EGR a nezmana nadrzka
Re: EGR a nezmana nadrzka
JJ tam by měl být. To máš koupené u nás nebo dovoz? Někde být nemusí, je to verze se softem bez EGR. Mají v tom bordel
Pracuji v Opel servisu
a nestydím se za to
a nestydím se za to
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
No je to puvodem nemcour. A da se nejak ze softu vycenichat jestli s nebo bez (mam OpCom) ?? Ja jen jestli tam nekdo nevehnal soft s EGR. To by potom vysvetlovalo proc se mi rozina kontrolka emisi.
To by jsi musel přes Tech a SPS programování. Ale na Z18XE nevím. Z16XE, Z16SE to šlo. Koukal jsem dnes na dvě Astry a obě EGR měly. Ale od jistého čísla kastle jsou bez. Tak tam asi patříš.
Pracuji v Opel servisu
a nestydím se za to
a nestydím se za to
-
- Kontaktovat uživatele:
Takze zjistim nejak jestli tam mam spatny SW nebo to nezjistim do te doby dokud jej neprehraju.
Vyčíst data pro sps Techem , to ti ukáže na jaký motor tam máš soft , nebo jakoukoli jinou diagnostikou. Stejně musíš zadat typ motoru a s jiným tě tam nepustí. Po připojení k Tis ti ukáže jestli je k dispozici novější verze.
Pracuji v Opel servisu
a nestydím se za to
a nestydím se za to
-
- Kontaktovat uživatele:
Me tak ani nejde o novou verzi jako spise zjistit proc se mi rozvecuje kontrolka rizeni emisi s kodovou chybou P0170 - Chuda vyfukova smes(nebo neco takoveho). Uz jsem prubnul vycistit klapku, to mi na tento problem nepomohlo, ale trochu pomohlo se studenymi starty. Dale jsem uvazoval ze by tento bordel mohl delat EGR, ale ten jsem nikde nenasel. Ale kdyz jsem zjistil ze asi EGR nemam, tak jsem si myslel jestli nekdo nenahral SW pro verzi s EGR a proto mi to dela ten bordel. Samozrejme ze v posledni rade vymenim predni lambda sondu, ale chci samozrejme co nejvice usetrit.
Já jsem tedy někde přehlídnul proč hledáš Z vlastní zkušenosti vím že 60% P0170 je právě lambdou, zbytek je někdy teplotní čidlo, někdy váha/MAP senzor a zbytek jsou nevysvětlitelné příčiny
Pracuji v Opel servisu
a nestydím se za to
a nestydím se za to
Niektoré 1.8 nemajú EGR. Použitím novšej verzie softvéru je možné emisné limity plniť aj bez EGR. Ak máš OP COM a dáš si diagnostiku motora tak hneď po nadviazaní komunikácie ti zobrazí spústu údajov. Tam nájdeš aj verziu sotvéru RJ motora. Skús podrobne prehliadnuť každý údaj. Pokiaľ by si mal EGR vymontovaný načierno, tak si myslím že RJ motora by zistila že ventil nie je pripojený. Hlásilo by to aj iný chybový kód poukazujúci priamo na EGR.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
jak ti napsal už gemarc, P0170 je problém s lambdou téměř pokaždé, kdyby jsi měl problém s egram tak je to chyba P0400.
END
-
- Kontaktovat uživatele:
Hmm tohle jsem slyset nechtel.
Jinak nejspise ta predni lambda co ??? A nestacilo by tu lambdu jen necim vycistit ??Nebo to nepomuze ci pomuze na chvilku ??
Edit: necituj poslední příspěvek. Klikni na odpovědět, ne citovat. Díky. Citace smazána. Trdlo
Jinak nejspise ta predni lambda co ??? A nestacilo by tu lambdu jen necim vycistit ??Nebo to nepomuze ci pomuze na chvilku ??
Edit: necituj poslední příspěvek. Klikni na odpovědět, ne citovat. Díky. Citace smazána. Trdlo
Nestačilo a chce to pořádně otestovat, jestli opravdu lambda je špatně. To že je chyba jednoznačná, ještě neznamená že je problém přímo na tom, kam kód chyby poukazuje, existují tzv. návazné chyby apod...
Proto jsem napsal, že to je téměř vždy a ne že to je určitě...
Proto jsem napsal, že to je téměř vždy a ne že to je určitě...
END
Ma zmysel zaslepovat EGR ak je uz pravdepodobne pokazeny? Moze pokazeny EGR znefunkcnit (pokazit) lambda sondu?
ASTRA G 1.6 16V
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdar all, sry, ze otviram stare tema, ale nekde jsem musel napsat svuj poznatek. Mam chybu P0170 (chuda nebo bohata vyfukova smes). V patek jsem si pujcil/vymenil vahu vzduchu s Munou (timto mu velky dik) a at se snazim, jak se snazim, nemuzu tu kontrolku roznout (jezdim, tak ze u me puvodni vahy zacala svitit kontrolka motoru). Pamet zavad ECU motoru je taky cista.
EDIT: A odstranil se i problem, ze kdyz je motor studeny tak po slapnuti na plyn chcipal.
EDIT: A odstranil se i problem, ze kdyz je motor studeny tak po slapnuti na plyn chcipal.