Řazení - seřízení
Re: Řazení - seřízení
Ano a je to dosť nepríjemné. Dúfal som že niečo porieši výmena oleja ale nič... Možno nastaviť rýchlosti, ale to neviem ako, lebo mám na Astre lanká a návod je tu iba na nejaké tiahla...
Kto má peniaze, kúpi si auto, kto ich nemá zomrie ináč.
- Reklama
2, spojka, N, putit spojku, zmačknou spojku a 1... jako po másle.....endriko píše:zdravičko. CHtěl byhc se zeptat pripadně poradit. jde vam na astre pri richlosti 10Km/h dat 1 rychlostni stupen? Ja ho tam nemohu dostat, jedničku zaradim jedině jak stoji. ale když dojiždim na križovatku a jedu tak okolo 5- 15Km/h tak nemužu dat Jedničku musim se rozjet na 2. MAte to taky tak?? DIky za odpověd.
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Á Manli je znalec, s meziplynem.... jak u Vejdy.... spojka, vyřadit, přidat plyn, spojka, zkusit narvat kvalt - nejde, znova plyn, znova spojka a to už to tam při troše štěstí skočí.
END
toto som absolvoval na Š105MB a myslel som si že Astra je oproti nej "auto"... myslel... Medziplyn používam bežne, ale nejak som dúfal, že to je dočasné riešenie a že prevodovka resp. radenie rýchlostí sa dá nastaviť. Vie mi niekto poradiť ako? Alebo kašlať na to a zmeniť stajňu?
Môj postup:
žiadna aretácia, žiadne zatláčanie čudlíka, všetko do neutrálu - páku aj vahadlo/tiahlo, povoliť objímku/TX50, poprosiť manželku, aby pridržala šaltpáku v požadovanej polohe neutrálu a veľmi veľmi opatrne zatiahnuť objímku - každý milimeter zaváži...
Funguje to skvelo, predtým išli na figu 1 a 2ka...
Prevodovka F17, 1.6 16V
+ výmena prevodového oleja GM: vypustiť spodným krytom, nalievať odvzdušňovákom cca. 1,7 l, čo je naviac, vyteká kontrolným otvorom.
P.S. po 160 tis.km bolo prevodového oleja cca.3,5 cm pod spodnou hranou kontr.otvoru(prípustné je 2cm) a už nebol červený ale tmavo tmavo červený.
žiadna aretácia, žiadne zatláčanie čudlíka, všetko do neutrálu - páku aj vahadlo/tiahlo, povoliť objímku/TX50, poprosiť manželku, aby pridržala šaltpáku v požadovanej polohe neutrálu a veľmi veľmi opatrne zatiahnuť objímku - každý milimeter zaváži...
Prevodovka F17, 1.6 16V
+ výmena prevodového oleja GM: vypustiť spodným krytom, nalievať odvzdušňovákom cca. 1,7 l, čo je naviac, vyteká kontrolným otvorom.
P.S. po 160 tis.km bolo prevodového oleja cca.3,5 cm pod spodnou hranou kontr.otvoru(prípustné je 2cm) a už nebol červený ale tmavo tmavo červený.
Opel Zafira 1.6 16V Comfort (X16XEL) r.v.1999 - domáci mazel
Škoda Octavia Combi 1.9 TDI r.v.2003 - firemný tátoš
Budka píše:Môj postup:
Prevodovka F17, 1.6 16V
Robil si niečo aj pod autom? Ja som tam nič nenašiel - žiadnu tu už toľkokrát spomínanú objímku. Len dve lanká ktoré vychádzajú z karosérie a smerujú do prevodovky kde sú zakončené, ale objímka žiadna...
Máš tiahla, v tom sa žiaľ nevyznám...
Opel Zafira 1.6 16V Comfort (X16XEL) r.v.1999 - domáci mazel
už je dobre - našiel som návod a to je momentálne polovica úspechu keď to pojde dodám to sem. Inač som prekvapený, že nikto nereagoval lebo pokial viem tak radenie ako mám ja na Astre (2.0Di) by mali mať všetky Di a DTi od roku 1998, myslím od 9teho mesiaca. To Vám to všetkým šlape jak hodinky?