Check oil level... nechápu...
Check oil level... nechápu...
Ahoj všichni...
Mám takový problém a nevím kam bych to jinam zařadil...
Po různě dlouhých intervalech mi hlásí palubní počítač, že si mám zkontrolovat hladinu oleje... pprvé jsem si říkal v pohodě dojedu nechám stát a potom kouknu... po 6ti hodinách stání kouknu a oleje je tam možná až zbytečně moc...
Je možné, že mi palubní počítač hlásí příliš mnoho oleje? (to je asi blbost)
Je to chyba čidla, díky které tam předchozí majitel nalil zbytečně moc oleje?
Co může být příčinou této hlášky?
Mám olej upustit?
Nesetkal se někdo s něčím podobným?
Za náměty předem díky...
Mám takový problém a nevím kam bych to jinam zařadil...
Po různě dlouhých intervalech mi hlásí palubní počítač, že si mám zkontrolovat hladinu oleje... pprvé jsem si říkal v pohodě dojedu nechám stát a potom kouknu... po 6ti hodinách stání kouknu a oleje je tam možná až zbytečně moc...
Je možné, že mi palubní počítač hlásí příliš mnoho oleje? (to je asi blbost)
Je to chyba čidla, díky které tam předchozí majitel nalil zbytečně moc oleje?
Co může být příčinou této hlášky?
Mám olej upustit?
Nesetkal se někdo s něčím podobným?
Za náměty předem díky...
Astra G 1,6 16V Comfort, r.v.2001, Z16XE
- Reklama
olej nad horní rysku škodí motoru, možná to neni dost jasný ale MAX znamená maximální hladina, může ti to zničit kat nebo poškodit motor zvýšením tlaku v něm
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
No nic nezkazím když trochu odpustím...
Dolejt to můžu vždycky... zkusím a uvidím, jen mi nejde do hlavy jestli ten palubní počítač má možnost určit i vysokou hladinu oleje... a hlavně za jakých podmínek to zjistí, kdyby řval hned při otočení klíčku tak to pochopím ale jemu to třeba 200km jízdy trvá...
Dolejt to můžu vždycky... zkusím a uvidím, jen mi nejde do hlavy jestli ten palubní počítač má možnost určit i vysokou hladinu oleje... a hlavně za jakých podmínek to zjistí, kdyby řval hned při otočení klíčku tak to pochopím ale jemu to třeba 200km jízdy trvá...
Astra G 1,6 16V Comfort, r.v.2001, Z16XE
no u studenýho motoru mam 5cm nad horní rysku, nevim jak u 2,2dti ale u 2,0di se měří tak jak sem popisovalAstraDTI píše:Mi to taky prislo divny, ale kdyz v garazi kontroluju olej (studenej motor a tedy i olej) tak jsem mel vzdycky nad horni rysku - kdyz bylo auto novy i po dvou servisnich prohlidkach.
Jasne ze se to ma merit tak jak popisujes, ale ubytek poznam i tak. Vetsinou se koukam pred cestou protoze me nebavi cekat az olej stece do vany po jizde. Kazdopadne tak vysoko nad horni rysku sem to nikdy nemel ... ale je to jinej motor a i sklon auta hraje roli ... Ja bych s tim upoustenim pockal - zkus to zmerit na rovine s olejem na provozni teplote (tak jak popisoval Vojta).
ne chtěl sem říct 5 cm ale samozřejmě to neodpovídá hladině oleje, nejsem debilLuky píše:Nechtel si rict 5mm? To bys to auto utopilVojta píše:no u studenýho motoru mam 5cm nad horní rysku, nevim jak u 2,2dti ale u 2,0di se měří tak jak sem popisoval
Nechtel si rict 5mm? To bys to auto utopil [/quote]
ne chtěl sem říct 5 cm ale samozřejmě to neodpovídá hladině oleje, nejsem debil [/quote]
ne chtěl sem říct 5 cm ale samozřejmě to neodpovídá hladině oleje, nejsem debil [/quote]
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW