Dal jsem na Trdlovu radu, vytáhl konektor z ŘJ, vytáhl přidaný kablík z PP a jal se s kámošem laborovat. Otočit klíčkem, nula, přiložit kablík na mínus baterky a ejhle, hodnoty 0,1-0,2, kablík volně a hodnoty šly opět na nulu. Takže kablík OK.
Stejný pokus s konektorem zpátky v ŘJ, žádná změna hodnot (ani při nastartovaném motoru). Já z toho nic nevyvodil, možná vy ano.
Opět konektor pryč z ŘJ a stejný pokus, tentokrát hodnoty ani ťuk.
Takže jsem kablík v místech, kde byl napájený na tenší kablík s přidělaným pinem, odkryl a světe div se, skutečně jedno vlákénko opletu se tam připletlo (nechtějte vidět kámoše jak začal zdrhat, možná kvůli mému nenávistnému pohledu, ráčně v ruce a spršce velmi tvrdých slov).
Takže jsem spoj opravil, resp. pořádně oddělil oplet a spoj a celé zaizoloval.
Tentokrát hodnoty kmitaly i přes 2,0.
Kablík jsem strčil do konektoru ŘJ a s vírou, že teď už to musí být OK nastartoval.
A nic
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Takže znovu rozebrat konektor, překontrolovat jestli kablík (resp. nový pin) sahá až kam má, přidělat stahovačkouk ostatním kablíkům v konektoru ŘJ (aby se ani po zasunutí konektoru do ŘJ neposunul, to je jediné, co mě napadlo jako problém) + 2x i kousek dál, nandat kryt konektoru a vrátit ho do ŘJ a nastartovat..
A FUNGUJE !!!
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Takže jak jsem psal včera že si připadám totálně neschopný, tak to už není pravda, teď jsem si tím totiž naprosto jistý
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Nicméně to nakonec dopadlo dobře, takže aspoň ta úleva se dostavila (je otázka na jak dlouho, že, třeba někde něco časem povolí, ale to už se spraví, rozebrat palubku umím snad už i poslepu).
Je prostě vidět že to je v rukou a v hlavě a ne v modulu či kabelech
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
KAŽDOPÁDNĚ VŠEM DĚKUJU ZA RADY I TRPĚLIVOST !!!