Rádio CD 413
Rádio CD 413
Čavte. Objednali sme Astru a predajca nám núka radio CD 413 so 6 reproduktormi za 270 eur. Oplati sa to kupiť alebo za tu cenu zoženiem niečo hodne lepšie.
Objednaná Astra Classic 1,4 16V Z14XEP
- Reklama
Re: Rádio CD 413
Mám toto rádio v novém voze už víc než rok a jednoznačně doporučuji. Příjemný design (pokud ovšem nepreferujete pouťově barevná blikající rádia, dnes paradoxně moderní) a účelné ovládání (jednoduché a logické, vč. příjemného dotyku při ovládání tlačítek). Display ladí - je v barvě ostatních přístrojů (PC, počítač km..)
Rádio má slušný výkon, čistý zvuk a ozvučení zadní části prostoru je výborné. Rovněž manipulace s CD je ok. Myslím, že jde o sofistikovaný systém s vysokým "IQ", který nabízí přesně to, co v autě člověk požaduje.
Negativem by snad mohlo být to, že je možné pouze přehrávání z CD
Rádio má slušný výkon, čistý zvuk a ozvučení zadní části prostoru je výborné. Rovněž manipulace s CD je ok. Myslím, že jde o sofistikovaný systém s vysokým "IQ", který nabízí přesně to, co v autě člověk požaduje.
Negativem by snad mohlo být to, že je možné pouze přehrávání z CD
Astra Classic II 1.6 16V (Z16 XEP)
Osobne by som za tie peniaze radšej kúpil nejaké lepšie rádio a prípadne si ho dal namontovať v Opli... Alebo sa ich spýtal na nejaké možnosti spolupráce, aby si neprišiel o záruku...
Rádio by mohlo mať aspoň mp3 a nejaký vstup (USB, Aux..)
Rádio by mohlo mať aspoň mp3 a nejaký vstup (USB, Aux..)
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
Souhlasím s tím, že by mp3 byla dobrá. Co považujete za lepší rádio, to je věc osobního vkusu. Za slabých 6000 kč = ca 200 EUR je ovšem k mání daleko horší kvalita.
Astra Classic II 1.6 16V (Z16 XEP)
Rozhodne ti odporucam origo radio. Su sice drahsie (daju sa kupit lacnejsie aj tu na fore pouzite resp. na ebay) no omnoho kvalitnejsie a pekne ladia s interierom. Skor nez som si zohnal radio CDR500 tu na fore mal som Panasonic CQ-C3503N, prehravalo to sice mp3 na CD no mechanika bola strasne nekvalitna a CDcko skakalo, odkedy mam origo radio stalo sa mi to len 3 krat. No a co sa tyka mnozstva pocuvanej hudby tak sa da dokupit origo box na CD ktory pasuje do priehradky pod ovladacmi kurenia (pozri https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=13175 ), resp da sa zohnat aj origo radio CCR600 + CD menic na 4 CD.
Astra G Classic 2, Z14XEP, 5 dv. HB
S kvalitou celkom nesúhlasím... Tu na fóre sa dočítaš, že po výmene originálneho rádia za akékoľvek značkové rádio sa zlepšila kvalita reprodukcie hudby na originálne reproduktory. Nie som odborník - na to sú iní ...
Dnes sa dá kúpiť Pioneer za cca 120 EUR. Ja mám Panasonic CQ-C1415 a hraje super. Síce som originálne rádio nikdy nepočul a neviem posúdiť jeho kvalitu, ale vraj originálne rádia ako CDR 300... mali menší výkon, tak menej vybudili repráky (u niektorých to nakoniec skončilo tak, že plánovaná výmena rádio+repro skončila u rádia). Každopádne mne odporúčal Panasonic jeden mechanik v Opli - vraj na tie repráky pekne hraje... Dnes by som kúpil Pioneer-a, nie preto, že moje je zlé, ale Pioneer išiel cenou dole - hlavne v akciách. Ale to išlo všetko...
Rozhodnutie je na Tebe, ak Ti nevadí, že originálne rádio nebude mať mp3 a nejaký vstup pre externý zdroj (predpokladajme rovnakú kvalitu reprodukcie) tak kľudne ber originál. Tuším, že do Classica II sa montuje niečo iné, ako boli tie staršie rádia CDR 300... Ešte si to tu prečítaj, prípadne sa spýtaj niekoho, kto má originálne rádio.
Dnes sa dá kúpiť Pioneer za cca 120 EUR. Ja mám Panasonic CQ-C1415 a hraje super. Síce som originálne rádio nikdy nepočul a neviem posúdiť jeho kvalitu, ale vraj originálne rádia ako CDR 300... mali menší výkon, tak menej vybudili repráky (u niektorých to nakoniec skončilo tak, že plánovaná výmena rádio+repro skončila u rádia). Každopádne mne odporúčal Panasonic jeden mechanik v Opli - vraj na tie repráky pekne hraje... Dnes by som kúpil Pioneer-a, nie preto, že moje je zlé, ale Pioneer išiel cenou dole - hlavne v akciách. Ale to išlo všetko...
Rozhodnutie je na Tebe, ak Ti nevadí, že originálne rádio nebude mať mp3 a nejaký vstup pre externý zdroj (predpokladajme rovnakú kvalitu reprodukcie) tak kľudne ber originál. Tuším, že do Classica II sa montuje niečo iné, ako boli tie staršie rádia CDR 300... Ešte si to tu prečítaj, prípadne sa spýtaj niekoho, kto má originálne rádio.
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
Na origo reprácích jsem měl CAR300, z fóra jsem koupil 500 a hraje podstatně lépe. Čistěji, hlasitěji, lepší dynamika. Ono auto je na nějaké audiofilní machrování na nic Jiné rádio za stejné peníze bude hrát na stejných reprácích prostě jinak - ne lépe. Čili je to jenom otázka toho co ti vyhovuje. Já osobně na domácím systému preferuju dynamiku která se kvůli dozvukům v autě dociluje jen hodně těžko. Doma jde vždycky ať už s větším nebo menším komentářem manželky přidat nějaký koberec nebo posunout skříň, ale v autě se to dělá špatně.
Rádoby autohifisti se subwooferem v kufru kteří požadují dunivý zvuk i v místech skladeb kde o nich neuvažoval ani sám autor, bez přesné lokalizace a s dozvukem jako v tunelu ti určitě řeknou něco jiného...
Rádoby autohifisti se subwooferem v kufru kteří požadují dunivý zvuk i v místech skladeb kde o nich neuvažoval ani sám autor, bez přesné lokalizace a s dozvukem jako v tunelu ti určitě řeknou něco jiného...