Lišta na palubní desce

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Milda

Lišta na palubní desce

Příspěvek od Milda » 15 dub 2008, 19:18

Ahoj,
nevíte jakým způsobem demontovat plastovou lištu na Astre G, ktera je na palubovce(výdech na čelní sklo)? Případně jak jste řešili drnčení této plastové lišty? Nerad bych nekde blbě zapáčil a neco pokazil. Za info díky. Milan

Reklama

sovicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka » 15 dub 2008, 19:20

Hranu té lišty směrem od spolujezdce a řidiče rovnoměrně po celé délce vypáčíš - je tam asi šest paciček co to drží - až to vycvakáš, tak to přitáhneš jakoby nahoru a k sobě.

Co se týče drnčení - vypodložit nebo přilepit :)
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821

Chavron

Příspěvek od Chavron » 25 dub 2008, 08:49

Jo vytiahnut to ide vcelku hladko, ja som to popodlepoval jednostrannou paskou, ktorou sa tesnia okna. Z druhej strany ma taky vankusik, ktory pekne sadne a je po drncani. Privadzalo ma to do sialenstva :)

milan12345

Příspěvek od milan12345 » 26 dub 2008, 10:51

Nemozem s vami suhlasit, lebo ta lista. co je pod oknom plastova to nerobí. mna to tiez privadza do sialenstva, dal som ten plast dole a to drnci ten vyduch ventilacie ako sa sucha o palubovku, alebo o co. oblepit paskou ten vrchný plast je jednoduché, ale ako vyriesit drnciacu a vrzgajucu ventilaciu, tie vyduchy. tam sa nijako neda dostat, lebo tam je sklo. moze mi iekto poradit? dakujem vsetkym za odpoved. pripajam foto miesta,, kde to drnci. Obrázek
Opel Signum, 2.8 V6 Turbo, 230 PS

Chavron

Příspěvek od Chavron » 27 dub 2008, 20:28

No mne to kazdopadne robila ta lista, po dypodlozeni to prestalo. V tvojom pripade by mohlo pomoct vypodlozenie nejakymi penovymi kuskami, alebo skus utesnenie polyuretanovou penou... ale bacha na jej roztaznost...

Mikyska

Lišta pod předním sklem-na palubní desce

Příspěvek od Mikyska » 21 lis 2008, 10:13

Také jsem si myslel,že mi rezonuje ta lišta při určitých otáčkách. :x Vyndal jsem ji,podlepil, dal zpátky a pořád nic.Furt stejný. :cry: Tak jsem ji vyndal znova a chvíli jezdil bez ní. A ejhle,ono to pořád rezonuje!!! :? Tak jsem dotáhl ty tři šrouby co jsou pod ní u předního skla(hlavně ten úplně vpravo od řidiče byl volný) a konečně mám klid. :) :) Žádné vibrace, a hlavně už nemusím dávat volume doprava abych to přehlušil muzikou. :?: :?: :?: No,snad tím někomu pomůžu. 8) 8) 8)

Pico

Příspěvek od Pico » 21 lis 2008, 14:09

Mne pomohlo tú lištu po celej ploche poriadne popritláčať. Celú cestu do HR v lete som bol z toho zúfalý. Keď som to doba poriadne pozatláčal, mám pokoj :P
Astra II

palix

Příspěvek od palix » 26 lis 2008, 08:00

Ja som to podlepil páskou na okná a nič - ono to nedosadá presne na určité miesta - aspoň som si nevšimol. Dal som pod tú lištu hubku na riad a je pokoj - od silnej rezonancie. Sem tam sa niečo vyskytne, ale nie vždy a neviem to identifikovať. Môžu to byť tie výduchy, ktoré sa tu už spomínali, alebo nejaký drôť. Ale teraz je to lepšie a zvuky sú naozaj ojedinelé - až tak mi to nevadí...
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007

APiK

Příspěvek od APiK » 26 lis 2008, 08:20

Demontáž: jak napsal sovicka - je to jednoduchý. Já měl jednu packu poloulomenou, tak jsem jí LOCTITem přilepil (ale nevím co to udělalo po zacvaknutí zpět). Uprostřed té lišty jsem nalepil dvě takové ty "modelínové pásky" já nevím jak se to jmenuje, ale dá se to koupit třeba v OBI. Výrobci je také občas dávají k vestavěným spotřebičům do kuchyně (takže jich ještě pár doma mám). Drnčení plastů tímto způsobem jsem řešil i na Formanovi - vždy úspěšně - jen se musí přijít na to kde to drnčí. :D
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka

