Dodatečná montáž: Tempomat
Re: Dodatečná montáž: Tempomat
Tak nějak jako Radoš.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
- Reklama
Dnes mi konečne zostalo trochu voľného času a bol som znovu premerať všetky spínače pre činnosť tempomatu a výsledok je taký, že mi ostáva zopnutý druhý kontakt brzdového spínača. Spínač som nanovo nastavil a uvidím či bola chyba v nastavení alebo ho bude potrebné vymeniť.Arwy píše:Inak je zaujímavé, že po aktivácií tempomatu mi OP COM v live datach neukazuje činnosť spínača spojky, stále tam mám len Active (spínač spojky by mal byť origo trojpinový, ale použil som z Astry H dvoj pinový). Spínač je funkčný, hodnota v live datach sa nemení ani pri vykrátení spínača. Tak isto aj položka Vehicle Speed in Cruise Control Range sa stále zobrazuje ako Active, nezávisle od rýchlosti vozidla.
A ešte sa mi stáva že tempomat niekedy nefunguje, sám vypadne z činnosti. Mal som podozrenie na ten spínač spojky, ale aj keď som ho vykrátil ampérmetrom, tak bolo jasné že prúdový obvod je uzavretý, aj v čase keď sa tempomat nechcel aktivovať. Napájanie páčky je tiež OK, po stlačení tlačítok sa zobrazia v Live datach. Ešte podozrievam spínač brzdy, ale ak by zostával občas zopnutý jeho kontakt, nebolo by to uložené ako chyba v RJ motora?
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Tak dnes došlo i u mojí Zafirky na tempomat. Fungl novou páčku mi dodal denny (VELKÝ DÍKY DENNY)
A tak jsem ji aplikoval. Díky tomuto skvělému návodu jsem byl připraven na vše.
Osobní zkušenost:
Koupil jsem páčku, vyměnil a zapojil, vše pěkně zakrytoval a uklidil. Pak jsem jel vyzkoušet jestli patřím k těm "šťastným".
PATŘÍM! Tempomat mi funguje, nebylo nutné tahání drátů ani povolení v ŘJ.
A tak jsem ji aplikoval. Díky tomuto skvělému návodu jsem byl připraven na vše.
Osobní zkušenost:
Koupil jsem páčku, vyměnil a zapojil, vše pěkně zakrytoval a uklidil. Pak jsem jel vyzkoušet jestli patřím k těm "šťastným".
PATŘÍM! Tempomat mi funguje, nebylo nutné tahání drátů ani povolení v ŘJ.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Tak ať ti to dobře udržuje 50,90a 130
Viete niekto povedat ako su zapojene mikrospinace tej packy, nechce sa mi davat tolko penazi za novu packu. skusil by som tie dva spinace prirobit na palubovku.
dik
dik
strasne moc chci tempomat, ale mam X-kovy motor...prosim vsechny, kteri se v tom vyznaji, aby mi napsali, na kolik by to tak asi vyslo do Zafirky 1.8 16V automat X18XE1...zatim co jsem slysel, tak 16-18 000,- ...a to neni moc potesujici.. Mam na to nasetrenych uz celych 100 korun
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
www.rekreacebuchlovice.cz
www.dopravak.cz
No tak da sa to aj lacnejsie.....Traba pozerat inzerciu...okolo 100€ sa to da kupit cele....Jeden to teraz predava na opelclube...kurna...mat tak prachy uz ho mam namontovany.....
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
denny píše:Tak ať ti to dobře udržuje 50,90a 130
fuj....to bude teda riadny grc.....radsej si naspor nejakych 900KC a kup si opotrebovanu packu....
2 JoeL: Pár stránek zpátky jsem psal co mi napsali když jsem se ptal na svý auto, mám pocit že 12000,-Kč. Zatím se nikdo nevyjádřil k těm sadám tempomatů co jsem tady dal odkaz, tak se zkus pozeptat ještě tam.
Napsal jsem tomu klucinovi z Opelclub Fora...ten to na Xkove motory prodava za 100 euro a je to i se servomotorem, packou i spojkovym snimacem (ten je mi ovsem na prd)
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
www.dopravak.cz
NO ked ho nezoberes ty, tak snad ja..
myslis, ze ma jen jednu sadu? treba jich ma vice
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
www.dopravak.cz
Nasiel som toto info, to su tam 3 mikrospinace ?, ako sa to vyuziva v tempomate?
Z páčky tempomatu je vyvedený konektor so štyrmi kontaktmi a jej vnútorné zapojenie je nasledovné:
kontakt (B) - sem sa pripája +12V z poistky č.38
medzi kontaktom (B) a (A) je tlačítko s ROZPÍNACÍM kontaktom - tlačidlo vypína tempomat podobne ako spojkový alebo brzdový spínač
medzi kontaktom (B) a (C) je tlačítko so SPÍNACÍM kontaktom
medzi kontaktom (B) a (D) je tlačítko so SPÍNACÍM kontaktom
Z páčky tempomatu je vyvedený konektor so štyrmi kontaktmi a jej vnútorné zapojenie je nasledovné:
kontakt (B) - sem sa pripája +12V z poistky č.38
medzi kontaktom (B) a (A) je tlačítko s ROZPÍNACÍM kontaktom - tlačidlo vypína tempomat podobne ako spojkový alebo brzdový spínač
medzi kontaktom (B) a (C) je tlačítko so SPÍNACÍM kontaktom
medzi kontaktom (B) a (D) je tlačítko so SPÍNACÍM kontaktom
2 JoeL: Hod sem prosim odkaz na ten inzerat,nemuzu to najit