Bouchání přední nápravy
Bouchání přední nápravy
Ahoj všichni, mám problém, něco mi bouchá na přední pravé nápravě, stabylizátory a pouzdra stab. jsou nové plus se dělaly čepy(všechny) a taky jsem nechal udělat silenbloky ramen, taky všechny a pořád to tam klepe když najedu na nějaký hrbol. Minimálně to klepe když je auto při zátahu.Múže to třeba klepat tlumič? ,nebo na co se mám ještě zaměřit.
Dík za rady páč už je v tom 8.500Kč a výsledek........pořád klepe!!!!
- Reklama
Re: Bouchání přední nápravy
já nevím ale místo měnění všeho bych někoho ukecal na zvedák a tak dlouho do toho bušil až by se mi ten zvuk ozval...
Heh, tak začnu. Dojel jsem do servisu, auto zvedli a řekli že jsou špatný stabilizátory,bouchalo to pořád, podruhé přišli na to že jsou špatný čepy a uznali že je nekontrolovali, dali nový a udělali zbíhavost, bochalo to furt. No a do třetice mi řekli že jsou silenbloky ramen v háji, tak jsem je nechal udělat taky a samozřejmě opět zbíhavost a bouchá to pořád. Jsem nasranej sám na sebe co jsem to vybral za servis. Přitom jak delali čepy jsem jim říkal ať zkontrolují i silenbloky ať nedělám dvakrát zbíhavost, oni jo jo a dopdlo to že jsem ji stejně dvakrát dělal. Tu zbíhavost zařizovali taky oni a dokonce po první jsem měl i volant o 2 cm vychýlenej do prava.Prostě nervák.Už tam nikdy nepojedu a asi je budu i pomlouvat i když takovej nejsem.Ceny za práci maj snad stejný jako origo Opel, to jsem taky dnes zjistil a to už jsem pěnil.(Za tyhle výměny jsem jim nasypal cca 3500Kč!!!Jsem blb!!
Ale to už je jedno, teď už jen chci vyřešit to klepání a popřípadě neznáte někdo dobrej servis v okolí Přerova?
Ale to už je jedno, teď už jen chci vyřešit to klepání a popřípadě neznáte někdo dobrej servis v okolí Přerova?
Taky mě to napadlo, jak to poznám?Jak se to dá vyzkoušet?Trdlo píše:Co horní uložení tlumičů?
Jeff26...přerov?...stav se, svezeš mě a třeba to bude stejná hovadina jako u mě. U mě to bouchalo ně když se kolo " zatlačilo" do podběhu, ale když když se odlehčilo, byl tam křivo nasazený jakysik plast na konci tlumiče a vydával takové pitomé tupé rány.
Mě se právě zdá že čím je auto víc zatížený tak to bouchá míň a míň, ale klidně bych se stavil. Teď toho mám moc plus služebka, ale jak bych našel chvilku tak bych se ozval!!!Jocker píše:Jeff26...přerov?...stav se, svezeš mě a třeba to bude stejná hovadina jako u mě. U mě to bouchalo ně když se kolo " zatlačilo" do podběhu, ale když když se odlehčilo, byl tam křivo nasazený jakysik plast na konci tlumiče a vydával takové pitomé tupé rány.
Zatím dík
Jefe, najeď na hever, zvedni auto a zatlač zespoda na kolo, pak povol, nesmí být žádná vůle.
END
Jeffe stav se bydlim na osmeku, za tím novým policejnim pentagonem¨:)
Napiš prosím tě co stím bylo. Mám podobný problém s PP kolem. Klepe to , když jedu po nerovnostech. Dík
Astra G 1.6 16V, 5 dv. Z16XE model 2003
-
Zdravim chlapi ja mam podobny problem, ale iba s lavou prednou stranou. Oprava ma stala podstatne viac ako Jeffa. Vymenene mam predne tlmice+vrchne ulozenie s loziskami, zvisle capy aj capy riadenia, tyce stabilizatorov zn. febi uz 2x ale zbytocne, gumy stabilizatora komplet riadenie servo tyce a capy. Bol som v minimalne troch servisoch auto bolo stale zdvihnute pacili to pajsramy a vsetkymi moznymy sposobmi, ale na nic neprisli. Aj test prednej napravy a tlmicov bol na 100percent. Podotikam ze vsetky vymenene diely boli od europskych renovovanych vyrobcov ktory zvacsia vyrabaju pre prvomontaz. Auto mam zafira 2,2 YDTR. my.03 moment km. 160tkm. Zavada sa prejavuje iba na predne lavej polnaprave. Prava strana ziadny buchot ako nova. Prejavuje sa to ked prejdem aj cez nepatrny vymol alebo ked sa spajaju rozne asfalty. Zvuk pripomina skor vybity zvysli cap alebo vybite vrchne ulozenie, ale to je skoro nove a ok! Ked idem po sotoline tak to je hotova kanonada ktora sa prenasa aj na volant ako keby bola cela naprava v haji. Mal niekto podobny problem ak ano poradte prosim, lebo som uz zufali.Jeff26 píše:Ahoj všichni, mám problém, něco mi bouchá na přední pravé nápravě, stabylizátory a pouzdra stab. jsou nové plus se dělaly čepy(všechny) a taky jsem nechal udělat silenbloky ramen, taky všechny a pořád to tam klepe když najedu na nějaký hrbol. Minimálně to klepe když je auto při zátahu.Múže to třeba klepat tlumič? ,nebo na co se mám ještě zaměřit.
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
-
Fakt nikto nevie poradit. Pls..
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Mě to dělalo taky,vše jak píšeš mám taky nové plus i tyčky řízení(axiální táhla řízení) a taky mi to bouchalo.Po zvednutí kapoty jsem koukal na uložení tlumičů a byla tam cca přes 1cm vůle,tak jsem koupil horní uložení tlumičů,to co je přímo namontované na tlumiči,vyndal tlumiče,sundal uložení,porovnal s novým a bylo pěkně zmáčknuté!Dal jsem nové,skompletoval a jízda jako v bavlnce.
PS:Zasran. český silnice!!!
PS:Zasran. český silnice!!!
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
Štráda: no a na to by jsi přišel přesně tím co jsem psal o kousek výše. Zvednout předek a zkusit zatlačit na kolo směrem nahoru a povolit, jakmile cítíš vůli (bývá i několik cm dost často) tak je to jasný - horní uložení.
END
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Jasný,další rada k dobru.Tak předtím mě to nenapadlo a hlavně,já co dokážu,tak si dělám v domácím prostředí,takže hever atd,ne zvedák si zajedu,pokud je to nezbytné k opravě.Já už to horníložení měnil dvakrát,právě poprvé,to jsem měl astru chvili a kamarádi mi poradili,že to bude to horní uložení,vůle jsem nezkoušel a rovnou koupil,bylo to ono,ted když něco,tak jdu na jistotu....
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda