Demontáž spodní lišty pátých dveří caravanu
Demontáž spodní lišty pátých dveří caravanu
Čaute,
jak se demontuje ta spodní lišta pátých dveří u kombíka? Povolila se mi na jedné straně, tak bych ji rád sundal a kouknul se co je prasklé nebo povolené. Byl bych vděčný za co nejpodrobnější postup. Už jsem to zkoušel, ale bojím se použít hrubou sílu.
Díky
jak se demontuje ta spodní lišta pátých dveří u kombíka? Povolila se mi na jedné straně, tak bych ji rád sundal a kouknul se co je prasklé nebo povolené. Byl bych vděčný za co nejpodrobnější postup. Už jsem to zkoušel, ale bojím se použít hrubou sílu.
Díky
Opel Astra G Caravan 1.6 16V X16XEL Comfort
- Reklama
Re: Demontáž spodní lišty pátých dveří caravanu
Mně se na jedné straně povolila po nárazu zezadu. Asi jsi viděl, že drží na plastových zámcích (krajní jsou menší, myslím že bílé), většina z nich mi samozřejmě praskla a lišta nedržela, takže bylo třeba vyměnit (v Oplu cca 20-30kč/kus).
Jinak než hrubou silou mi to nešlo, ale chce to moc neohýbat aby nepraskla, musíš rovnoměrně.
Lepší radu nemám
Jinak než hrubou silou mi to nešlo, ale chce to moc neohýbat aby nepraskla, musíš rovnoměrně.
Lepší radu nemám
OK. Já jsem právě na ten machanizmus, který to drží neviděl. Až bude čas, tak se na to vrhnu.
Mě šlo jen o to, jestli třeba není směr kterým se to má páčit. Takže je to fuk.
Díky moc
Díky moc
hm a neda sa dostat k tym pupkom po odmontovani tapecu 5tych dveri?ja som ho uz mal dole bo sa mi zasekol zamok, ale veruze som si nie isty...
bolo:Opel Astra G Caravan 2.0DI 16V 7/1999 edition 100 499dní spokojnosti
Rendík Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique
Teraz:Volvo S80 2.5TDi
Benzín patrí do zapalovačov, nie do auta ;-) ...DIESEL POWER
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10770 - !Novinka!Kož.sedačky
Rendík Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique
Teraz:Volvo S80 2.5TDi
Benzín patrí do zapalovačov, nie do auta ;-) ...DIESEL POWER
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10770 - !Novinka!Kož.sedačky
Zevnitř se k tomu nedostaneš. Ty úchyty jsou každý na 2 nýtech, takže zevnitř možná uvidíš jen ty nýty a obávám se že ani to ne, už si to nepamatuju, ale když se podíváš, tak dolní hrana dveří není tak tenká aby byl nýt skrz.
Nazdar parde tak co jak dopadla opetace těch pátých dveří potřeboval bych poradit jak to kuchnout dík za infoLucky píše:OK. Já jsem právě na ten machanizmus, který to drží neviděl. Až bude čas, tak se na to vrhnu.
Díky moc
OPEL ASTRA G 1.6 8V 55KW 1998 www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?p=84011#84011
Cest,
zatím jsem mel a mam jine starosti. Nove trmeny, altik apod. Ale az se k tomu dostanu, tak dam vedet. Zatim ji tam jeste mam.
zatím jsem mel a mam jine starosti. Nove trmeny, altik apod. Ale az se k tomu dostanu, tak dam vedet. Zatim ji tam jeste mam.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... lit=woodoo
Vsimol som si,ze niekto to uz tuto zalezitost ma uspesne za sebou
Vsimol som si,ze niekto to uz tuto zalezitost ma uspesne za sebou
Astra caravan i line Y20DTH
..a teď už jen sundat ty plastové zámky (šroubovákem zespodu nadzvednout a přetáhnout směrem nahoru přes nýtek), odstranit nýtky, zarovnat, doladil + lak a máš z toho novou generaci Classic II
tiky moc za toto foto to jsem potřebovalsusliak píše:Dnes som to odmontoval
OPEL ASTRA G 1.6 8V 55KW 1998 www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?p=84011#84011
Tak jsem se k tomu konečně dostal. Bohužel jsem zjistil, že je prasklá vnitřní část lišty. Dá se to ještě nějak opavit nebo je třeba koupit novou? Potom bych to asi vytrhal a nechal přelakovat dveře. Jak jdou dát dolu ty nýty? Bude tam držet tmel?
Díky
Díky
Lišta je plastová, takže max. nechat opravit. Nekoukal jsem kolik stojí nová v Oplu, ale na vrakovišti jich asi moc OK nebude.
Spíš bych se ale dal cestou odstranění nýtů a zahlazení - nýty se buď vyklepnou, nebo seříznou. Tmelu tam nebude 10kg, takže v pohodě bude držet. Samozřejmě pokud to nebude dělat lempl
Spíš bych se ale dal cestou odstranění nýtů a zahlazení - nýty se buď vyklepnou, nebo seříznou. Tmelu tam nebude 10kg, takže v pohodě bude držet. Samozřejmě pokud to nebude dělat lempl
A nemyslíte, že to s tou lišktou vypadá líp? Já když vidím kombíka, classic II, tak mi pořád připadá, že na těch pátých dveřích něco chybí...
Já osobně nemyslím a už se na to delší dobu chystám. Hlavně celý zadek Astry Caravan je měkký jak dětská prdel, takže jestli s lištou nebo bez, vždy je to po jakémkoliv nárazu katastrofa.
A ne, nechci si hrát na Focuse, prostě se mi to tak líbí víc
A ne, nechci si hrát na Focuse, prostě se mi to tak líbí víc