Spotřeba oleje u 16V motorů
Spotřeba oleje u 16V motorů
Čus chtel jsem se zeptat, jestli nemá nekdo zkušenosti se spotřebou aleje u 16v, dik
Opel Astra G kombi 1,6 16V 74KW sport X16XEL gsm - 604912407 nebo sebek.3@seznam.cz
- Reklama
Tak to je různý, záleží na jakej motor narazíš, některej si vezme decku nebo dvě na 10 000 a jinej litr na 3 000 km.
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Mi to třeba nežere olej skoro vůbec...asi nějaká haluz.. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Naposledy upravil(a) Salám dne 25 črc 2006, 13:11, celkem upraveno 1 x.
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
Já jsem to zatím nija nesledoval, ale kamarád ma 1,816V F a docela dost často dolíva olej, tak jsem se chtěl zeptat jesli to je u všech 16V nebo je to individualní , ale koukám že je to tak nějak normální.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Opel Astra G kombi 1,6 16V 74KW sport X16XEL gsm - 604912407 nebo sebek.3@seznam.cz
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
no tak to je přece jasný že nebudou kvůli novýmu modelu vymejšlet jinej motor, to je běžná praxe, třeba motor 1.6 8V se dával už do kadetůpepca píše:...to moje géčko asi dostávalo v té době motor co se dával do posledních efek,zatím to tak vypadá.
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Vojta píše:no tak to je přece jasný že nebudou kvůli novýmu modelu vymejšlet jinej motor, to je běžná praxe, třeba motor 1.6 8V se dával už do kadetůpepca píše:...to moje géčko asi dostávalo v té době motor co se dával do posledních efek,zatím to tak vypadá.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Tak jsem natočil 3500 km amusel jsem dolít tak cca 0,75 l oleje , jeste jsem se chtel zeptat (sice vím že už se to někde řešilo) ale co tam lejete za olej ja mam od kamose 10W-40 od CATERPILARU a zatim dobrý.
ono když ten motor je ve 4 modelovejch řadách, má kostrukční nedostatky tak neni moc co vychytávat .... leda pracovat na lepšim a toho ste se dočkali až v roce 2000..pepca píše:Vojta píše:no tak to je přece jasný že nebudou kvůli novýmu modelu vymejšlet jinej motor, to je běžná praxe, třeba motor 1.6 8V se dával už do kadetůpepca píše:...to moje géčko asi dostávalo v té době motor co se dával do posledních efek,zatím to tak vypadá.ale to jo to souhlasím,jen chci říct,že holt do prvních géček frkli motor který na efku asi pořádně nevychytali:
btw. od roku 98-2000 prošly všechny modelové řady opelu generační výměnou nebo modernizací
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
manli2 píše:když si vezmeš že opel udává spotřebu 1l na 1000 km tak 0,75 l na 3.500 km je moc hezký číslo.....Sršeň píše:No ja som včera dojazdil 5.000 km po výmene oleja a olej je stále na hornej ryske. Dávam CASTROL 10W 40. Ale 0,75 l na 3.500 km je myslím naozaj dosť.
- Princ William
olej
no ja som najazdil tiez asi 5000 km po vymene oleja a uz sa hlasi - check oil level - neskontrooval som to, ale bude to asi na 3 dieliku z 5 ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
no takze, 7000km po vyemene oleja, si moj Z14XE vypytal 0,5 litra![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
no takze, 7000km po vyemene oleja, si moj Z14XE vypytal 0,5 litra
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Astra G Comfort Z14XE