Zamlžování oken - úprava servomotorku str. 24
Re: Zamlžování oken
nazdarek mam taky problem se zamlžovani oken jak pylovy tak koberečky jsem dal jine ale porad nic tak jsem se tu koukal že se mam kouknout na ten motorek jak mi to otvíra bylo to tu i vyfocene jenže jak jsem se ktomu ja dostal tak jsem to měl jine žen to bylo na obrazku tak jsem stoho byl trochu paf.boužel teďkom sem nemužu dat obrazek jak to vapada ale jak tak jsem čet tak jste tu už profíci a snad to někdo bude vědět.mam astruG 1,6 benzin 99rok nevím jetli na tom nějak zaleží
- Reklama
Nezáleží. Spíš na tom, jestli je nebo není klima. Ale ani to není pravidlo.billy píše:mam astruG 1,6 benzin 99rok nevím jetli na tom nějak zaleží
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Opakuju se ale nejvetsi problem je a nejen u aster ze lidi si neumej pustit vetrak na vic nez 1, pak se to mlzi cely kor v desti a v plnym aute
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
APiK píše:Nezáleží. Spíš na tom, jestli je nebo není klima. Ale ani to není pravidlo.billy píše:mam astruG 1,6 benzin 99rok nevím jetli na tom nějak zaleží
není klima
V tom případě zapadáš do "mého" nepsaného pravidla. Verze s kopulí => klima, verze bez kopule => bez klimy.billy píše:není klimaAPiK píše:Nezáleží. Spíš na tom, jestli je nebo není klima. Ale ani to není pravidlo.billy píše:mam astruG 1,6 benzin 99rok nevím jetli na tom nějak zaleží
Ale znovu opakuji, že to není pravidlo.
ale fotky jak se dotoho dostat nebo jak to udělat aby jsem to měl v poho asi není co??
ne takovou kopuli nemam ja tam jak je vrch tak ja tam mam mříšku a ve vniřt mam jakoby nějakou zaklopku tak nevím
Já jsem to řešil tak-mřížku, přes kterou se nasává vzduch z kabiny jsem překryl papírem, motorek klapky odpojil..a hotovo..sice to pak nasává jen vzduch zvenku a vnitřní cirkulace nefunguje, ale je to rychlé a účinné řešení proti mlžení
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
Grrrr. Už jsem se do toho pustil. Na stole to funguje, ale jestli to bude fungovat i v autě, to se ještě uvidí. Veřejné díky rychlemuradimovi za obrázky a geniusovi0011 za rozbitý servomotorek, na kterém byly prováděny "pokusy".
-
- Kontaktovat uživatele:
čoveče mě to drží asi taky pořád otevřený, dám si vnitřní cikrulaci a stejně jdou cejtit hnojáci z venku
Tak se podívej jak Ti to (ne)funguje. Stačí oddělat kastlík. A jestli cejtíš hnoják, tak je zaseklá v poloze zavřeno - ta lepší varianta.
Takže přátelé, kamarádi, kolegové. Finta s "dobastlením" mikrospínačů na koncové polohy servomotorku funguje. Dnes jsem to hodil do auta a odzkoušel. Výsledek je zřejmý z videa ke stažení: http://apik1.ic.cz/%23web/%23img/%23ast ... cirkul.avi
Schema zde:
Jinak práce je to děsná, hlavně ohledně přístupu k motorku (kdo to dělal dá mi za pravdu). Mikrospínače doporučuji zakoupit rozhodně s plíškem, protože jen pomocí něho (jeho ohýbání) se dá nastavit přesný dojezd klapky tam kam má s ohledem na dojezd po vypnutí.
Mikrospínač doporučuji tento, nebo podobný:
Ty dvě diody (co jsou proti sobě - byla tu o nich řeč) jsem tam nakonec dal také a to z důvodu "umravnění motorku" (pokles napětí o cca 0,6V). To ale příliš nepomohlo, proto jsem do větve ještě vřadil rezistor 39 ohm a motorek tím již je "umravněn" a rychlost je optimální.
Fotky z úpravy servomotorku jsou o pár příspěvků výše.
Tak doufám, že to už vydrží. Dnes jsem to použil pro rychlé ochlazování klimou a pak za autobusem. Takže spokojenost.
EDIT: Video doporučuji i těm, kteří nevědí jak klapka cirkulace funguje. Jen dodám, že otevřená kopule = vnitřní okruh a zavřená vzduch z venku.
Schema zde:
Jinak práce je to děsná, hlavně ohledně přístupu k motorku (kdo to dělal dá mi za pravdu). Mikrospínače doporučuji zakoupit rozhodně s plíškem, protože jen pomocí něho (jeho ohýbání) se dá nastavit přesný dojezd klapky tam kam má s ohledem na dojezd po vypnutí.
Mikrospínač doporučuji tento, nebo podobný:
Ty dvě diody (co jsou proti sobě - byla tu o nich řeč) jsem tam nakonec dal také a to z důvodu "umravnění motorku" (pokles napětí o cca 0,6V). To ale příliš nepomohlo, proto jsem do větve ještě vřadil rezistor 39 ohm a motorek tím již je "umravněn" a rychlost je optimální.
Fotky z úpravy servomotorku jsou o pár příspěvků výše.
Tak doufám, že to už vydrží. Dnes jsem to použil pro rychlé ochlazování klimou a pak za autobusem. Takže spokojenost.
EDIT: Video doporučuji i těm, kteří nevědí jak klapka cirkulace funguje. Jen dodám, že otevřená kopule = vnitřní okruh a zavřená vzduch z venku.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mě tak napadá ňamko, jestli ti hnojáci co jsou cítit, jdou opravdu z venku ...
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."