Jinak s tebou naprosto souhlasím, že zaslepení egru RJ pozná.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Cievka EGR je spínaná pulzne (možno to nie je presne odborný termím) a tým RJ motora vie EGR otvárať "plynulo". Podľa potreby si reguluje množstvo výfukových splodín prepúšťaných späť do sania. Ako spätné hlásenie sa používa ten potenciometer. Ale ako som už napísal RJ si to ešte pravdepodobne sleduje - overuje aj cez podtlak v saní.Kraken píše:Arwy: Čital som aj iné témy o EGR, čo sú tu ... ako skončil výskum potenciometra na EGR plynulá regulácia či nie ?
V el. schéme je výstup B,C,D nakreslený ako potenciometer (tiež si kladiem otázku ako tappaja: načo to tam je).
Solenoid je len ON alebo OFF. Nevidel som teda vnútro ventila, ale aj tá ihla, čo je vo ventile, nie je prispôsobená na nejakú plynulú reguláciu. Ak sa len trochu pohne, ventil je otvorený, absolútne nie je podstatné, či je milimeter alebo dva dovnútra.
Klídek, nemyslel som to v zlom, len som doplnil presnejšie info. Bolo by super ak by GM aj v Európe umožnil každému si skontrolovať či aj pre jeho typ motora je k dispozícií novší softvér a tento si aj následne zakúpiť ( http://tis2web.service.gm.com/tis2web ). Bohužiaľ nedá sa to, pokiaľ človek nemá prístup na https://www.gme-infotech.com/info.html?language=10 . A v servise ti to nik zadarmo zisťovať nebude.Trdlo píše:Arwy: Taky jestli jsi si všiml, tak jsem napsal - zjednodušeně se dá říct.... Neřekl jsem že to je jednoznačně. Ono vypsat to tu do detailu, na kterém motoru to jde, na kterém ne včetně zkušeností by bylo dost složité a navíc se ti vždy stejně najde někdo, kdo ti řekně mám to a to a jde po zaslepení i bez přehrání softu.... Od toho tu je téma, kde si to uživatelé píšou...
Jinak s tebou naprosto souhlasím, že zaslepení egru RJ pozná. De facto se dá říct, že já jsem celkově odpůrce zaslepování....
Presne tak je to správne.denizuko píše:V záslepce udělám jen díry na šrouby.
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |