Rozvody
- Reklama
rozvody
A nevi nekdo co vsechno se meni a v kolika km by se mel menit rozvody u 1,6 16V 99 Z16XE
Opel Astra G kombi 1,6 16V 74KW sport X16XEL gsm - 604912407 nebo sebek.3@seznam.cz
Jo a jeste jsem zapomel ze jsem ze mam nalitano 105000 km a nevim kdy tam byly ty rozvody naposled meneny
Opel Astra G kombi 1,6 16V 74KW sport X16XEL gsm - 604912407 nebo sebek.3@seznam.cz
Re: rozvody
99 a z16xeMedved píše:A nevi nekdo co vsechno se meni a v kolika km by se mel menit rozvody u 1,6 16V 99 Z16XE
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Ze by chybicka malicka OPRAVA -X16XEL
Dik
manli2 píše:manli2 píše:4roky nebo 60 000km řemen
8let nebo 120 000km kladky, vodní pumpa, řemen
12let nebo 180 000km řemen (kladky vodní pumpa.... žáleží na tom jak jezdíš)
18let nebo 240 000km kladky, vodní pumpa řěmen
Rozvody
Rozvody sa menia každých 60000 km , a mení sa všetko čo je v obvode rozvodového remeňa. Nič nemôžeš pokaziť. Čo ušetríš na vodnej pumpe ak ti ju sekne a skočí ti rozvod? Celá sada stojí asi 5000 Sk +práca a motor asi 20 000 sk ,tak si to spočítaj.
Lidičky mám na vás dotaz.Poslední dobou se mi ozývá z motoru klepání.Není to moc hlasité,Jde to slyšet hlavně na volnoběh i za studena i když je motor zahřátý.Najeto mám 108tis.,motor je X14XE.Dnes jsem s tím byl v Opelu a první co mi řekl bylo, že mám málo oleje (nemám).Pak si to teda šel poslechnout a říkal že těžko říct, že by to chtělo rozdělat a zkoušet.Nebo udělat rozvody a pak se uvidí.Nemáte někdo podobou zkušenost? Jo a nakonec řekl že to je dobré,že to moc slyšet není ,tak nevím
Usmívej se! Zítra bude hůř a pozítří možná už ani nebude.
tohle se často zaměnuje s vodní pumpou,tam je zároven jako kladka,často se to rozhadruje,neteče ale dělá rachot,klepe,viz má sousedka která se již smiřovala s poškozeným motorem,pak tu byl někdo další,též jsem mu psal že to může být pumpa a to se pak i potvrdilo,to klepání je celkem slyšet z boku co jsou rozvody a přenáší se to hore k vačkám.
Tak to mi také dělalo jen na volnoběhR.A.Y. píše:Lidičky mám na vás dotaz.Poslední dobou se mi ozývá z motoru klepání.Není to moc hlasité,Jde to slyšet hlavně na volnoběh i za studena i když je motor zahřátý.Najeto mám 108tis.,motor je X14XE.Dnes jsem s tím byl v Opelu a první co mi řekl bylo, že mám málo oleje (nemám).Pak si to teda šel poslechnout a říkal že těžko říct, že by to chtělo rozdělat a zkoušet.Nebo udělat rozvody a pak se uvidí.Nemáte někdo podobou zkušenost? Jo a nakonec řekl že to je dobré,že to moc slyšet není ,tak nevím
- může to být napínací kladka rozvodů, jak se přidá plyn tak se napne,
- ložisko alternátoru,
- nebo vodní pumpa,
zdvihátka rachtaj stále i za jízdy
tak napiš co tobylo, u mě napínací kladka
Rozvody
Tak mám konečně hotové rozvody na 1.7 Dtl.V Opelu říkali 120000 km,mě se to moc nezdálo protože už po 60000km jsem slyšel jak kladky šustí tak jsem si to radši nechal udělat dříve.A UDĚLAL JSEM DOBŘE !! Kladky na hranici životnosti,řemen to samé.Řeman altíku se už začínal trhat,pumpa byla tak ještě na 10000km.Teď mám klid a peněz nelituju,přišlo to celé asi na 6000kč.Příště to udělám zase po 60000km!!!!!!!!!
Astra CARAVAN G 1.7DTL v plný palbě.