palix

Re: Lišta na palubní desce

Příspěvek od palix » 16 bře 2009, 07:42

Nazdar... Konečne som dúfam úplne vyriešil pazvuky z palubnej dosky... Sice som predtým podlepil a vypodložil lištu pod oknom, ako som písal vyššie, ale nakoniec to až tak veľme nepomohlo. Ale nechal som to tam - tá lišta sedí perfektne.
Tentoraz som vymontoval lištu a skúsil pritiahnuť 3 šruby na palubnej doske pod lištou - samozrejme nedali sa - boli perfektne utiahnuté... Tak som odmontoval stredový panel (vybrať rádio, odmontovať 4 skrutky, vycvaknúť ovládanie ventilácie a bolo to, display som nechal na mieste...)
Celý panel - prístrojovku som podlepil penovou izolačnou páskou na okná so samolepiacou spodnou stranou - červená čiara na obrázku. nalepil som aj 3 pásiky pod display... Osobne vidím problém hlavne v kovovej spone - označenej -"modré A". Je kovová a podľa mňa to práve tam môže rezonovať. Takže som oblepil výstupok, na kryte páskou, aby sa priamo nedotýkal kovovej spony A. Samozrejme pásku som dal aj pod sponu... Ďalší problém by mohol byť v háčikoch na kryte, ktoré zapadajú do otvorov "modré B" - tie som tiež oblepil páskou - po obvode, aby pri montáži páska nezišla dole.
Ďalej som oblepil páskou priečinok pod ventiláciou -ružová farba. Vybral som ho a podlepil pár zvyšnými kúskami pásky...
Nakoniec som pripojil anténu a kovové časti oblepil tesniacou páskou a potom izolačnou páskou (zelené C) - tiež to tam len tak viselo, keďže mám predlžovací kábel k anténe...
Nakoniec som to zmontoval...
Test po montáži ukázal, že stredový panel drží oveľa pevnejšie ako pred "zákrokom" a vôle sú vymedzené... Dovtedy keď som pritlačil na panel hore -nad displayom, alebo na plochu pod displayom, tak to trochu zaškrípalo, puklo... - bolo vidieť, že to nesedí na 100%. Teraz je to OK.
Samozrejme som môj výtvor následne otestoval v prevádzke (jazdil som bez zapnutého rádia, s ventiláciou na stupni 1,prípadne vypnutou, občas som jemne vyšiel na nejakú nerovnosť) a zatiaľ nepočujem žiadny pazvuk vychádzajúci z palubnej dosky...
Môj záver je, že hlavný nedostatok je práve kovová spona A a možno aj otvory B...
Dúfam, že mi to vydrží takto nehlučné a že som pomohol aj niekomu z vás...
Ešte poznámka - obrázok je len ilustračný - nie je to moja Astra.
Obrázek

Po 2 týždňoch a nejakých km sa ukázala úprava účinná. Už žiadný pazvuk z palubnej dosky ;).. Vlastne odnikiaľ - jedine veci voľne položené v kufri....

palix

Příspěvek od palix » 27 dub 2009, 06:19

Ánóóó !!!!.... a teraz som to vrzanie konečne vyriešil -dúfam :) ... Nakoľko som spravil to, čo som popisoval vyššie (+ vymedzil vôle v upevnení rádia) a aj tak stále niečo rezonovalo v oblasti medzi výduchmi a rádiom - asi v oblasti ako je na obrázku "B"...
Obrázek
Pazvuky boli náhodné. Bolo ťažko určiť príčinu a presnú polohu - iba ak tak orientačne...

Nič iné ma nenapadlo, ako vybrať von schránku spolujazdca. 6 skrutiek +1 konektor a bola von ;).
Pekne som pozrel, čo je tam voľné - je tam super prístup a rozhľad. Rádio držalo pevne, okolo neho bolo všetko OK, ventilácia OK.. Vľavo je taká "rozvádzacia kocka a okolo nej kopec drôtov - tak som ich pozlepoval izolačnou páskou k sebe, aby nemali takú vôľu. Ešte v pravo dole bol jeden relatívne voľný káblik (možný zdroj pazvukov), tak som ho trochu prilepil ku kobercu...
Obrázek
A teraz ideme k podľa mňa hlavnému problému:
Obrázky C a D...
Obrázek Obrázek
Medzi rádiom a ventiláciou bol položený jeden káblik - podľa mňa k spínaču varovných smeroviek - káblik "A"... Keď som ním pohýbal, tak tam dosť klepal nakoľko bol položený priamo na plaste nad rádiom. Ako som už napísal - pekne som kábliky pozliepal izolačkou (v rozumnej miere) a vôľu káblika "A" som ešte vymedzil.
Podľa môjho názoru to bolo 100% to, čo mi otravovalo život, nakoľko je presne v mieste, odkiaľ vychádzal zvuk a bola to jediná voľná vec v tejto oblasti. Vlastne som už nevidel nič, čo by mohlo spôsobovať podobný "lomoz" ;)...
Celá operácia trvala tak 1 hodinu - spolu so skúmaním...
Dnes ráno, aj v sobotu poobede bolo v aute pekne ticho. Čas ukáže - ja len dúfam, že ukáže to, že som sa nemýlil a z palubnej dosky nikdy viac nebudem počuť nič iné, ako sa odtiaľ má ozývať ;)...
Možno som niekomu pomohol... Držím palce ;)

