Pravidelné klepání v motoru
Pravidelné klepání v motoru
Ahoj, mám problém, že mi stále klepe něco v motoru a vychází to z oblasti jako pod krytem motoru jak jsou ventily a zdvihátka.Ted to bylo v servise a rikali ze to budou zdvihatka, tak jsou vymenene zdvihatka a asi tak 20 km to nedelalo a tedka to zase zaclo delat.. Nevite cim by to jeste mohlo byt ?
Ja vim uz je to tu nekolikrat resene..ale takhle, kdyz vytvorim nove tema, dostanu odpoved nejrychleji. Diky
Ja vim uz je to tu nekolikrat resene..ale takhle, kdyz vytvorim nove tema, dostanu odpoved nejrychleji. Diky
- Reklama
Re: Pravidelné klepání v motoru
Mne klepe jeden ten konik, aspon tak to pomenoval jeden znamy co je mechanik.Ze vraj to je nejaky mosadzny ci aky pliesok.POvedal mi aby som to teraz neriesil, ze vraj to stoji iba cca 8€ ale musia ist dolu vacky cize aj remen. Ze mi zo spravi ked budem menit rozvody, ale tie su asi tak 5 mesiacov stare.Ale ze vraj to nijako nevadi.
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Že by hydroštely?O tom nájdeš diskusií dosť. Niekedy pomáha aj zmena oleja napr z 0W40 na 5W40.Koľko to má nalietané?
zdvihatka = hydrostely..
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Může být také nízký tlak oleje/buď čerpadlo nebo je problém v úniku tlaku třeba na vyběhaných vačkách/.zovkas píše:Ahoj, mám problém, že mi stále klepe něco v motoru a vychází to z oblasti jako pod krytem motoru jak jsou ventily a zdvihátka.Ted to bylo v servise a rikali ze to budou zdvihatka, tak jsou vymenene zdvihatka a asi tak 20 km to nedelalo a tedka to zase zaclo delat.. Nevite cim by to jeste mohlo byt ?
Moja skúsenosť s klepaním je trošku iná. Tiež som nevedel odkiaľ to ide. Robilo to iba na voľnobehu. Nakoniec jeden servisák mi zistil, že nejaký dobrák predo mnou keď menil rozvody, našponoval napínaciu kladku a dotiahol ju na fest. Takže nemohla si sama došponovať ozubený remeň. On mi to urobil, nastavil a odvtedy mám pokoj
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
OP-COM
-
Ahojte. v poslednom čase zisťujem, že aj mne čo si klepe v oblasti motora. Keď naštartujem, tak to nepočuť. Po pár sekundách ako klesajú otáčky z automat. sýtiča, začína sa to objavovať. Ide o pravidelný zvuk a pridávaním plynu sa zvyšuje jeho frekvencia. Prejdem 2 km auto odstavím a znovu to nepočuť. Ak ho nechám bežať na voľnobeh, opäť sa to začína ozývať.... Menil som predvčerom olej (BP10W-40) ale ozývalo sa to aj pred tým (Total 10W-40). Auto má 168.000km. čo by to mohlo byť???
Astra G 1,8 16V, 1999, 85 kW, X18XE1