden křížák a 3 drátky.. Tady se opravdu není čeho bát, teda pokud někdo není barvoslepý. Takže s klidem a odvahou do toho
Drobná oprava po Miguelovi. Místo křížáku používejte TORXy . Jinak, kdo se na to opravdu necejtí, rád mu to u mě v práci zapojím. Aspon mi to tu uteče
-
- Kontaktovat uživatele:
Já se setkal už i s křížákem.... každopádně je dobré vyšrubovat i ŘJ centrálu (je na dvou matkách - nástrčkový ořech 10), líp se pak sundávají konektory z ŘJ a tím pádem i líp manupuluje s kabelama
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
- Luboš X17DTL
J, j, ŘJ šla v mém případě taky dolů, bo sem nevěděl, jestli tu svorkovnici neurvu.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
2 Majla: Myslel jsem křížový šroub, který drží plast u spolujezdcových dveří. Že tam někdo může mít torx jsem nevěděl, opět jsem o něco chytřejší
S odmontovanou jednotkou se to skutečně dělá líp, člověk není ohnutý jak § a je na to i líp vidět.
Hlavně před zamontováním a zakrytováním vyzkoušet, abyste to v případě problému nemuseli zase rozdělávat. A samozřejmě nezapomenout na stále dokola opakovanou radu - nutnost otevřít a zavřít dveře řidiče, jinak nepůjde 2. zamčení.
S odmontovanou jednotkou se to skutečně dělá líp, člověk není ohnutý jak § a je na to i líp vidět.
Hlavně před zamontováním a zakrytováním vyzkoušet, abyste to v případě problému nemuseli zase rozdělávat. A samozřejmě nezapomenout na stále dokola opakovanou radu - nutnost otevřít a zavřít dveře řidiče, jinak nepůjde 2. zamčení.
A dodržet barvy vodičů, na které se napojuje modul, opravdu dodržet.... Je tam ta varianta dvou barev vodičů podle modelového roku a to lidi mátne.
END
Proto jsem psal o té barvosleposti
Ale Trdlo zmínil ještě jednu důležitou věc - přečíst návod POŘÁDNĚ a CELÝ.
Ale Trdlo zmínil ještě jednu důležitou věc - přečíst návod POŘÁDNĚ a CELÝ.
kde najdem schemu s MOSFETOM ?
Mondeo 98 1.8, Vectra 97 x16xel, x20xev, Tempra 96.
mail jurajlanyi(zav-inac)gmail bodka com
Schema je stejné. Místo tranzistoru MOS-FET a interval doby zavření oken lze nastavit pomocí kapacity kondenzátoru (ideálně 220uF) a k němu paralelně vybíjecí rezistor (podle počtu oken a doby jejich zavírání) - univerzálním rezistorem je rezistor 22k - 39k.
Dakujem !APiK píše:Schema je stejné. Místo tranzistoru MOS-FET a interval doby zavření oken lze nastavit pomocí kapacity kondenzátoru (ideálně 220uF) a k němu paralelně vybíjecí rezistor (podle počtu oken a doby jejich zavírání) - univerzálním rezistorem je rezistor 22k - 39k.
Mondeo 98 1.8, Vectra 97 x16xel, x20xev, Tempra 96.
-
panové pro lamy jako já takže modul od apíka se montuje k noham spolujezce do centralu DO jestly jsem dobre pochopil takze zdelam kryt a podle navodu a barev dratku to napojim .na piny?? a tema rychlospojkama to tam nacvakam ??boužel se na to pta každy ale ja lama to nak nechapu tak soráč radši ze 3zeptam než neco p.sra.
astra G 1.4 16wolt X14Xe Astra do štatlu
Máš SZ!
Ale jinak se montuje tak, že odděláš kryt ŘJ centrálu (u pravé nohy spolujezdce) - odšroubovat 1 TORX, částečně oddělat gumové těsnění dveří a plast opatrně vytáhnout.
Dráty modulu jsou označenu A, B, C, stejně jako na schema od RomanaK. Pak už jen stačí přidělat pomocí přiložených rychlospojek dráty k příslušným drátům, které vedou do ŘJ centrálu. Rozhodující jsou piny, ale ještě jsem se nesetkal s verzí, kde by nesedělo i barevné označení. Tzn. najdu barevné označení drátu a zkontroluji si do kterého PINu na ŘJ vede a jestli to souhlasí.
Pohodlnější je oddělat si ŘJ centrálu ze sloupku, ale jde to i bez toho. Většinou stačí jen poodmotat pásky, které drží kabelové svazky pohromadě.
Vše je v přiloženém návodu, jehož autorem je v podstatě autor celého know-how - náš RomanK.
Ale jinak se montuje tak, že odděláš kryt ŘJ centrálu (u pravé nohy spolujezdce) - odšroubovat 1 TORX, částečně oddělat gumové těsnění dveří a plast opatrně vytáhnout.
Dráty modulu jsou označenu A, B, C, stejně jako na schema od RomanaK. Pak už jen stačí přidělat pomocí přiložených rychlospojek dráty k příslušným drátům, které vedou do ŘJ centrálu. Rozhodující jsou piny, ale ještě jsem se nesetkal s verzí, kde by nesedělo i barevné označení. Tzn. najdu barevné označení drátu a zkontroluji si do kterého PINu na ŘJ vede a jestli to souhlasí.
Pohodlnější je oddělat si ŘJ centrálu ze sloupku, ale jde to i bez toho. Většinou stačí jen poodmotat pásky, které drží kabelové svazky pohromadě.
Vše je v přiloženém návodu, jehož autorem je v podstatě autor celého know-how - náš RomanK.
-
tak po namontovaní me to nak nejede barvy jsem dodrzel mam model rok98 hnedy =C černo/hned= B a černono/modry= A mam to tak spravne?? okna jsem projel nahoru a dolu a dvere jsem mel otevrene a zavrene tak nevim čim pak to je pro me nefakcenka je to težky na bednu
astra G 1.4 16wolt X14Xe Astra do štatlu
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jsi z Brna zkus Romana a mas to hned - http://carteam.cz/
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet