no 0,7 litrů za 130tis km to jdemiki píše:asstra 1.6/16v 130000 km rok.2000 spotreba cca.0,7dl. Čo nato poviete.
Diky!
KING
Spotřeba oleje
Re: Spotřeba oleje
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- Reklama
Spotreba oleja
Ja mam 2.0 DTI a ked som ju doviezol z nemecka tak mi zlara asi 1 l na 1000 km. Zlakol som sa ze to papa motor ale potom som si vsimol ze tecie spod vrchneho veka (nemcurik to pekne vycistil aby to nebolo vidno) pritom po roobrati veka som zistil ze aj tesnenie je cele tak som pridal aj trosku silikonu. Odvtedy som zajazdil 3 tis a neviem ci mi zobralo 2 dc . Ked mi to zralo tak som do toho lial polosyntetiku za nejaky 80 sk lebo som vedel ze to dlho v motore nevydrzi. (tak som minul asi 10 l oleja) po pretesneni som dal castrol syntetiku a vsetko v pohode. Len pozor pri spotrebe lebo ked sa mi to prvykrat stalo tak mi zacala svietik kontorlka elektroniky co znamenalo slabe tlaky v motoru.
Teraz neviem ako papa olej dalej lebo som mal dost peknu buracku takze auticko sa opravuje.
Toto z mojej strany
Teraz neviem ako papa olej dalej lebo som mal dost peknu buracku takze auticko sa opravuje.
Toto z mojej strany
Spotřeba oleje
Nevím jestli mám štěstí, ale při dnešním měření, kdy má auto najeto cca 21000 km je spotřeba asi 0,5 l. Tzn. ještě jsem nedolejval ! Doufám, že ani nebudu. Za dva měsíce jdu na garančku. Ještě motor 1,4 16V Twinport. Auto koupené nové v dubnu 2005.