Termostat
Re: Termostat
Voda šla z hadičky zleva od motoru takže OK . Ten termostat ale asi stejně radši vyměním.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
- Reklama
Žraloku, nehrab v tom zbytečně, Dokud chodí, tak ho neřeš. Jak se v tom začneš vrtat.... no ale to už určo znáš.
END
Ale ten termostat se mi právě zdá že moc OK nechodí. To že se ručička pohne za dlouho to už vím, že je to asi charakteristika toho motoru, ale že když už vystoupá a pak třeba při snížení otáček např. při jízdě z kopce výrazně klesne mi už normální nepřipadá.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Nafta má na chladič hodně přívodu vzduchu, proto se ti v zimě nebo na jaře dokáže chladit když jedeš na volnoběh. Zakrej spodek chladiče papírem a uvidíš, že termostat je v poho. Popřípadě, aby jsi viděl jak se ohřívá, tak se domluv s někým, kdo má diag, přes tu se dá sledovat, jak se postupně voda ohřívá. Teď jsem si zrovna s její pomocí kalibroval teploměr. (přesazoval ručičku, oficielně lhal o 10°.
END
- libor pospisl
Ahoj mám vadný termostat ,nevíte kde koupit vložku termostatu nechce se mě kupovat celej.
Dík Libor
Dík Libor
Zafira 1.8 Automat ,zaslepený EGR ,elegance vše kromě kůže. Libor Pospíšil
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
třeba tady http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=iicJuOxEhM&
edit: a to vlákno, které jsi založil samostatně se stejným obsahem jsem smazal
edit: a to vlákno, které jsi založil samostatně se stejným obsahem jsem smazal
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
libor pospisil: Len bacha! Na Zafire sa ti može stat že vymeníš vložku a bude ti dalej prepúštat.Záleží v akom stave máš liatinové koleno/prírubu v ktorom je termostat uchytený. Ak je vydratá tak jedine menit celé aj s kolenom/ cca 80€
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
- libor pospisl
Dík za informaci.
Libor
Libor
Zafira 1.8 Automat ,zaslepený EGR ,elegance vše kromě kůže. Libor Pospíšil
.. upssss, asi máš pravdu Trdlo
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
- Jeena
- Kontaktovat uživatele:
může mi někdo napsat jaký termostat je na můj 1.4 16V?
jo a možná otázka pro blbce, ale když je KO termostat a neohřeje se motor na co všechno to má vliv a co se může pos...?
mi se to totiš ohřeje jen na 80 a při jízdě z kopce klesá...takže asi klasika-termostat KO
jo a možná otázka pro blbce, ale když je KO termostat a neohřeje se motor na co všechno to má vliv a co se může pos...?
mi se to totiš ohřeje jen na 80 a při jízdě z kopce klesá...takže asi klasika-termostat KO
ASTRA G Caravan 1.4 16V (X14XE) Edition 2000
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Jelikož mám rád teplo a jezdím s ventilátorem většinou na 3st. tak mi to z kopce taky chladne.Ale při jízdě po rovině stálou rychlostí,tzn.motor táhne a vyrábí teplo mi to drží 80-85°C.Dneska jsem provětral Feldu a o tom hicu co jde z topení si Astra může nechat zdát.Jenže Astru taky nemusím tak točit a ještě když to klouže.Ale když je cesta suchá a trochu na to šlápnu tak s teplotou motoru není problém a může být třeba -10°C.
Příklad:když jsem jel posledně od dennyho ze srazu bylo -18°C a Astra se ohřála až někde u Chrudimi.Páč jsem topil do kabiny,jel jsem většinou 50km/h po městě a po rovině.Zlaté naše kopečky,aspon se to dřív ohřeje,bydlet v Pardubicích tak v autě asi zmrznu.
Příklad:když jsem jel posledně od dennyho ze srazu bylo -18°C a Astra se ohřála až někde u Chrudimi.Páč jsem topil do kabiny,jel jsem většinou 50km/h po městě a po rovině.Zlaté naše kopečky,aspon se to dřív ohřeje,bydlet v Pardubicích tak v autě asi zmrznu.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
-
- Kontaktovat uživatele:
Jeena: Záleží jestli máš i"X"kový nebo "Z"edkový motor...
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
- Jeena
- Kontaktovat uživatele:
Frydex: X, ale dík za tabulku,může se hodit i jiným...
PS: a co to teda dělá za paseku (nebo může dělat) když ten termostat nefunguje? Teda je mi jasný co by to asi udělalo, kdyby se neotevřel, ale co to dělá když se nezavírá?
PS: a co to teda dělá za paseku (nebo může dělat) když ten termostat nefunguje? Teda je mi jasný co by to asi udělalo, kdyby se neotevřel, ale co to dělá když se nezavírá?
ASTRA G Caravan 1.4 16V (X14XE) Edition 2000
To ked sa ti termostat nebude zatvarat - auto sa bude hrozne pomaly ohrievat, a tazko sa udrzi na prevadzkovej teplote. V podstate budes jazdit so studenym autom. Slabo to bude kurit atd....
Jednoznacne vymenit.Aj s celou prirubou. Umna bola prave ta priruba vadna, mala vydrate sedlo termostatovej vlozky, a tade mi to prepustalo.
Jednoznacne vymenit.Aj s celou prirubou. Umna bola prave ta priruba vadna, mala vydrate sedlo termostatovej vlozky, a tade mi to prepustalo.
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999