ŘJ Chlazení - upozornění!
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
ŘJ Chlazení - upozornění!
Tak jsem se dnes odhodlal když je tak pěkně vlézt pod auto a řešit závadu, kterou jsem zjistil na srazu ve Ždírci! Jednalo se o to že při zapnutí klimi netočila menší sahara...pouze se točil zadní větrák na plný kule a do toho mi blikla kontrolka chlazení!
Tak když jsem vlezl pod auto..hned jsem uviděl problém! zcela zaoxidovaný konektor který byl vypadený z ŘJ chlazení! Tak jsem si kontakt pořádně prohlédnul a na jedné straně je upadený kus pacičky! - říkal jsem si je to v háji! ale vzal jsem kontaktol posříkal jsem to nastříkal na místo kam patří a pořádně jsem to tam nacpal! ze začátku se mu nechtělo moc držet - asi určitě to musí jít na výměnu! a hle po zapojení se větrák roztočil!
Ale jde mi o to jestli někdo neřešil nebo nezkoušel tuto ŘJ nějak ochránit zespod nějakým krytem! byl jsem se ptát v Oplu a bohužel se na to nic nevyrábí! prostě tam přes zimu jdou všechny srajdy a pak to chlazení blne... aj na technický se to moc nelíbilo technikovi!!!
Přemýšlel jsem, že bych udělal nějaký plechový kryt! ale není to tam kde moc dobře upevnit! na druhé straně je to řešený tak, že bych to z plechu neudělal....
Tak když jsem vlezl pod auto..hned jsem uviděl problém! zcela zaoxidovaný konektor který byl vypadený z ŘJ chlazení! Tak jsem si kontakt pořádně prohlédnul a na jedné straně je upadený kus pacičky! - říkal jsem si je to v háji! ale vzal jsem kontaktol posříkal jsem to nastříkal na místo kam patří a pořádně jsem to tam nacpal! ze začátku se mu nechtělo moc držet - asi určitě to musí jít na výměnu! a hle po zapojení se větrák roztočil!
Ale jde mi o to jestli někdo neřešil nebo nezkoušel tuto ŘJ nějak ochránit zespod nějakým krytem! byl jsem se ptát v Oplu a bohužel se na to nic nevyrábí! prostě tam přes zimu jdou všechny srajdy a pak to chlazení blne... aj na technický se to moc nelíbilo technikovi!!!
Přemýšlel jsem, že bych udělal nějaký plechový kryt! ale není to tam kde moc dobře upevnit! na druhé straně je to řešený tak, že bych to z plechu neudělal....
- Reklama
Re: ŘJ Chlazení - upozornění!
Jako nápad to zní dobře,určitě si s tím zdárně poradíš,akorád kdybych já něco takového vytvářel do toho prostředí co píšeš tak bych sáhl po nějakém lepším plastu.
Nikdy neříkej že něco nejde,nebo se najde blbec který nevi že to nejde a udělá to
No Radime, máš hezkou bojovku. Myslím, že tenhle konektor nám trpí všem. Něco vymysli a dej sem návod .
Jo a taky bych to asi viděl na plast.
Jo a taky bych to asi viděl na plast.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
jj taky jsem si říkal že plech by byl o držku! určitě něco zkusím a pak hodím návod! myslím že by se to určitě někomu hodilo
Mně ne, já ho tam nemám.APiK píše:... Myslím, že tenhle konektor nám trpí všem....
Radim: jak píšou kluci, spíš plast než plech, ale nápad: na Zafiře jsem celý ten konektor obalil teplým lepidlem z pistolky a zatím no problem.
END
Kurňa Trdlo jak "nemám". Tomu nerozumím.
Ten konektor na ŘJ chlazení není kompletní. Chybí mu obal koncovky a krytka na něm. To, co je na obrázku je jen střed konektoru s piny a kabely. Nejlepší řešení by bylo zkompletovat koncovku, nasadit na ŘJ, zajistit a máš kĺid. Pak už Ti do něj nepůjde vlhkost a nevypadne z ŘJ.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Trdlo: Aha, tak jsem zase chytřejší. Jsem myslel, že je vždycky. Vždyť snad není jen na klimu, anebo jsem mimo? Asi jo .
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
RomanK píše:Ten konektor na ŘJ chlazení není kompletní. Chybí mu obal koncovky a krytka na něm. To, co je na obrázku je jen střed konektoru s piny a kabely. Nejlepší řešení by bylo zkompletovat koncovku, nasadit na ŘJ, zajistit a máš kĺid. Pak už Ti do něj nepůjde vlhkost a nevypadne z ŘJ.
aha...takže se v tom už musel někdo hrabat a koncovku nenasadit nebo že by to takto bylo už z výroby?!?!!? zkusím v oplu jestli mají!?
ted koukám kolem dokola je oranžové těsnění! že ano?
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem byl dnes v Oplu a vůbec netuší jakou krytku...nebylo by fotoRomanK píše:Ten konektor na ŘJ chlazení není kompletní. Chybí mu obal koncovky a krytka na něm. To, co je na obrázku je jen střed konektoru s piny a kabely. Nejlepší řešení by bylo zkompletovat koncovku, nasadit na ŘJ, zajistit a máš kĺid. Pak už Ti do něj nepůjde vlhkost a nevypadne z ŘJ.
žádnou krytku v oplu nekoupíš, potřebuješ komplet svorkovnici, tu si kup někde na vrakovišti a přepíchej piny (nebo si to nech udělat od autoelektrikáře, ten ví která bije)
zřejmě tvoje astra dostala někdy ránu na tu svorkovnici a rozlítla se
ted sem dělal něco podobnýho na astře H, jenže tam je na tomdle blbym místě jednotka motoru a ne chlazení a bylo tam 60 pinů...
zřejmě tvoje astra dostala někdy ránu na tu svorkovnici a rozlítla se
ted sem dělal něco podobnýho na astře H, jenže tam je na tomdle blbym místě jednotka motoru a ne chlazení a bylo tam 60 pinů...
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
Jéjej tak to tam......... taky nemám myslím tu krytku
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
A já na astře tenhle kcindl vůbec nemám. Ale na zafě jo, a taky nemocnej...
END