Zaputí nouzového režimu motoru při 130
Zaputí nouzového režimu motoru při 130
Chtěl bych poradit, co je to za možnou závadu nebo kde hledat. Když jedu na dálnici rychlostí mezi 125-135 km/h tak mi zhruba po 27km začne svítit na displeji tento obrázek a v případě, že jedu v tu chvíli 140 tak mi okamžitě klesne výkon na zhruba 120-125 km a nejde přidat ať šlapu na pedál jak chci. Když jedu nižší rychlostí tak se to projeví jen po delší době. Když však zastavím, vypnu auto a znovu nastartuji, tak je ta závada pryč. Nevíte, co by to tak mohlo být? Předem moc děkuji za všechny vaše rady.
- Reklama
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zaputí nouzového režimu motoru při 130
A co tak napsat aspon co je to za motor?
Je to 1.4_16V Z14XE
Naposledy upravil(a) surel dne 26 bře 2009, 09:07, celkem upraveno 1 x.
Diagnostiku, ale pokud se to nijak jinak neprojevuje tipuju snímač vačky, nebo kliky. A nebo úplně něco jinýho, fakt to chce napíchnout.
END
No právě problém je, že jakmile se auto vypne a zapne, tak není co monitorovat.
Ale chyba by mala byt ulozena v riadiacej jednotke.Moze byt aj nacata Lambda
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Jenže tam to asi nezůstane zapsané, protože mi projeli diagnostiku a nic tam pry nebylo, tak nevim.
v registru závad by zůstat určitě mělasurel píše:Jenže tam to asi nezůstane zapsané, protože mi projeli diagnostiku a nic tam pry nebylo, tak nevim.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Ještě mě tak napadlo, jestli bych neměl do servisu zajet jak se mi to stane a nezhasínat auto... třeba by jim to pomohlo.
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
Spíš zkus jiný servis, jestli se rozsvítí kontrolka, tak tam ta chyba musí být někde uložená.
Ty jo co to je za kontrolku, to já tam asi vůbec nemám, a na jakým displayi se to zobrazuje
Ale k věci, mne se rozsvěcí občas kontrolka, když to držím dlouho nad 4T otáček (třeba na dálnici) a taky na diag není žádnej zápis (alespoň ani PepaS a Okura nic nenašli). Nicméně oba nezávisle podle hodnot usoudili, že to dělá načatá lambda
Ale k věci, mne se rozsvěcí občas kontrolka, když to držím dlouho nad 4T otáček (třeba na dálnici) a taky na diag není žádnej zápis (alespoň ani PepaS a Okura nic nenašli). Nicméně oba nezávisle podle hodnot usoudili, že to dělá načatá lambda
Mobil : 602318645
No to vypadá, že se to chovalo stejně jako u mě. Když delší čas držím vyšší otáčky, tak se mi to stane. Mrknu na ni. Díky moc za tip.
Ale pozor, mně po sundání nohy z plyny a snížení ot. pod nebo na hranici 4T zase sama zhasne
Mobil : 602318645
Mne to robilo podobne, ale už dlho sa neozvala. Závada sa udrží v pamäti, ale po tuším 8mich štartoch sa vymaže ak sa nezopakuje. Takže do 8mich štartov by to mala diagnostika zistiť.
No mě nezhasne. Svítí až dokud motor nevypnu. Pak nesvítí až zase do doby než delší čas jedu na vyšší otáčky.