Ložiska
Re: Ložiska
Dík za radu, moc si ma nepotešil Aáále nie je ešte také zlé, mám 143tisic km. Do 200tisic to vydrží (aspoň dúfam )
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
OP-COM
- Reklama
Teď jsem slyšel historku, jak se borcovi kouslo přední ložisko při jízdě po dálnici. Následovalo salto přes svodidla a v jízdě pokračoval sice správným směrem, ale v protisměru a po střeše
Astra 1.4 (X14XE), sedan, r.v. 98, ABS, pal. PC, CCR600 8 repro, 2x el. okna, sport. sedačky, orig. 15" alu... FOTO
VW T3 Caravelle GL 1.6TD
slag.loziska@email.cz
VW T3 Caravelle GL 1.6TD
slag.loziska@email.cz
Milane do Prčic nestraš , to my co ani nevíme jak poznat špatný ložisko by sme museli vzít 12 a + tausnů a všechno vyměnit Kubrte
Asi poprosím Trdla, aby mi toho 26týho udělal "odbornou" kontrolu všech mých nábojů do kulomety před dovčou
Asi poprosím Trdla, aby mi toho 26týho udělal "odbornou" kontrolu všech mých nábojů do kulomety před dovčou
Mobil : 602318645
to som uz vacsiu hovadinu nepocul... Ked sa ti kusne lozisko tak ti ostane koleso stat ako ked zabrzdis.. A chces mi povedat ze ked zabrzdis prednym tak ta pretoci? To nie je bicykel ci motorka..
1.6 16V 74KW HB 5dv.
Ty woe, co to blábolíš. Že si nepočul...
Stačí, když se ti to kolo kousne ve 150, brnkneš o svodidla a letíš. Asi jsi ještě pořádnou nehodu neviděl, většinou na ní logického není nic a jen přemýšlíš, jak se to klukům, nebo holkám povedlo...
Apropo, nezapomeň, že se kousne jen jedno kolo, takže to s klasickým bržděním má pramálo společného...
Stačí, když se ti to kolo kousne ve 150, brnkneš o svodidla a letíš. Asi jsi ještě pořádnou nehodu neviděl, většinou na ní logického není nic a jen přemýšlíš, jak se to klukům, nebo holkám povedlo...
Apropo, nezapomeň, že se kousne jen jedno kolo, takže to s klasickým bržděním má pramálo společného...
Řikal mi to v pondělí zákazník, že se to stalo jeho bráchovi či co... A řikal mi to v okamžiku, kdy si před dovolenou asi ze strachu z něčeho podobnýho kupoval nový ložiska...DO VLEKU... Zjevně byl z toho docela vysranej...a nedivim se mu. Naopak se divim tobě, že se tak divíš Zažil jsem, když se kouslo zadní ložisko asi v 80 km/h...na rovině naštěstí. Sice to neni žádnej průser, ale příjemný to taky neni...v zatáčce smyk a nazdar škarpo. Navíc zadní kolo není přední Neumim si představit, že se třeba ve 150 km/h zastaví přední kolo.peet100 píše:to som uz vacsiu hovadinu nepocul... Ked sa ti kusne lozisko tak ti ostane koleso stat ako ked zabrzdis.. A chces mi povedat ze ked zabrzdis prednym tak ta pretoci? To nie je bicykel ci motorka..
Astra 1.4 (X14XE), sedan, r.v. 98, ABS, pal. PC, CCR600 8 repro, 2x el. okna, sport. sedačky, orig. 15" alu... FOTO
VW T3 Caravelle GL 1.6TD
slag.loziska@email.cz
VW T3 Caravelle GL 1.6TD
slag.loziska@email.cz
Člověče Slagu, představit si to umím, dokonce jsem takový auto i viděl, při 170 se mu kouslo pravý přední ložisko a přesně jak ti říkal ten zákazník, šel přes střechu rovnou do škarpy. A jen dodám, auto, co se to na něm stalo jelo rovnou do kovošrotu, ani na vrakáč to nemělo cenu tahat.... (Nissan Almera 1.8, r.v. 01)
END
-
Ahojte. Na túto tému - ložiská som našiel pár debát na tomto fóru a neviem kam sa pripojiť aby som zdieľal som problém aj ja. Môj problém spočíva (ako aj u ostatných forumákov) v tom, že mi svieti zčasu na čas kontrolka ABS a TC. Pozoroval som aj to, že sa zasvieti aj keď len zatrúbim. No rozsvieti sa aj počas jazdy a to je už sprevádzané z blbnutím tachometru. Preveroval som baterku a tá má 12,6 V v kľude a 14,3 V za chodu motora. Minule som si všimol, keď som stál s naštartovaným motorom, že mi sama od seba preblikovala kontrolka TC a niečo šklbalo v ľavom prednom kolese. V Opli mi bolo povedané (po diagnostike) že mi odišiel ľavý predný náboj, čo sa mi moc nezdá, ale to bude len asi kvôli cene - až keď nebudem mať na výber . Prešiel som všetky kontakty kontaktsprejom, vyčistil som ich a zatiaľ nič nepomáha. Apropo, máte tu niekde postup na výmenu predného ložiska?
Astra G 1,8 16V, 1999, 85 kW, X18XE1
Budeš mít opravdu pryč náboj....
No a výměna... Povolíš velkou matici na středu, sundáš brzdový třmen kotouč, povolíš spodní čep, vyťukneš homokinetický kloub, povolíš zezadu 3 šrouby co drží náboj, sundáš štekr náboje, náboj vytáhneš a montáž nového v opačném pořadí.
No a výměna... Povolíš velkou matici na středu, sundáš brzdový třmen kotouč, povolíš spodní čep, vyťukneš homokinetický kloub, povolíš zezadu 3 šrouby co drží náboj, sundáš štekr náboje, náboj vytáhneš a montáž nového v opačném pořadí.
END
Jak říká Trdlo, klidně u chodníku, ale nedoporučuji dělat to na červenou, asi se to nestihne...
Jen to chce pořádný vercajk, většina těch šroubů se utahuje na krev...
Jen to chce pořádný vercajk, většina těch šroubů se utahuje na krev...
ASTRA H 1,7 CDTI CARAVAN
ASTRA G 1,2 16V HTB 5D, Supersport, Cross Country..
https://www.astra-g.cz/galerie/pepino-gh/
Sem si nevšiml, že by z tebe nějaká v pátek tekla....
I když červenej jsi u toho byl, to je fakt... Ufff uuuuuffff.
I když červenej jsi u toho byl, to je fakt... Ufff uuuuuffff.
END
Woe, před třiceti kily a lety jsem se tak po předklonu nečervenal
ASTRA H 1,7 CDTI CARAVAN
To ale nebylo předklonem, tím jak jsi rval ty šrouby, ne? Já na Tebe přes Bobinku neviděl u čeho tak hekáš.
END
U šroubu, respektive u matky hekal momenťák Roman...
ASTRA H 1,7 CDTI CARAVAN