1,6 16V - Škubání
Spíš při přidání nebo sundání nohy z plynu v rychlosti okolo 40 - 70 km/h., když držím konstantní rychlost, celkem to jde, jenže to ve městě nedržím skoro nikdy, furt musím brzdit apod. Na té dálnici nebo při cca 90 km/h. na rovince bez velkých výkyvů na silnici se nic neděje. Jen je to jakoby přidušený na výkonu. Ale neškube.
- Reklama
Lambdy máš 2x , krok. motorek se nemění pouze čistí pokud není vadný a podle toho co popisuješ to asi opravdu vypadá na EGR, nebo váha vzduchu.
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Díky!Oťas píše:Lambdy máš 2x , krok. motorek se nemění pouze čistí pokud není vadný a podle toho co popisuješ to asi opravdu vypadá na EGR, nebo váha vzduchu.
Tak o to vyčištění motorku se budu ucházet Ta váha vzduchu je ještě horší (na náklady) a náročnější (na solidní servis) než EGR, co? Nějak mám zafixováno, že váha vzduchu = velká starost
Re: Jo a vlastně ještě něco - kontrolka
Může být jen znečištěný a nedovírat a pak diagnostika nic nehlásí.askat píše:Jeden známý mi tvrdí, že když by problém byl EGRem, že mi svítí nebo svítila kontrolka motoru. Stojí si za tím, že výměna EGR ventilu je blbost, pokud mi diagnostika nenašla závadu (nenašla). Ale dva servisy mi potvrdily, že diagnostika ani kontrolka nemusí nic naznačit a EGR to přesto může být. Co myslíte vy?
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Jj ...při ustálených ot., ale přesně v tomto režimu otáček.Luky píše:Jenze EGR pracuje jen pri ustalenych otackach, ne? To neni co popisuje.Oťas píše:Lambdy máš 2x , krok. motorek se nemění pouze čistí pokud není vadný a podle toho co popisuješ to asi opravdu vypadá na EGR, nebo váha vzduchu.
Jo, teď jsem si to přečet znovu a pokud teda necuká při ustálených ot, tak jto EGR nebude. Nepozorně jsem si to přečet.Sorry
Naposledy upravil(a) Oťas dne 08 srp 2006, 09:28, celkem upraveno 1 x.
A co to tedy znamená?Oťas píše:Jj ...při ustálených ot., ale přesně v tomto režimu otáček.Luky píše:Jenze EGR pracuje jen pri ustalenych otackach, ne? To neni co popisuje.Oťas píše:Lambdy máš 2x , krok. motorek se nemění pouze čistí pokud není vadný a podle toho co popisuješ to asi opravdu vypadá na EGR, nebo váha vzduchu.
Pokud to zlobí prí ustálených ot, tak je to na 90% EGR....možná stačí vyčistit a pokud zlobí při akceleraci, tak možná váha vzduchu.Může to být i něco jinýho, ale první počem bych šel, je toto.
Naposledy upravil(a) Oťas dne 08 srp 2006, 09:32, celkem upraveno 1 x.
A co s váhou vzduchu? Musí se měnit? Jak je to fin. náročný? Já za ten nový EGR dám cca 6000, teď jsem dala 10t. za nový výfuky a už jsem skoro na dně s možností investic, tak ať se psychicky připravímOťas píše:Pokud to zlobí prí ustálených ot, takl je to na 90% EGR....možná stačí vyčistit a pokud zlobí při akceleraci, tak možná váha vzduchu.
Zruš tu objednávku EGRu..... vyhozený prachy. Váha se tu nabízela tuším kolem 2500.
Nejlepší by bylo, sehnat někoho známýho se stejným motorem a díly zkoušet měnit.....takhle člověk vyhodí hafo peněz za zbytečnosti.
No počkej, to není tak jednoznačný - mi to škube i za konstantní rychlosti při těch nízkejch otáčkách, tj. kolem 1800-2500. Víc se to dusí při přidání plynu, ale není jednoznačně problém jen u toho, často, možná stejně často, to škube, když si to sesedá na rychlost optimální k zařazenému stupni rychlosti.Oťas píše:Zruš tu objednávku EGRu..... vyhozený prachy. Váha se tu nabízela tuším kolem 2500.
Tak teď zas jak to popisuješ,tak je to EGR....
Přijeď do Ústí a zkusíme to....)))
Přijeď do Ústí a zkusíme to....)))