X16XEL obrovska spotreba - co s tim?
Re: X16XEL obrovska spotreba - co s tim?
A ten borec z instruktazniho videa je asi zhulenej, musel sem si to pustit nekolikrat, jestli sem se nepreslech, to jsou perly jedna za druhou...
"vlivem chemisko-technicke reakce..."
"pripravek fjul induksn system klinr..." (fuel injection system cleaner"
A jeste moc nechapu, jak se muze karbon zmenit na plyn...
"vlivem chemisko-technicke reakce..."
"pripravek fjul induksn system klinr..." (fuel injection system cleaner"
A jeste moc nechapu, jak se muze karbon zmenit na plyn...
99' Astra Caravan 1.6 16V
- Reklama
Ono to je podle mě origo americké video (v tom obecném jsou eng titulky), které nechali nadabovat někým, kdo s tím nemá nic společného, takže kromě debilní výslovnosti z něho vypadlo i něco, co zřejmě mělo být "vlivem chemicko-tepelné reakce", což už relativně smysl dává (i když spíš "vlivem tepla a chemických reakcí").
Každopádně spíš tohle než vodu, o tom jsem četl na nějakém BMW fóru a jestli si dobře pamatuju, tak kromě autora to všichni zavrhli.
Dej vědět jak jsi dopadl s tím katem. I když se říká, že pokud je kat načnutej a dáš autu na chvíli kouř/čočku (vytočit), tak že by se měl profouknout/vysypat, ale není to 100%.
Každopádně spíš tohle než vodu, o tom jsem četl na nějakém BMW fóru a jestli si dobře pamatuju, tak kromě autora to všichni zavrhli.
Dej vědět jak jsi dopadl s tím katem. I když se říká, že pokud je kat načnutej a dáš autu na chvíli kouř/čočku (vytočit), tak že by se měl profouknout/vysypat, ale není to 100%.
Americky video to nebude, kdyz tam maj renaulta s prazskou znackou. Ale to je fuk.
Se*e mi to auto cimdal vic, nechce si pro nej nekdo prijed do Aten?
Se*e mi to auto cimdal vic, nechce si pro nej nekdo prijed do Aten?
Máš pravdu
Dej si ten PP, nic za to nedáš, máš to za 4 hoďky hotový a budeš vidět numericky jak se auto chová.
Jinak nezbývá než sehnat šikovného mechoše který ví co dělá a jen trapně nezkouší.
Dej si ten PP, nic za to nedáš, máš to za 4 hoďky hotový a budeš vidět numericky jak se auto chová.
Jinak nezbývá než sehnat šikovného mechoše který ví co dělá a jen trapně nezkouší.
Tapajja - ja je na tom lambda? A co váha vzduchu? Něco ti musí z čidel blbnout, že ti to stále tlačí tak bohatou směs...
END
Lambda je nova (ted uz ma tak 4000km najeto, pulsuje normalne, prechazi to pravidelne)Trdlo píše:Tapajja - ja je na tom lambda? A co váha vzduchu? Něco ti musí z čidel blbnout, že ti to stále tlačí tak bohatou směs...
Vaha tam neni, jen cidlo teploty nasavanyho vzduchu a MAP senzor, ten slape taky (zkouseno podtlakovou pumpou)
Myslel jsem čidlo teploty vzduchu...
Jakou přesně lambdu jsi dával?
Jakou přesně lambdu jsi dával?
END
Lambda je origo Bosch koupena v Oplu. Tusim cislo dilu 258 005 055.
Cidlo teploty nasavanyho vzduchu ukazuje rek bych v pohode (podle opel tech sw v NTB)
Cidlo teploty nasavanyho vzduchu ukazuje rek bych v pohode (podle opel tech sw v NTB)
černý výfuk, jednoznačně bohatá směs, nebo olej ve spalování, teď jenom pomalu zjištovat co je vadné, to potom vyleze spotřeba i o 2 litry, a motor netáhne.
zkusil bych Ř.J.(nasávání = v Řecku bude více prašno než u nás)
opět budou zasrané svíčky a vše co má něco se spalováním. Ta dekarbonizace by mohla pomoct. já používám pravidelně čistič vstřiků s jezdím na jakýkoliv benzín od čerpaček bez problémů.
opět budou zasrané svíčky a vše co má něco se spalováním. Ta dekarbonizace by mohla pomoct. já používám pravidelně čistič vstřiků s jezdím na jakýkoliv benzín od čerpaček bez problémů.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
S tim olejem mas pravdu, je zajimavy, ze pred vymenou vejfuku to zralo snad pul litru oleje na 300km (co nadrz, to sem dolil olej)spermin píše:černý výfuk, jednoznačně bohatá směs, nebo olej ve spalování, teď jenom pomalu zjištovat co je vadné, to potom vyleze spotřeba i o 2 litry, a motor netáhne.
Pak jsem koupil origo GM olej, vymenil vejfuk a nevim, co budu s tolika olejem delat , snizilo se to rapidne. Ale zas jak to zacalo zrat, ubejva i olej.
Jedna vec, ktery sem se zhrozil, v noci jsem byl pro kamose na letisti a jak si tak stojim na cerveny, za mnou auta - svitej svetlama, a jak jsem se rozjel, tak wartburg by byl eko vuz, proste se za mnou vyvalil modrej dym. Ja vim, ze motor neni uplna libovka, ale ze by to kvuli tomu muselo zrat 13 na sto...
Cos myslel tim "zkusil bych Ř.J.(nasávání = v Řecku bude více prašno než u nás)" prasno tu je jak hovado...
Zkontroluj celý sací okruh, asi bude dost zaprášený, pokud saje bokem, to by znamenalo větší opotřebovaní motoru.
Dekarbonizaci zkus následovně, filtr dolů, motor do otáček 3000 a více a do potrubí rozprašovačem (co jde natlakovat) proti
hmyzu stále stříkat vodu. Ale pokud budeš ještě předtím kontrolovat sání, podívej se, zda někde není více marasu, tam by
mohl být problém (falešné sání) pokud je sání OK, potom jít po elektronice. Není boha, abys neměl spotřebu okolo 9 litrů.
A k tomu oleji, pokud žere víc jak 1L na 1000 něco není v pořádku. Zapečené kroužky, což se dá cca z 70% odstranit bez zásahu, nebo opotřebený motor.
Mi osobně kviknou (protáčí) kola při rozjezdu i na 2KU.
Dekarbonizaci zkus následovně, filtr dolů, motor do otáček 3000 a více a do potrubí rozprašovačem (co jde natlakovat) proti
hmyzu stále stříkat vodu. Ale pokud budeš ještě předtím kontrolovat sání, podívej se, zda někde není více marasu, tam by
mohl být problém (falešné sání) pokud je sání OK, potom jít po elektronice. Není boha, abys neměl spotřebu okolo 9 litrů.
A k tomu oleji, pokud žere víc jak 1L na 1000 něco není v pořádku. Zapečené kroužky, což se dá cca z 70% odstranit bez zásahu, nebo opotřebený motor.
Mi osobně kviknou (protáčí) kola při rozjezdu i na 2KU.
nyní Civic
nyní Civic
Tak kvikat kola jsem neslysel uz pekne dlouho...spermin píše: Mi osobně kviknou (protáčí) kola při rozjezdu i na 2KU.
Ja mam podezreni, ze to nekde prisava vzduch pod svodama, kdyz to nastartuju studeny, zda se mi, ze to nekde fouka, nepatrne. Asi zajdu mrknout dnes, jestli nenajdu neco ocuzenyho.
Možnost jak zjistit kde přisává, štětec do benzínu a objíždět spoje, když se zvednou otáčky, máš to, ale na vlastní nebezpečí
a pro jistotu hasičák v kolegově ruce!!!!!!!!!!!!! §
nyní Civic
nyní Civic
Nechcem zakladat novu temu tak napisem sem, mam nieco trosku podobne, auto ide fajn ci mesto ci mimo ide dobre tiahne fajn pokial idem prespisovo a nevitacam to do 5-6 tak to papa zda sa mi normalne, ale akonahle som v kolone a teplota motora vyskoci na viac ako 90 dajmetomu1-2 milimetre, auto sa mi zda lenive, neche ist do otacok, respektive pomaly reaguje. a sa mi zda ze aj spotreba ide nahor ale to neviem presne nemam palubak.Cim to moze byt chalani ?Vdaka za radu
A este, raz za 2-3 mesiace ako kedy musim dolait liter oleja
A este, raz za 2-3 mesiace ako kedy musim dolait liter oleja
Astra G 1.6 16v opc packet R.I.P
Astra G 1.8 16v opc packet EX
Vectra B sport 2.2DTI ( Stance wagoon)
Grand Cherokee 2.7CRD ( Expedition troll)
Zafira A 2.0 16v Turbo OPC daily car
Astra G 1.8 16v opc packet EX
Vectra B sport 2.2DTI ( Stance wagoon)
Grand Cherokee 2.7CRD ( Expedition troll)
Zafira A 2.0 16v Turbo OPC daily car
Kdybych byl v cechach, koupim jinej motor, tahle svine me uz natrapila dost.spermin píše:Možnost jak zjistit kde přisává, štětec do benzínu a objíždět spoje, když se zvednou otáčky, máš to, ale na vlastní nebezpečí
Jinak jsem zjistil netesnost za svodama, tak jsem to rozebral, napatlal pastou a slozil. Svice maji do krasny vypaleny barvy daleko, tak jsem je ocistil a vratil. Byl sem to projet, jako taha to az do omezovace, dvojka pres 80 tacho atd atd, ted jeste aby ta sotreba klesla. Jo a ted pri poslednim tankovani jsem nalil do nadrze cistic vstriku od Liqui Moly.