lukipuki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukipuki » 27 dub 2009, 07:44

palix: inac, ale to je dost divne ze ti na 2007cke uz vrzaju veci..ved to je skoro nove auto. to by malo byt este bez cudzich zvukov :o
ja mam 1999 a od kupi som mal so vsetkym pokoj, ziadny cudzi zvuk, ale asi pred mesiacom, ako keby sa dohodli, mi zacala vrzat ta okenna lista a nieco na soferovych dverach :lol: :(
listu uz viek ako urobit, dvere este musim preskumat 8)
bolo:Opel Astra G Caravan 2.0DI 16V 7/1999 edition 100 499dní spokojnosti
Rendík Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique
Teraz:Volvo S80 2.5TDi
Benzín patrí do zapalovačov, nie do auta ;-) ...DIESEL POWER
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10770 - !Novinka!Kož.sedačky

Pico

Příspěvek od Pico » 27 dub 2009, 19:14

Lukipuki, ja mám ešte novšiu Astru ako Palix a takisto som sa cudzím zvukom nevyhol. Prosím ťa, čo ti robia presne vodičove dvere. Ak môžeš popíš to čo najpresnejšie lebo ja mám teraz problém z tejto strany, myslím, že to robí v strednom stĺpiku ale nevylučujem ani ĽP dvere. Mne sa ten zvuk - niečo medzi praskaním a vrzganím ozýva pri zmene polohy karosérie. Teda pri rozjazdoch, pri brzdení a najviac pri prehúpnutí sa cez nerovnosť v malej rýchlosti.
Astra II

palix

Příspěvek od palix » 28 dub 2009, 12:22

Ja dúfam, že všetko som už vyriešil ;). Zas môj kolega ma r.v. 2000 a hovorí, že auto ide ticho, ale má len 30 tis km. Auto ako také je dobré, len tie zvuky. Možno Astry vyrobené v nemecku mali o chlp lepšiu kvalitu, ako Astry z Poľska, aj keď v PL sa robia aj nové Astry, Zafiry - tuším...
Tie pazvuky boli - som si toho teraz vedomý asi od rádia - neoriginálny "držiak" rádia je upevnený len v otvore pre rádio háčikmi a vzadu rádio visí... Podložením a vymedzením vôle som odstránil pazvuky. Takže rádio, ak by som mal originálne by mi poriešilo nejaké pazvuky... A ten káblik asi na varovné smerovky... Mohol byť uložený ináč, ale možno sa nepredpokladalo, že práve tento káblik bude hlučný. Ináč ako som pozeral na ostatné káble - majú také gumené ochranné obaly na miestách kde sa dotýkajú plastov.
Čo sa týka káblov, drôtov... Určite sa to môže vyskytnúť aj na inej značke auta. A neorig. rádio tiež...
Držím palce, aby boli Astry ticho ;).
Auto mimo tie mikro-drobné nedostatky ide skvele ;)...

lukipuki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukipuki » 28 dub 2009, 14:26

Pico píše:Lukipuki, ja mám ešte novšiu Astru ako Palix a takisto som sa cudzím zvukom nevyhol. Prosím ťa, čo ti robia presne vodičove dvere. Ak môžeš popíš to čo najpresnejšie lebo ja mám teraz problém z tejto strany, myslím, že to robí v strednom stĺpiku ale nevylučujem ani ĽP dvere. Mne sa ten zvuk - niečo medzi praskaním a vrzganím ozýva pri zmene polohy karosérie. Teda pri rozjazdoch, pri brzdení a najviac pri prehúpnutí sa cez nerovnosť v malej rýchlosti.
no popisem ti to takto: vrzgoce to(rezonuje)len pri volnobehu, a je to taky pravidelny praskavy zvuk zo spodnej casti calunenia, nad reprakom...lepise to nejde popisat. ked to kolenom pritlacim tak je nachvilu pokoj :lol:
bolo:Opel Astra G Caravan 2.0DI 16V 7/1999 edition 100 499dní spokojnosti
Rendík Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique
Teraz:Volvo S80 2.5TDi
Benzín patrí do zapalovačov, nie do auta ;-) ...DIESEL POWER
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10770 - !Novinka!Kož.sedačky

Odpovědět