Spotreba dyzlu 1.7, 2.0, 2.2
- Reklama
palubní počítač ukazuje aktuální spotřebu podle toho co řídící jednotka motoru přikazuje čerpadlu stříkat do válců, průměrná spotřeba se počítá podle ujetých km a stavu paliva v nádrži (neni to průměr aktuáních spotřeb)...v každym případě pal. pc je výrazně přesnější než ručička palivoměru
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Průměrná spotřeba se podle mě vypočítává né podle stavu paliva v nádrži ale podle mých údajů podle spotřebovaného paliva a ujetých km a to mi také vychází 1068km /100 = 10,68 43,6l / 10,68 = 4,08L/100 a pal pc ukázal 4,1 a to odpovídá. Dotankováno ale 49,19l. AstraDTI má asi pravdu s tím kolik má být a kolik je stříknuto paliva. Nerozumím ale tomu zatíženýmu počítači ujetých km.
Opel Astra Caravan 2.0 DI
stav paliva v nádrži je myšleno jako úbytek paliva za ujetý km, tzn mam tam 50 litrů a ujedu 200 km a je tam 40 litrů...výsledek je 5=(50-40)/(200/100)
a hlavně záleží jestli tam člověk dá předepsanej rozměr a ne třeba 195/65/15 nebo 205/55/16AstraDTI píše:Udaj z rychlomeru i ujety km vychazej z toho kolikrat se otoci kolo. Takze se musi rict jak ma byt kolo velky. Prumer kola se meni napriklad s ubyvanim vzorku, taky zalezi na konkretni pneumatice, ...
Myslel jsem tím že mi BC i počítadlo ujetých km ukázalo 1068,5km ale těch 5% se mi zdá dost, vždy jsem si myslel že je to míň. O rychloměru to vím, to mě moc netrápí. V rádiu o tom včera povídali že to výrobci delají a že když to ukazuje 50 tak to může být i 41. Jednou mi i litrová fábie ukázala na dálnici 190Km/h.
Naposledy upravil(a) Dave dne 14 črc 2006, 20:40, celkem upraveno 1 x.
Opel Astra Caravan 2.0 DI
no to dělaj snad jenom škodovky, když jedu ve městě za někym 40 tak je to bezesporu fabije, felicije a ochcávijeDave píše:V rádiu o tom včera povídali že to výrobci delají a že když to ukazuje 50 tak to může být i 41.
podle gps mi to ukazuje na tachometru o 3km víc než jedu, tzn jedu 47 ale na tachu je 50...
Zalezi na tech gumach jak jsme psali ... byva to casto uvadeno v testech aut. Je to proste v jednotkach procent ... ze by to bylo 10 sem snad jeste nevidel, ale 5 to byt muze. Ryhlomery taky ukazujou ruzne - treba kdyz ja jedu svoji Astrou tachometrove 200 tak je to 198 skutecnych a vedle jedouci Oktavka ukazovala prez 220 ... Jinak z toho co jsem tu cetl za "top speed" bych rek ze nektery astry taky pekne promerujou.
Mi prijde ze na tech ukazatelich ta rychlost dost skace ... nejlepsi je pouzit GPS. Hlavne chyba je slozena z procentualni odchylky a konstanty - takze se musi odecist chyba minimalne ve 2 ruznejch rychlostech. Z vlastni zkusenosti je ta chyba dost ruzna i u aut stejne znacky a u stejneho modelu - treba BMW chyba 0-vice nez 10 procent ... nejmarkantnejsi je to ale u aut koncernu VW-Audi.